Praní a chystání výbavičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1038
31.1.13 13:08

Klidně za měsíc nebo hned:) u prvního jsem to nechávala na poslední chvíli..vyprala jsem asi v 37. týdnu a malý se narodil 38+0. U druhého jsem si říkala, že to udělám tak dva měsíce předem, ale ve 30. týdnu jsem skončila v nemocnici s hrozícím předčasným porodem, takže když mě za týden na revers pustili domů- tak honem, honem, měla jsem nachystanou i tašku do porodnice a kluk se narodil skoro na termín :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.13 13:10

Já mam termín 23.3. a mam již komplet vše nachystané, vyprané a vyžehlené (zavřené ve skříni.. a když ji otevřu, voní to i bez mýdélek :-) ) tašku chystám teď ve 33.tt kdyby náhodou (byla jsem na riziku, ted již na mateřské) a jsem ráda že už to mam (tvrdne mi břicho, zkrac. čípek a jsem hned ze všeho unavená) postýlku a celý pokojíček máme nachystaný taky už někde začátkem ledna (jen to není povlečený - to až přijedem z porodnice, to je hned…) ještě musíme sestavit kočárek a vyzkoušet jízdu - kvůli podvozku - ose - aby to šlo ještě kdyžtak reklamovat, a nemuseli pak čekat… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
31.1.13 13:11

Mám termín za cca za 3 týdny, ale mimivěcičky už jsem začala nakupovat po konci prvního trimestru a vypráno (tedy s láskou prala a žehlila babička :srdce: ) bylo ve druhém, věcičky byly pečlivě zbalené v igeliťácích a pak už jsem po nástupu na MD sháněla věci pro sebe do porodky a nějaké poslední mimi věcičky ale to už do igelitu nedávám, dál sem prala veškeré plínky (budeme látkovat..), žehlila…vše už je vybalené, nachystané, postýlka povlečená atd…:) takže pokud se ti chce chystat výbavičku už teď, tak se do toho vrhni a věcičky dej prostě do pytlíků, tam budou před prachem chráněný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
31.1.13 13:12
@kacenkab píše:
Já se na to moc těším, pustím si k tomu pěkný film, uvařím kafčo a budu se v tom vyžívat :lol: :lol: :lol: :lol: tak jsem moc ráda, že nejsem sama, kdo chce chystat už teď :P :P mívám občas i křeče v zádech a břiše tak mám strach, abych pak z toho nebyla znechucena :roll: dekuji za radu :mavam: :mavam:

Jo jo, mně teď záda bolí šíleně, takže jsem spíš polehávačka v rámci možností..

Ale přemýšlím.. Tašku do porodnice jsem chystala vždycky, když jsem začala rodit. :oops: Protože jsem stejně měla nutkavou potřebu chodit - hned od prvních kontrakcí - abych pomohla miminku níž. Takže jsem chodila a u toho balila. Stejně POKAŽDÝ jsem měla nakonec moc toho a málo tamtoho, takže mi pak manžel průběžně vše donášel a obměňoval. :lol:
Sbalím jen pár nejnutnějších věcí.

Teď si tašku nachystám dřív jen proto, že se dneska chystám uklízet ve své skříni a když už ty noční košile a síťovky spoďáry budu mít v ruce, rovnou je dám někam stranou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
31.1.13 13:13

Prát a žehlit jsem začla v dubnu (malá je narozená v srpnu), vše jsem zabalila pak do pytlíků a tašek v komodě. Tašku jsem balila na začátku devátého měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4771
31.1.13 13:15

Ahoj,

já tentokrát začnu s pořádným předstihem. U prvního všichni říkali času dost, času dost a pak sem neměla nachystaný vubec nic a musela všechno dělat babička. A já se na to praní pidivěciček a žehlení a nachystání postýlky a košíku táák těšila. Takže tentokrát mi do toho nikdo kecat nebude a udělám si to jak budu chtít já :-), klidně tři měsíce dopředu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
31.1.13 13:16

Já bych klidně začala.. však se tomu v zavřené skříni nic nestane :nevim: Já začala taky nějak v šestém měsíci.. ke konci jsem byla ráda, že vůbec lezu, natož prát a žehlit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29436
31.1.13 13:17

Tak shromažďovat věci jsem začala po velkém UTZ. ve 22tt. Nejsem moc příznivce nákupů „všechno v jeden den“, takže jsme nakupovali postupně a asi dva měsíce před porodem jsme snad všechno měli. Byla jsem strašně ráda, protože já na konci na nějaké nákupy pak neměla ani pomyšlení.

Prát a skládat do do skříně jsem začala asi měsíc před porodem, stejně tak i chystat tašku, ale tu jsem zase postupně vybalovala a pořád z ní něco tahala, takže komplet sbalená byla až den před porodem. Postýlku jsme postavili hned, jak nám došla, bylo to asi dva měsíce před porodem, ale matrace byla nechaná v igelitu, peřinky jsem povlíkala až po příjezdu z porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
31.1.13 13:19

Souhlasím s @Davdan ke konci už zavazí pupík a bolí nohy a záda. Takže pokud máš chuť a je ti dobře určitě začni a hlavně to schovat ať se na to nepráší. Mě třeba všechny oblečky vyprala a vyžehlila moje mamka (její mamka jí to taky udělala) někdy kolem 30.týdne. Tak jsem si to dala vše do skříní a nepřáší se na to. Nyní jsem ve 35.týdnu a doprávám a žehlím poslední kousky, namontovali jsme již postýlku a přebalovací pultík. Akorát nevím kdy nachystat a povléct postýlku… asi až začne jít opravdu do tuhého, aby se na postýlku nenaprášilo. Kabele do porodnice jsem zabalila minulý týden, ještě pár věcí musím dokoupit, ale v podstatě už jsem nachystaná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
31.1.13 13:24

Já mám termín 1.6. začátkem května bych chtěla mít již vše nachystan=.Zatím mám věcičky v papírové bedně a čekám až koupíme přebalovací komodu. Pokud máš věci kam dát, tak už bych to klidně pochystala. Já budu věcičky prát během dubna, takže nějaké 2 měsíce před termínem.

• Citovat
  • Upravit
ikyki
31.1.13 13:30

Rodím v dubnu a pomalu s tím začínám…řekla jsem, že to chci mít po 30tt hotové, zaprvé nikdy nevíš co se stane a zadruhé pak už chci jen odpočívat a ne s pupkem jak balon řešit co jak vyžehlím, začínám potahama na kočárek, peřinkama, povlečením atd a pak nakonec prádlo…když k tomu dáš dětské mýdlo nic se tomu nestane a že to má být vyvařené a aby se na to neprášilo to je přehnaná péče…klidně začni taky jsem doma…

• Citovat
  • Upravit
15924
31.1.13 13:31

Já měl avše včetně tašky nachystáno od nějakého 33-34 tt…byla jsem vic v klidu, že kdyby něco, tak jsem nachystaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.13 13:32

Mám termín koncem května a už týden musím jen ležet kůli tvrdnutí břicha. Všichni mi pořád opakovali, že mám moře času a že to nosí smůlu a dneska nevím jak to zvládnu, když do konce těhu budu ležet. Nemám nakoupeno skoro nic. Prostě to budu dohánět tak od 32tt aby nás kdyžtak doktoři zvládli zachránit. Takže kdo chce a cejtí se, ať si chystá klidně od druhého trimestru. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lindsay15
31.1.13 13:32

Já už mám věcičky vyprané, poslední dvě várky musím ještě vyžehlit. Postýlka stojí už od září, ale teprve teď budu prát povlečení, prostěradla atd. Povlíkat bude přítel až budu v porodnici. Jinak tašku už pomalu balím, to se neztratí a je po ruce když bude potřeba… ;)

• Citovat
  • Upravit
573
31.1.13 13:35

@péťaskléňa přesně tak :-) já bych se na pověry také vyprdla a raději mít vše nachystané než se pak nervovat, že to nepůjde později či se to nestihne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí