Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký večer. Prosím máte někdo zkušenost s praním chundelateho koberce, takový s velkými chlupy? Do pračky se vejde. Cedulka tam není
A nebude na pračku těžký? Aby se pořádně odsteředila voda a pračka to pak mokré utáhla.
Přála jsem takový menší běhoun. Mývala jsem ho v zimě u linky. Ale klouzal po dlažbě a pořád na něm něco bylo, tak šel…
@Atisia píše: Více
To je pravda
abych ještě neodrovnala pračku. Těžký je i tak a ještě nacucaný vodou.
Najdi na netu, některé čistírny mají sběr a čistí i koberce. Dovezeš a oni to „vyperou“.
@migmina
u nás jsou samoobslužné pračky, kde můžeš prát tyto velké kusy
@migmina manžel takto narval do pračky potahy z gauče. Těžký materiál a když se to nacucalo vodou, tak ta pračka to nezvládla. Utrhlo se těsnění mezi dveřmi a bubnem a stálo nás to 1500 kč, takže nedoporučuju prát koberec
@migmina Do pračky to nedávej, můžeš jí zničit. Zkus raději čistírnu ![]()
Já bych se i bála, aby tam pak nějaké chlupy zbyly a nebyly naopak v odpadu.
Peru bavlněný velký koberec běžně. V minulé i nynější pračce. Ale mám pračku na 9 kg a kdyby se jí to nelíbilo, tak by mě pračka vypípala.
@alisekR píše: Více
Já taky. Koberec jsem tedy schválně kupovala s tím, že je prací. Jediné, na co musím dát pozor, je uložení do bubnu. Koberec poskládám několikrát podélně a tu poskládanou nudli potom sroluju. Strčím do bubnu a ještě tu roli roztáhnu tak, aby přiléhala k vnitřnímu obvodu bubnu. Jinak se mi správně nerozloží a pračka ho nezvládne vyždímat.
@Pamina píše: Více
Tak to já ho tam zase schválně CPU rozprostřeny. Je fakt velký. Aby byl jako takový načechraný. Ona si ho pračka sama připlácne po obvodu. Nesmí z něj být koule.
@Magda124 píše: Více
Něco podobného se stalo tchýni, když dala prát závěsy. Také bych radši volila čistírnu…
Jestli máš novou pračku, maximálně ho nevyzdime a bude pipat. Starší se asi pokusí a bude to 50:50 jestli přežije.
Co půjčit tepovač? Stavebniny půjčují takové ty profi za pár stovek na den. ![]()