Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, mám na vás takový možná blbý otázky…Jaká poloha je nejlepší pro otěhotnění, popřípadě, co děláte „po tom“. Jak dlouho ležíte atd…
Já si akorát dávala po sexu nohy nahoru-jako svíce..jinak nic.. ![]()
Tak nevím jestli je to nejlepší, ale u nás zafungovalo na zádech s polštášem pod zadek, nezvedat se po sexu, a můj orgasmus potom hned v téhle poloze
a taky správná doba při ovulce.
My spolu spali den před a den po ovulaci (ovšem to byl výpočet internetu, nevim, zda to byl správný den) a hned to vyšlo…a jinak jsme nic extra nedělali
Já jsem právě vysadila HA před měsícem a netuším vůbec, jestli už ovulaci mám nebo ne
Já to taky nevěděla…nijak jsem to nepozorovala. Jen jsem si to nechala na netu vypočítat…teď to asi zkoušejte jen tak a pak přijdeš na to, jak dlouhý máš cykly a dle toho zjistíš ovulaci
Já ani nevěděla, že nějaká ovulace je..
zase takhle jsem si to nehlídala.Sex byl když byla chuť-nenuceně a podařilo se..
![]()
Já jsem si trošku načetla a začla si hlídat svoje tělo.
Hodně jsem slyšela o „přirozeném plánování rodičovství“, tak jsem hledala.. Bazálku jsem nikdy neměřila, na to jsem líná, ale hlídala jsme si čípek, hlen, píchání v podbříšku (podle toho jsem většinou poznala ovulku).. ale to spíš ze zajímavosti
A sex jsme měli podle chuti, ne nijak často, ani speciální polohy a vyšlo to ![]()
Tak já o ovulce vím,protože mám velké bolesti,v okamžiku,kdy přestanou vím,že je tady
Pak si taky měří bt a kontroluji čípek.Každopádně je nejvhodnější poloha na zádech,pak nevstávej,nejlépe nohy nahoru a někdo praktikuje prstíčkovou metodu,kdy si jakoby vtlačí sperma do čípku.
Otěhotněla jsem vždy,když jsem cítila,že mám ovulku a plodný hled,táhlý,až vodový,prostě vlhko na kalhotkách-zkráceně ![]()
Hovezinka píše:
Podle mě hlavně čím víc na to budeš myslet, tím je to horší
To máš svatou pravdu,akorát tohle snažilky nemají rádi,když jim někdo říká,ať na to nemyslí
Ono to totiž dost dobře nejde,i když sebevíc chceš.Ale psychika je mrcha a to jako velká ![]()
Já vím
proto je dobré netahat do toho chlapa, ať aspoň jeden z nich má „materiál čistý“ ![]()
Já se začla hlídat, ale s mojím jsme si jen řekli, že když to přijde tak to přijde, a víc jsme to neřešili.. ne že bych mu to udělala za zády, to ne, ale prostě jsem se snažila já a jeho z toho vynechala ![]()
Hovezinka píše:
Já vímproto je dobré netahat do toho chlapa, ať aspoň jeden z nich má „materiál čistý“
Já se začla hlídat, ale s mojím jsme si jen řekli, že když to přijde tak to přijde, a víc jsme to neřešili.. ne že bych mu to udělala za zády, to ne, ale prostě jsem se snažila já a jeho z toho vynechala
Tak to já mám stejně. Chlapa do nějakých starostí o to, kdy je ovulka a tak netahám. To je můj stres ![]()
No, hlavně jsem se snažila to rozložit nějak do celého měsíce, aby neměl pocit že „aha, teď to děláme ob den, tak teď se snažíme“ Jakože třeba týden nic a pak z ničeho nic budem souložit každý den… to je stresující pro oba
Prostě klídeček, vínečko, pohodička ![]()
No to já mu to řeknu,ono to ani jinak nejde,protože mám hodně bolestivou ovulaci.Já si to vyžírám při ovulce a ms mám v pohodě
A on sám od sebe a to ho nemusím nikam tlačit ví ,že je dobrý čas.Ono když se snažíš 1,5roku tak to ani jinak nejde
A to na tom zdaleka nejsem nejhůř.