Jak odstranit přírodně fleky od ovoce apod.?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
186
19.11.05 14:24

praní

Ahoj holky,

nemáte nějaký zaručený recept (třeba babičkovský), jak dostat fleky z oblečků od mrkve, mandarinky, broskve…? Je to na barevném prádýlku. Chlěla bych to dostat šetrně, ne nějakou chemii.

Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
112
19.11.05 14:43

Ahoj bbettka, ja som bojovala so škvrnami na prádelku tiež, no nie vždy úspešne… Ale teraz, keď uvidím, že si dcérka ušpinila oblečenie od ovocia, či zeleniny, snažím sa to čo najskôr preprať vo vlažnej vode a používam obyčajné kokosové mydlo za 12 Sk. Keď to operiem hneď ako sa ušpinila zvyčajne to vyperiem, ale ak si to všimnem neskoro… bohužiaľ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
19.11.05 14:47

no právě, všimla jsem si toho pozdě. Jinak to taky tak řeším, vyprat co nejrychleji studenou vodou a mýdlem. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
19.11.05 19:08

SKvrny od mrkve jsem dostala naprosto skvěle z prádla bělením na sluníčku, ale neporadím, co s tím ted v zimě. Já používám Vaniš. Psala jsi že nechceš chemii vím, ale tohle je z větší části peroxid vodíku. Jinak pomáhá na ovoce kyselina citronová - ta se dá najít i v ovoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
20.11.05 19:07

Ahoj

Já ti poradím, že nejlepší je ihned zaprat ve studené vodě a mýdlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
28.1.07 22:31

praní

Když jsem něo nestihla vprat mýdlem ve studené vodě hned, tak mi někdy stačilo nechat to ve studené vodě odmočit a pak to vyprat mýdlem, ale nefungovalo mi to na všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.5.15 19:10

Nechci zakládat novou diskuzi, ale potřebuji radu. Vyprala jsem prádlo - klasicky, prací gel + aviváž a po vyndání ze sušičky jsem zjistila, že se mi tam přimotalo i triko z moiry :zed: Je to v háji nebo jde ta funkčnost nějak obnovit??? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
10.5.15 19:13

@terien podle mne by to vadilo hlavne ruznym membranam, nemembranove veci funguji i po takovem prani podle mne jako driv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.5.15 19:17
@selia píše:
@terien podle mne by to vadilo hlavne ruznym membranam, nemembranove veci funguji i po takovem prani podle mne jako driv

Aha, tak to vím zase prd :mrgreen: V návodu na moiru je (nebo aspoň bývávalo) že se nesmí máchat v aviváži jinak ztrácí funkčnost :nevim: U prádla s impregnací to jde „zachránit“, koupí se jakýsi impregnační přípravek a vypere se to v tom ale toto :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
10.5.15 19:21

@terien zrkátka jedno takové vyprání to nezničí, neper to tak ale běžně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.5.15 19:25
@selia píše:
@terien zrkátka jedno takové vyprání to nezničí, neper to tak ale běžně :D

Super, díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
10.5.15 20:22

Tam jde o to, že avivaz ucpe pory, tak to normálně znovu vyper bez avivaze a mělo by to být dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat