Praní dětských věcí v normálním prášku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
478
1.10.10 18:29

praní dětských věcí

Ahoj holky,
co myslíte, můžu plínky vyprat v normálním prášku, jako přeprat v ruce třeba jenom a pak vyvařit ve vařící vodě? Nebo musím do pračky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merett
1.10.10 18:33

my prali dětské věci jen zezačátku v dětském prásku, potom jsem přesla hned na normální jen dávám dvojité máchání aby byl všechen prášek z prádla odstraněný. malému nikdy nic nebylo a věci má daleko lépe vyprané :-)
jinak je na tobe jestli pereš v ruce nebo v pračce, někdo pračku tžeba nemá vůbec, jen dbej na to máchání :-)

• Citovat
  • Upravit
31594
1.10.10 18:48

Prala bych v prášku určeném pro děti, případně nějakém eko pracím prostředku. já peru buď v ulrichovi nebo mýdlovém slizu.

Jako nouzovka se dá vyprat v ruce, ale dlouhodobě bych házela počurané a pokakané plínky do pračky, přeci jen těch 60 stupňů v ruce dost těžko dáš a vyvařování v hrnci mi přijde jako neskutečný vopruz :nevim: Pokud není pračka, tak se to dá, ale pokud pračka je, prala bych v ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
1.10.10 19:02

Fakt plínky na šede stačí? Máma mi říkala ať je vyvařuju na 90… :nevim: Věcičky jsem taky teĎ vyvařila, ale pak už je budu prát normoš na šedesát a samo dvakrát máchání. Tak snad je to dobře :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
1.10.10 19:11
prodigy222 píše:
Fakt plínky na šede stačí? Máma mi říkala ať je vyvařuju na 90… :nevim: Věcičky jsem taky teĎ vyvařila, ale pak už je budu prát normoš na šedesát a samo dvakrát máchání. Tak snad je to dobře :think:

:O Na obleceni jsem mela vetsinou max 40… neznicilo se ti to?

Na obalu k plenkam (kikko) je napsano, ze staci na sedesat. Ze setris energii a tim ziv. prostredi ;)

• Citovat
  • Upravit
9199
1.10.10 19:22

Se setrenim energie a ZP to je fakt, ale ze zacatku bych byla pro prani plinek na 90, prece jen ma miminko velice jemnou pokozku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
1.10.10 19:39

Já je peru teda stále na 90, a v dětském prášku. Jednou jsem to omylem vyprala v našem a osypal se jako prase, chudák :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
1.10.10 20:32
Anielkha píše:
prodigy222 píše:
Fakt plínky na šede stačí? Máma mi říkala ať je vyvařuju na 90… :nevim: Věcičky jsem taky teĎ vyvařila, ale pak už je budu prát normoš na šedesát a samo dvakrát máchání. Tak snad je to dobře :think:

:O Na obleceni jsem mela vetsinou max 40… neznicilo se ti to?

Čoveče nezničilo…prala jsem na 90 jen ty opravdu bavlněné věcičky, jichž máme většinu, ostatní na šede, či na 40 (kombinézky a tak)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.10.10 21:48

Já peru všecko na 40, jen občas ručníky, utěrky a dřív ty plíny látkové na 60 a Majda žije, nikdy se neosypala, nic. Ani nežehlím.

Moc nechápu dotaz, proč si přidělávat práci nějakým ručním přepíráním a vyvařováním v hrnci… Jako jedině fakt pokud nemáte pračku 8-o .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
1.10.10 22:19

Peru na padesát i s ostatním bílým, ale plínky ani nemáme špinavé, jsou buď uslintlé nebo lehce blinklé a to ta padesátka vypere hravě. Peru od začátku v normálním gelu/prášku (podle akce:) a dvakrát jsem taky nemáchala a žádný problém. Prostě jsem na začátku vyzkoušela, jestli se neosype, nestalo se, tak v tom pokračuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
1.10.10 23:00

Já peru v dětské prášku a v dětské aviváži,určitě bavlněné a čistě bílé věci bych vyvářela a to v pračce! 8-)

Barevné peru na 40,bílé a světlé různé na 60,ručníky,utěrky,ubrusy na vyvářku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jajaa25
23.11.10 20:39

Kaštany

Ahoj, my používáme prací kaštany (ořechy), perou pěkně a hlavně nezpůsoboují alergie.

• Citovat
  • Upravit
10482
24.11.10 09:33

tetra pleny jsem prala na 60, oblečení na 40 (dát ho na víc, zničím ho..), zpočátku (šestinedělí) jsem prala v lovele, ale ta vůbec neprala skvrny od hovínek (Vojtín bohužel kadil mimo plínu dost rád), přešla jsem na ariel a rázem bylo všechno čisté. i když má citlivou pokožku, a koupali jsme ho v linole apd., ten přechod neznamenal nic.. s prvními příkrmy přišel čas vanishe a taky dobrý. používám dvojí máchání…
ručně jsem prala pouze svoje svetry a to mě s dítětem už přešlo.. 8-)

ještě mám sušičku, ta tomu taky dá nějaké to teplo..

na 90 peru jen mužovy ponožky z práce (je dr,.), a to ještě v savu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
25.11.10 09:53

Používáme papírové pleny, ale látkové máme na přebalováku, pod hlavičku a na ublinkávání a peru je na 90 a vyperem mi to jakékoli skvrnky. Oblečení peru na 40, taky se bojím že by se zničilo a když je nějaká skvrnka, tak to přemáchnu v ruce žlužovým mýdlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí