Oblečení pro zimní miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Oblečení pro zimní miminko
Ahoj, na konci ledna čekáme naše první miminko. Začínám přemýšlet o oblečení z porodnice a pro začátek. Nechci toho nakupovat moc, mimi z toho rychle vyroste. V čem jste vezli z porodnice vaše zimní mimi? Já zatím vymyslela - body, dupačky, svetřík (mikinku), čepičku a teplý fleesový overal s kapuckou. Ale nevím, jestli se pak vejde do peřinky nebo je dát do fusaku? Tak takhle vždycky skončím…:-) Díky za každou radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj sice mám podzimní miminko, ale doporučila bych ti zavinovačku do autosedačky - tu určitě využiješ.
Bosorka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě něco - vybírej si oblečení so porodnice s ohledem na snadnost oblékání - nejlépe nic přez hlavu apod. Já Honzíka oblíkal snad hodinu a hrozně se mi u toho klepaly ruce......
Bosorka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj. souhlasím s bosorkou - raději nic přes hlavu. body bych možná nahradila košilkou a mikinu svetříkem se zapínáním na knoflíky vepředu. my jsme z porodnice jeli 22.3. a byla zima, až praštělo, takže jsem měla i peřinku i fusak. zezačátku je mimi dost choulostivé, nemá vyvinutý termoregulační systém.
petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, to obleceni co pises bude stacit, ja to mela taky podobne a obe holky sou z konce ledna, malou sem pak takhle oblecenou dala do rychlozavinovacky a do fusaku, v aute sem ji pak ze vseho vyndala a polozila do autosedacky a jen prikryla dekou pac v aute uz bylo zatopeno. A triko s dlouhym i svetr byl oblikaci pres hlavu a zadny problem sem s tim nemela ba naopak kdyz mi bylo sdeleno ze uz dem dom byla oblecena v cuku-letu
Sany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já mám taky lednové mimčo, teda teď už velkou slečnu. Protože jsem si taky nevěděla rady, tak jsem doma měla nachystané všechno možné na cestu domů. Podle rad ostatních čerstvých mamin a hlavně podle aktuálního počasí jsem manželovi řekla, co všechno mi má do porodnice donést. Nám řekli, že věci pro mimi stačí donést až den před odchodem domů. Malá měla tričko s dlouhým rukávem, dupačky, mikinku, 2 čepičky, rukavice, teplou zavinovačku a fusák s beránkem. V autě jsem jí fusak dala pryč a v sedačce byla jenom v peřince (takové té do auta jakoby s nožičkama a je z velmi teplého materiálu jakoby deky). Myslím, že v každé nemocnici se parkuje rovnou před porodnicí a domů taky můžeš určitě jet co nejblíže ke vchodu.
Před narozením malé jsem taky pořád přemýšlela, jak to bude v nejrůznějších situacích a nakonec jsem to vždycky nějak vyřešila. To časem příjde samo.
Míša
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já mám prosincovou princeznu a z porodnice jsme šly takhle: bodýčko s dlouhým rukávem, dupačky, přes ně teplé ponožky, svetr, tenká bavlněná čepička, pletená čepička, hodně teplá kombinéza. Zavinovačku nebo deku jsme už nepoužili, ale taky nebyly žádné velké mrazy a z budovy porodnice to bylo jen pár kroků do auta a z auta pár kroků domů.
Přeju krásné miminko!
Jana + Kačenak skoro 11m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
V lednu jsme si Radimka vezli domů. Oblečené měl : body, kabátek, svetřík, dupačky, bačkůrky, teplou fleesovou kombinézku a vložili jsme jej do fusaku - beránka. Ten jsme v autě sundali.
Beruška
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo parkovat pred kazdou porodnici, tak to se vam u Apolinare zas tak nepodari…Ja doporucuji bodycko a nejlepe takove to zavinovaci - rozbalite body, ditko do nej zabalita a jakoby zavinete zapnete na cvocky tusim v podpazi a kolem boku, mezi nozickama a je to. Navic prodavaji i pekne zateplene kompety - videla jsem namatkou v CaA - teple kalhoty a mikina (ta teda byla pres hlavu), ale urcite rozepinaci svetriky ci mikynky neni problem sehnat.
A co pojizdnym maminkam hoooodne doporucuji je bud specialni zimni fusak do autosedacky (daji se dokoupit se stejnou znackou jako autosedacka - my meli MaxiCosi Citi) nebo ted prodavaji krasne multifunkcni fusaky znacky Aestetic nebo Emitex, ktere jsou 3v1 - 1) kratky do autosedacky nebo korbicky kocarku, 2) klasicky do sportaku a 3) pro capajici deticky do sportaku ci golfek s odepinaci casti na nozicky. Vrele doporucuju, nebot nase miminko ma skoro dva a pul roku a obcas se v golfkach jeste vyveze.
Jinak nase slecna byla letni mimco, takze tohle jsme moc neresili, ale tak snad ma uz clovek trochu praxe a doufam, ze jsem aspon trosku poradila. A jeste dodam, ze kamaradka vezla chlapecka z porodnice v nejvetsich vedrech v poledne, auto maji bez klimatizace a maly se jim prehral - takze kazde obdobi ma neco…Takze hezky a hlavne bezpecne-v autosedacce svoje pokladky dovezte domu!
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
bodýčka přes hlavu a mikinky přes hlavu bych se nebála, mě se naopak vůbec neosvědčily košilky. Pořád to někde vylejzalo, mimi se vrtělo, moje nešikovné ruce, zádíčka byla holá. Navíc bylo nešikovné zavazování vzadu. Ze začátku se mi nejlíp osvědčila s lodičkovým výstřihem (snad se to tak jmenuje, na ramenou je látka přes sebe, žádné zapínání) nebo zapínání na rameni. Košilky jsem zdědila a dávala je jen na doma když už bylo málo čistých bodýček. První cácorka se narodila v únoru a na cestu domů měla bodýčko, dupačky, kabátek, pletený svetřík, zavinovačku a přikrytá byla venku dekou.
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
musím říct, že holku mam podzimní, takže k tomu se asi moc vyjádřit nemůžu z vlastní zkušenosti
ale k těm fusakům do autosedačky, jsou fakt skvělý, holku jsem v něm vozila někdy od 2 měsíců, abych jí do auta nemusela nabalovat, protože v sedačce to nebylo nic příjemnýho a navíc když se pak zatopilo…výhoda je, že tam stačí fakt málo na sebe a hřeje to až až. Dle mého názoru by do toho fusaku stačilo bohatě body, dupačky, kabátek a čepička a nic víc, ani deka nic. Fusak lze v pohodě otevřít, takže když bylo v autě teplo, tak jsem rozepla a nic nesvlíkala a když se šlo ven, jen se zapnulo a je to. Moc šikovná věcička a fakt to bylo tak teplé, že i když jsem v tom vozila malou jen vy pyžamku, byla zpocená…ale ne přehřátá…a nad hlavičkou to šlo taky zapnout, takže super
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
my čekáme našeho mrňouska každou chvíli
Mám připravené zavinovací bodyčko, dupačky, kabátek, teplou bundičku, čepičku, rukavičky a objednala jsem si zavinovačku od Emitexu do autosedačky. Takže myslím, že malej bude pěkně v teplíčku ![]()
Možná ještě dodám nějaké bačkůrky-uvidíme
Klára a Péťa 37tt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skotiku, myslim, že bačkorky nebudou nutné, když budete v tý zavinovačce, ale to je jen můj názor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
K bačkůrkám. Každé mimi je fakt jiné. To naše podědilo po obou rodičích tak studené nožičky, že měl bačkůrky i v inkubátoru (pravda, pořád skopané, protože už tam se choval jako fotbalista).
Beruška
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holčinky,
tak jestli bude po mě, tak bude potřebovat rovnou sněhule a jestli po taťkovi, tak pojedem z porodnice v plavkách ![]()
Radši sebou vezmu nějaké capáčky a uvidíme. Jinak dík za postřehy ![]()
Klára a Péťa 37tt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit