Praní bez žehlení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
72
18.9.12 16:43

Praní bez žehlení

Ahoj maminky,
už hodněkrát jsem slyšela, že některé ženy perou prádlo, aniž by bylo zmačkané, tudíž ho nemusí žehlit! Nikdy se mi to nepovedlo vyprat tak, aby to nebylo zmuchlané, ať už jsem to poskládala do té pračky nebo naházela!
Poradíte mi některá jak na to? Sušičku bohužel nemám, vím, že u té se pak spousta věcí žehlit nemusí.

Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
18.9.12 16:46

:mrgreen: :lol:
Můžu vědět, jak jsi ho skládala do pračky? Do komínků? :jazyk:
Myslím, že fígl je v tom neždímat na moc vysoké otáčky, nepřecpat pračku a pak hlavně prádlo pořádně pověsit napnuté, vyklepnout ho do tvaru, vytáhnout…
A mít trochu širší náhled na to, co je vlastně rovné 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743

Tak ze sušičky právě musíš žehlit všechno!!! je to příšerně zmuchlané takže že sušička nemuchlá je jen mýtus!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466

To nevím, já nežehlím, protože to dobře věším. Jo a vlastně nehážu to zmuchlané do koše na prádlo, ale aspoň to přeložím. Nepřijde mi, že by se strašně pomuchalalo v pračce, ale spíš právě před praním.

Každopádně žehlím jen košile. Asi tak jednou za rok dvě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
18.9.12 16:47

Jak píše Gladys ;)

• Citovat
  • Upravit
31268
18.9.12 16:47

Jedině ždímat na menší otáčky a před pověšením důkladně vytřepat a pak rovně pověsit (co nejméně skladů) a dobře složit do skříně

Jako trošku to pomuchlané bude vždy, ale nebude to jak z kravské huby…
Já to tak dělám, žehlím jen košile a v pohodě, po pár minutách nošení už to neni vůbec poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
18.9.12 16:48

Jedna znama pry „zehli“ tak, ze to vsechno jenom slozi, co nejdriv po uschnuti. Tricka vesi na raminka. jenze oba jsou sportovci, takze to, co nosi se fakt moc zehlit nemusi. My nezehlime akorat rucniky, spodni pradlo a funkcni veci, zbytek vetsinou aspon trosku prejedu. I kdyz kosile a tricka davam na raminka, nikdy to neni uplne rovny, obcas teda jo a manzel si to rovnou vezme ze susaku :) ale stejne to vsechno prezehlime, ted tu mam kupku pradla a nechce se mi do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
18.9.12 16:48

Já ani nevím kde žehličku mám, :oops: :mrgreen: sušičku nechci a prádlo zmačkané nemám. 8) Z pračky vyndám prádlo sice zmuchlané, ale normálně vyklepu a pověsim napůl bez kolíčku a po uschnutí rovnou skládám a zmačkanýho ho určitě nemám. ;) :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.9.12 16:49
@paola white píše:
Tak ze sušičky právě musíš žehlit všechno!!! je to příšerně zmuchlané takže že sušička nemuchlá je jen mýtus!

Tak to teda nevím, já když hodím prádlo do sušky, tak když si vzpomenu ho hned po dosušení vyndat a poskládat, tak se velmi blíží prádlu rovnému. :nevim: Ale nesmí být sušička moc plná a musí se vyndat fakt ihned po končícím programu.
Na pár kousků to nefungovalo, ty naopak vylezli jak krávě z huby, tuším že kanafasové dětské kalhotky byly totál, ale jinak košile, trika, ty jsou podle mě poměrně dost rovné na běžné nošení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.9.12 16:50
@paola white píše:
Tak ze sušičky právě musíš žehlit všechno!!! je to příšerně zmuchlané takže že sušička nemuchlá je jen mýtus!

Já právě konečně se sušičkou přestala žehlit, protože když to vytáhnu hned, nemusím. Asi záleží na programu, množství prádla a rychlosti vyskládání.
Jinak bez sušičky teda netuším, jediný rozdíl byl, když jsem sušila venku a doma, venku se to víc narovnalo, jak pofukoval vítr (bydlíme na kopci, tak tu fouká pořád :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
18.9.12 16:50

Já teda mám otáčky 1000 nebo 1200, pračku narvanou k prasknutí a stejnak v pohodě. :nevim: :nevim: :nevim:

Ale já jsem asi nějaká divná. 8o :mrgreen: Můžu vyprat černý prádlo s býlím a stejně se mi neobarví, takže už ani netřídím podle barev. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
18.9.12 16:53

Souhlas s @Gladys základ je přivřít oči :mrgreen:

já mám žehličku asi osm let, žehlila sem s ní asi měsíc poté, co jsem jí dostala k vánocům, pak malého výbavičku před porodem, no a asi dva měsíce po porodu…
na synkovo oblečení to není vidět vůbec, na mém taky většinou ne, nejhorší jsou „obyčejná“ bavlněná trika, ta trochu pomuchlaná jsou (ale je to o zvyku :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
18.9.12 16:54
@Gladys píše: :mrgreen: :lol:
Myslím, že fígl je v tom neždímat na moc vysoké otáčky, nepřecpat pračku a pak hlavně prádlo pořádně pověsit napnuté, vyklepnout ho do tvaru, vytáhnout…
A mít trochu širší náhled na to, co je vlastně rovné 8)

O tom nadhledu to asi bude nejvíc :mrgreen: Mě se tedy nikdy nepodařilo nežehlit, ať se snažím sebevíc :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
18.9.12 16:55

@Gladys @Nelisa
já jsem teda na prádlo opravdu pintlich takže žehlím fakt všechno. je fakt že dneska jsem dala prckovi dupajdy rovnou ze sušičky a vypadají docela normálně… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
18.9.12 16:57
@paola white píše:

Není to mýtus.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat