Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj maminky, ![]()
chtěla jsem se zeptat, kdy jste začali chystat výbavičku pro mimi a tašku do porodnice… myslím tím prát, žehlit, plnit poličky, chystat postylku, doplnky, shromažďovat věcičky pro mimi a tak.
![]()
Termín máme v polovině dubna a už se na to pomale chystám, ale nevím, jestli není moc brzy, aby to třeba neleželo dlouho v komodě, ale zase se moc těším a chtěla bych to mít nachystané,,kdyby něco,, a porod třeba přišel dříve
tak děkuji za názory a rady ![]()
No, to je předčasně. Navíc si vem, že když třeba oblečky pro novorozence mají být vyvařené, tak ty to hodíš do šuplíku, do dubna se to tam zapráší…
I když jde určitě o názor.
Jinak doporučuji prohledat zdejší diskuze, toto a podobná témata, mnoho variant.
Já jsem s tím začala až když jsem nastoupila na mateřskou a měla jsem čas, zhruba tak ten měsíc před porodem, ale když začneš dřív, tak se tomu určitě nic nestane, jen bych asi ty věcičky měla nekde zavřené ve skříni, aby se na ně neprášilo ![]()
Ahojky! Rodila jsem v polovině srpna. Vybavičku jsem chystala na začátku července a tašku do porodnice v polovině července ![]()
@Lin25 píše:
Já jsem s tím začala až když jsem nastoupila na mateřskou a měla jsem čas, zhruba tak ten měsíc před porodem, ale když začneš dřív, tak se tomu určitě nic nestane, jen bych asi ty věcičky měla nekde zavřené ve skříni, aby se na ně neprášilo
Já jsem na rizikovém těhotenství, tak mám času, že nevím co s ním
říkala jsem si, že dám třeba do každého šuplíku kousek dětského mýdla aby me ty vecičky vydržely vonět ![]()
@Zuza30 píše:
Ahojky! Rodila jsem v polovině srpna. Vybavičku jsem chystala na začátku července a tašku do porodnice v polovině července
Tak to bych mohla ještě měsíc počkat
![]()
Já mám termín 13.dubna a včera jsem začala prát a chystat - u prvního jsem neočekávaně porodila o měsíc dřív a teď mi hrozí opět předčasný porod, tak to chci mít radši hotový…Hlavně se mi může stát, že mě zavřou do nemocnice a budu tam až do porodu a to by se z toho pak manžel zbláznil
.
Ahoj, jdu rodit potřetí, tak už nějaká zkušenost je. ![]()
U prvního jsem připravovala od cca 8 měsíce, ještě večer před porodem jsem ji žehlila (asi to i pomohlo k porodu, v noci se spustil a nad ránem jsem porodila).
U druhého cca v 6. měsíci těh.
A teď taky nějak v 6 měsíci, včera jsem dožehlila poslední kousky. Termín mám hned na začátku března a teda byla jsem FAKT ráda, že většinu už mám a včerejší kusy byly už jen zbytečky, co chyběly. Ono to žehlení, praní.. s velkým bříškem už je pak docela fuška.
A hned jsem unavená.
Klidně bych být Tebou už začala - je potřeba to dělat i s chutí a náladou.
Já u druhýho taky začala dřív a byla jsem ráda, v 8. nebo v 9. měs. jsem na nějaké chystání už vůbec chuť neměla!
Zdravím, my jsme ve 36tt a už máme všechno nachystané. Taška je u dvěří, skříně plné a vše připravené.. Už jen „povlíknout“ kočárek a bude všechno hotovo
Ono ten 35týden stačí. ![]()
@alien21 píše:
Já mám termín 13.dubna a včera jsem začala prát a chystat - u prvního jsem neočekávaně porodila o měsíc dřív a teď mi hrozí opět předčasný porod, tak to chci mít radši hotový…Hlavně se mi může stát, že mě zavřou do nemocnice a budu tam až do porodu a to by se z toho pak manžel zbláznil.
Jojo taky mě hrozí předčasný porod
tak jsem ráda, že je na tom někdo podobně
a můžu v klidu začít
![]()
Rodila jsem vloni na konci února a začala jsem všechno prát na začátku ledna, postýlku jsem taky nedočkavostí připravila a jen pak přes ní přehodila prostěradlo. Tašku jsem si chystala taky nějak v půlce ledna, co kdyby že jo ![]()
Od 33.tt, kdyby se dítě narodilo, tak by mělo být relativně v pořádku. Tašku do porodnice později, tak kolem 38.tt.
@kacenkab ahoj
já mám termín na přelomu, vše už mám komplet nachystané, oblečky jsem dala to textilních sáčků na zip, s mydélkama - krásně to voní
takže doporučuji.. zbývá mi už jen kočár. a udělala jsem moc dobře, protože nyní musím jen ležet, kvůli čípku.
@Davdan píše:
Ahoj, jdu rodit potřetí, tak už nějaká zkušenost je.![]()
U prvního jsem připravovala od cca 8 měsíce, ještě večer před porodem jsem ji žehlila (asi to i pomohlo k porodu, v noci se spustil a nad ránem jsem porodila).
U druhého cca v 6. měsíci těh.
A teď taky nějak v 6 měsíci, včera jsem dožehlila poslední kousky. Termín mám hned na začátku března a teda byla jsem FAKT ráda, že většinu už mám a včerejší kusy byly už jen zbytečky, co chyběly. Ono to žehlení, praní.. s velkým bříškem už je pak docela fuška.
Klidně bych být Tebou už začala - je potřeba to dělat i s chutí a náladou.A hned jsem unavená.
Já u druhýho taky začala dřív a byla jsem ráda, v 8. nebo v 9. měs. jsem na nějaké chystání už vůbec chuť neměla!
Já se na to moc těším, pustím si k tomu pěkný film, uvařím kafčo a budu se v tom vyžívat
tak jsem moc ráda, že nejsem sama, kdo chce chystat už teď
mívám občas i křeče v zádech a břiše tak mám strach, abych pak z toho nebyla znechucena
dekuji za radu
![]()