Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky,
co myslíte, můžu plínky vyprat v normálním prášku, jako přeprat v ruce třeba jenom a pak vyvařit ve vařící vodě? Nebo musím do pračky?
my prali dětské věci jen zezačátku v dětském prásku, potom jsem přesla hned na normální jen dávám dvojité máchání aby byl všechen prášek z prádla odstraněný. malému nikdy nic nebylo a věci má daleko lépe vyprané ![]()
jinak je na tobe jestli pereš v ruce nebo v pračce, někdo pračku tžeba nemá vůbec, jen dbej na to máchání ![]()
Prala bych v prášku určeném pro děti, případně nějakém eko pracím prostředku. já peru buď v ulrichovi nebo mýdlovém slizu.
Jako nouzovka se dá vyprat v ruce, ale dlouhodobě bych házela počurané a pokakané plínky do pračky, přeci jen těch 60 stupňů v ruce dost těžko dáš a vyvařování v hrnci mi přijde jako neskutečný vopruz
Pokud není pračka, tak se to dá, ale pokud pračka je, prala bych v ní.
Fakt plínky na šede stačí? Máma mi říkala ať je vyvařuju na 90…
Věcičky jsem taky teĎ vyvařila, ale pak už je budu prát normoš na šedesát a samo dvakrát máchání. Tak snad je to dobře ![]()
prodigy222 píše:
Fakt plínky na šede stačí? Máma mi říkala ať je vyvařuju na 90…Věcičky jsem taky teĎ vyvařila, ale pak už je budu prát normoš na šedesát a samo dvakrát máchání. Tak snad je to dobře
Na obleceni jsem mela vetsinou max 40… neznicilo se ti to?
Na obalu k plenkam (kikko) je napsano, ze staci na sedesat. Ze setris energii a tim ziv. prostredi ![]()
Se setrenim energie a ZP to je fakt, ale ze zacatku bych byla pro prani plinek na 90, prece jen ma miminko velice jemnou pokozku
Já je peru teda stále na 90, a v dětském prášku. Jednou jsem to omylem vyprala v našem a osypal se jako prase, chudák ![]()
Anielkha píše:Čoveče nezničilo…prala jsem na 90 jen ty opravdu bavlněné věcičky, jichž máme většinu, ostatní na šede, či na 40 (kombinézky a tak)prodigy222 píše:
Fakt plínky na šede stačí? Máma mi říkala ať je vyvařuju na 90…Věcičky jsem taky teĎ vyvařila, ale pak už je budu prát normoš na šedesát a samo dvakrát máchání. Tak snad je to dobře
Na obleceni jsem mela vetsinou max 40… neznicilo se ti to?
Já peru všecko na 40, jen občas ručníky, utěrky a dřív ty plíny látkové na 60 a Majda žije, nikdy se neosypala, nic. Ani nežehlím.
Moc nechápu dotaz, proč si přidělávat práci nějakým ručním přepíráním a vyvařováním v hrnci… Jako jedině fakt pokud nemáte pračku
.
Peru na padesát i s ostatním bílým, ale plínky ani nemáme špinavé, jsou buď uslintlé nebo lehce blinklé a to ta padesátka vypere hravě. Peru od začátku v normálním gelu/prášku (podle akce:) a dvakrát jsem taky nemáchala a žádný problém. Prostě jsem na začátku vyzkoušela, jestli se neosype, nestalo se, tak v tom pokračuju.
Já peru v dětské prášku a v dětské aviváži,určitě bavlněné a čistě bílé věci bych vyvářela a to v pračce! ![]()
Barevné peru na 40,bílé a světlé různé na 60,ručníky,utěrky,ubrusy na vyvářku.
Ahoj, my používáme prací kaštany (ořechy), perou pěkně a hlavně nezpůsoboují alergie.
tetra pleny jsem prala na 60, oblečení na 40 (dát ho na víc, zničím ho..), zpočátku (šestinedělí) jsem prala v lovele, ale ta vůbec neprala skvrny od hovínek (Vojtín bohužel kadil mimo plínu dost rád), přešla jsem na ariel a rázem bylo všechno čisté. i když má citlivou pokožku, a koupali jsme ho v linole apd., ten přechod neznamenal nic.. s prvními příkrmy přišel čas vanishe a taky dobrý. používám dvojí máchání…
ručně jsem prala pouze svoje svetry a to mě s dítětem už přešlo.. ![]()
ještě mám sušičku, ta tomu taky dá nějaké to teplo..
na 90 peru jen mužovy ponožky z práce (je dr,.), a to ještě v savu ![]()
Používáme papírové pleny, ale látkové máme na přebalováku, pod hlavičku a na ublinkávání a peru je na 90 a vyperem mi to jakékoli skvrnky. Oblečení peru na 40, taky se bojím že by se zničilo a když je nějaká skvrnka, tak to přemáchnu v ruce žlužovým mýdlem.