Praní a chystání výbavičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
505
31.1.13 12:47

praní a chystání výbavičky

Ahoj maminky, :hug:
chtěla jsem se zeptat, kdy jste začali chystat výbavičku pro mimi a tašku do porodnice… myslím tím prát, žehlit, plnit poličky, chystat postylku, doplnky, shromažďovat věcičky pro mimi a tak. :think: :think:
Termín máme v polovině dubna a už se na to pomale chystám, ale nevím, jestli není moc brzy, aby to třeba neleželo dlouho v komodě, ale zase se moc těším a chtěla bych to mít nachystané,,kdyby něco,, a porod třeba přišel dříve ;) ;) tak děkuji za názory a rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10726
31.1.13 12:50

No, to je předčasně. Navíc si vem, že když třeba oblečky pro novorozence mají být vyvařené, tak ty to hodíš do šuplíku, do dubna se to tam zapráší…
I když jde určitě o názor.
Jinak doporučuji prohledat zdejší diskuze, toto a podobná témata, mnoho variant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
31.1.13 12:52

My ve 35tt, ale jen proto, že hrozil předčasný porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
31.1.13 12:52

Já jsem s tím začala až když jsem nastoupila na mateřskou a měla jsem čas, zhruba tak ten měsíc před porodem, ale když začneš dřív, tak se tomu určitě nic nestane, jen bych asi ty věcičky měla nekde zavřené ve skříni, aby se na ně neprášilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
31.1.13 12:53

Ahojky! Rodila jsem v polovině srpna. Vybavičku jsem chystala na začátku července a tašku do porodnice v polovině července :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
31.1.13 12:54
@Lin25 píše:
Já jsem s tím začala až když jsem nastoupila na mateřskou a měla jsem čas, zhruba tak ten měsíc před porodem, ale když začneš dřív, tak se tomu určitě nic nestane, jen bych asi ty věcičky měla nekde zavřené ve skříni, aby se na ně neprášilo :)

Já jsem na rizikovém těhotenství, tak mám času, že nevím co s ním :lol: :lol: říkala jsem si, že dám třeba do každého šuplíku kousek dětského mýdla aby me ty vecičky vydržely vonět :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
31.1.13 12:56
@Zuza30 píše:
Ahojky! Rodila jsem v polovině srpna. Vybavičku jsem chystala na začátku července a tašku do porodnice v polovině července :mrgreen:

Tak to bych mohla ještě měsíc počkat :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
31.1.13 12:57

Já mám termín 13.dubna a včera jsem začala prát a chystat - u prvního jsem neočekávaně porodila o měsíc dřív a teď mi hrozí opět předčasný porod, tak to chci mít radši hotový…Hlavně se mi může stát, že mě zavřou do nemocnice a budu tam až do porodu a to by se z toho pak manžel zbláznil :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
31.1.13 12:59

Ahoj, jdu rodit potřetí, tak už nějaká zkušenost je. :lol:

U prvního jsem připravovala od cca 8 měsíce, ještě večer před porodem jsem ji žehlila (asi to i pomohlo k porodu, v noci se spustil a nad ránem jsem porodila).

U druhého cca v 6. měsíci těh.

A teď taky nějak v 6 měsíci, včera jsem dožehlila poslední kousky. Termín mám hned na začátku března a teda byla jsem FAKT ráda, že většinu už mám a včerejší kusy byly už jen zbytečky, co chyběly. Ono to žehlení, praní.. s velkým bříškem už je pak docela fuška. :? A hned jsem unavená.

Klidně bych být Tebou už začala - je potřeba to dělat i s chutí a náladou.
Já u druhýho taky začala dřív a byla jsem ráda, v 8. nebo v 9. měs. jsem na nějaké chystání už vůbec chuť neměla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
31.1.13 12:59

Zdravím, my jsme ve 36tt a už máme všechno nachystané. Taška je u dvěří, skříně plné a vše připravené.. Už jen „povlíknout“ kočárek a bude všechno hotovo :)) Ono ten 35týden stačí. :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
31.1.13 13:00
@alien21 píše:
Já mám termín 13.dubna a včera jsem začala prát a chystat - u prvního jsem neočekávaně porodila o měsíc dřív a teď mi hrozí opět předčasný porod, tak to chci mít radši hotový…Hlavně se mi může stát, že mě zavřou do nemocnice a budu tam až do porodu a to by se z toho pak manžel zbláznil :lol:.

Jojo taky mě hrozí předčasný porod :roll: tak jsem ráda, že je na tom někdo podobně :potlesk: :potlesk: a můžu v klidu začít :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
31.1.13 13:00

Rodila jsem vloni na konci února a začala jsem všechno prát na začátku ledna, postýlku jsem taky nedočkavostí připravila a jen pak přes ní přehodila prostěradlo. Tašku jsem si chystala taky nějak v půlce ledna, co kdyby že jo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
31.1.13 13:01

Od 33.tt, kdyby se dítě narodilo, tak by mělo být relativně v pořádku. Tašku do porodnice později, tak kolem 38.tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
31.1.13 13:01

@kacenkab ahoj :) já mám termín na přelomu, vše už mám komplet nachystané, oblečky jsem dala to textilních sáčků na zip, s mydélkama - krásně to voní :) takže doporučuji.. zbývá mi už jen kočár. a udělala jsem moc dobře, protože nyní musím jen ležet, kvůli čípku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
31.1.13 13:04
@Davdan píše:
Ahoj, jdu rodit potřetí, tak už nějaká zkušenost je. :lol:

U prvního jsem připravovala od cca 8 měsíce, ještě večer před porodem jsem ji žehlila (asi to i pomohlo k porodu, v noci se spustil a nad ránem jsem porodila).

U druhého cca v 6. měsíci těh.

A teď taky nějak v 6 měsíci, včera jsem dožehlila poslední kousky. Termín mám hned na začátku března a teda byla jsem FAKT ráda, že většinu už mám a včerejší kusy byly už jen zbytečky, co chyběly. Ono to žehlení, praní.. s velkým bříškem už je pak docela fuška. :? A hned jsem unavená.

Klidně bych být Tebou už začala - je potřeba to dělat i s chutí a náladou.
Já u druhýho taky začala dřív a byla jsem ráda, v 8. nebo v 9. měs. jsem na nějaké chystání už vůbec chuť neměla!

Já se na to moc těším, pustím si k tomu pěkný film, uvařím kafčo a budu se v tom vyžívat :lol: :lol: :lol: :lol: tak jsem moc ráda, že nejsem sama, kdo chce chystat už teď :P :P mívám občas i křeče v zádech a břiše tak mám strach, abych pak z toho nebyla znechucena :roll: dekuji za radu :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí