Praní a chystání výbavičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1005
31.1.13 13:37

Mam termin 24.dubna a od 18tt mam problemy a hrozi mi predcasny porod. Prvni ditko jsem porodila ve 34tt ale od 32tt lezela v nemocnici na udrzovani. Nemela jsem nic prichystaneho nic a musela to delat mamka.Tak ted jsem radeji pripravena je to lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
31.1.13 13:40

Všem Vám moc děkuju za cenné rady :-) už se na to teda vrhnu… moc se těším a jsem ráda, že taky chystáte dopředu… doma se na mě totiž dívají jak na exota, že prý stačí 14 dní pře porodem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
31.1.13 13:59

@kacenkab To samozřejmě stačí, trochu potíž je ale vědět dopředu, kdy ten porod bude, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
31.1.13 14:06

Já jsem to brala tak, že si zavcasu vše nachystán, protože zehlit a pod je s velkým břichem opruz. Všechno oblečení jsem vyprala na 90 v lovele, řádně vysusila, vyzehlila na max z obou stran, poskladala a zavřela ve vakuovem pytli, kde to bylo tři měsíce a pak to stále vonělo a nebylo nic zaprasene. Dudlik jsem vyvarila v mikrovlnce podle návodu před cestou do porodky a tašku jsem měla nachystanou od 36 týdne. Vše bylo ok:) postýlky, matrac a povlečení jsme taky kupovali dva měsíce před porodem, od 36 týdne byla povlecena a nachystaná a prekryta fólií:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
31.1.13 14:12
@kacenkab píše:
Všem Vám moc děkuju za cenné rady :-) už se na to teda vrhnu… moc se těším a jsem ráda, že taky chystáte dopředu… doma se na mě totiž dívají jak na exota, že prý stačí 14 dní pře porodem ;)

Aha a co když porodíš předčasně třeba 3 týdny před TP… :lol: budeš v klídku že to máš hotové a pak už budeš jen odpočívat…

• Citovat
  • Upravit
ikyki
31.1.13 14:13
@MarieOVMUC píše:
Já jsem to brala tak, že si zavcasu vše nachystán, protože zehlit a pod je s velkým břichem opruz. Všechno oblečení jsem vyprala na 90 v lovele, řádně vysusila, vyzehlila na max z obou stran, poskladala a zavřela ve vakuovem pytli, kde to bylo tři měsíce a pak to stále vonělo a nebylo nic zaprasene. Dudlik jsem vyvarila v mikrovlnce podle návodu před cestou do porodky a tašku jsem měla nachystanou od 36 týdne. Vše bylo ok:) postýlky, matrac a povlečení jsme taky kupovali dva měsíce před porodem, od 36 týdne byla povlecena a nachystaná a prekryta fólií:)

Prala si na 90 i tmavé a barevné oblečky…

• Citovat
  • Upravit
505
31.1.13 14:16
@ikyki píše:

To by mě taky zajímalo… nesrazí se to když vyperu na 90°?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
31.1.13 14:21
@ikyki píše:

Jo, pralA, peru i strample a pod. Vše co je od dcerky, kromě silonek peru vždy na 90. Nikdy se mi nic nespralo ani nezničili, akorat z pár věci se mi smyly obrázky:) ale to opravdu jen asi dvě pyzama a jedno body:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
31.1.13 14:23

Nikdy se nic nesrazilo:) @kacenkab

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.13 14:39

Já teda na 90°C prala jen osušky a pleny.. oblečky podle cedulek! vesměs vše na 40°C, nebo na 60°C max. (zavinovačky, a povlečení..) víc teda ne.. :-D vyžehleno z obou stran - takže v poho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
31.1.13 14:47
@jamelman.terez píše:
Já teda na 90°C prala jen osušky a pleny.. oblečky podle cedulek! vesměs vše na 40°C, nebo na 60°C max. (zavinovačky, a povlečení..) víc teda ne.. :-D vyžehleno z obou stran - takže v poho…

přesně tak jsem prala i já…s tím, že fungl nové mimi věci jsem prala podle cedulek na oblečení a to co bylo z druhé ruky babička určitě prala aspon na 40 v Lovele a místo aviváže na všechno miminkovské včetně plen použila ocet…stejně tak sem v lovele a s octem vyprala i svoje „kojící“ noční košile…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.1.13 14:47

Já chystala celkem brzo, ono se tomu v té komodě nic nestane. A pak jsem byla ráda, na konci se mi už nic nechtělo, tak bylo fajn, že jsem to měla odbyté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.1.13 14:51

A co se praní týká, tak na 60 (i pokaděný plíny se perou na 60, vyvářka mi přijde zbytečná), v pracím prostředku na bázi mýdla, u dalších dětí už v eko prostředku (ulrich, frosch, mýdlový sliz)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
31.1.13 14:56

Já mám i na osusce z bambusoveho vlákna napsané na 40 a peru na 90 a nic se nestalo. Výrobce se tím chrání. Na 40 se nikdy nevyperou bakterie a pod, fuj:) a takové pokakane body a dupacky nebo fleky od jídla ti na 40 nepustí ani kdyby se to pralo v ambrozii:)) bavlnu bílou peru vždy na 90, barevné bavlny, pokud vím, že jsou kvalitní, tak také. Pozor už teď dávám jen na ty parádní obrázky, tam 40-60 stačí, nejí v tom:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
31.1.13 14:56

Mám strach u toho barevnýho, že třeba tmavě modrá mi na 90 obarví zelenou aby to pak nebylo jak sepraný

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4