Praní látkových plen před dovolenou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21091
29.1.19 14:10

Dělám to tak, že je nechám před odjezdem jen vymáchat a propláchnout a pak pověsím na sušák, aby uschnuly.. Rozhdoně bych je nenechala 3 dny namočené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68920
29.1.19 14:12

Pokud je nebudete brát s sebou, vyprala bych tak, abych stačila pověsit před odjezdem. A po vyprání používala to, co budete používat na výletu/dovolené. Tři dny bych rozhodně namočené nenechávala, vyprané a pověšené klidně (pokud nevěsíte ven, kde můžou zmoknout, a nemáte sušičku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
29.1.19 14:13

Nechat je 3 dny namočené? 8o co je prostě vyprat? Nějak nechápu. A co děláš s těma plenkama na té návštěvě na víkend, to někde skladuješ 3 dny? Nebo na návštěvě pereš? Nic proti látkovým plenkám, ale tohle mi přijde jak návrat o 30 let zpět, tak když máš tu možnost, nakup balík jednorázových a na tyhle účely je používej, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.1.19 14:14
@ugluk píše:
Pokud je nebudete brát s sebou, vyprala bych tak, abych stačila pověsit před odjezdem. A po vyprání používala to, co budete používat na výletu/dovolené. Tři dny bych rozhodně namočené nenechávala, vyprané a pověšené klidně (pokud nevěsíte ven, kde můžou zmoknout, a nemáte sušičku).

Není třeb úplě prát. Stačí propláchnout močovinu a potom dát uschnout a vyprat s těmi z dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.1.19 14:14
@prejeta_zaba píše:
Nechat je 3 dny namočené? 8o co je prostě vyprat? Nějak nechápu. A co děláš s těma plenkama na té návštěvě na víkend, to někde skladuješ 3 dny? Nebo na návštěvě pereš? Nic proti látkovým plenkám, ale tohle mi přijde jak návrat o 30 let zpět, tak když máš tu možnost, nakup balík jednorázových a na tyhle účely je používej, ne?
Říká ta, která evidentně nelátkuje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
29.1.19 14:19
@P4ja píše:
Není třeb úplě prát. Stačí propláchnout močovinu a potom dát uschnout a vyprat s těmi z dovolené.

Pokud je bude používat i na dovolené. Já je na víkend vozila, ale třeba na týden už ne a měla jsem ráda vrátit se a nemít tam ještě další věci na praní. Taky záleží, kolik jich má a kolik jich na to vyprání před odjezdem bude. Jinak ve vyprání a propláchnutí nevidím zásadní rozdíl mimo délky praní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.19 14:25

Jasně, že vyperu a pověsím, co se dá. Ale když třeba odjíždíme brzy ráno, tak bych vstávala ve tři, abych měla vyprané i ty poslední a pak třeba dvoje vzala s sebou, dejme tomu. Když jedu k rodičům, tak tam přepereme. Každopádně jenom vymáchat na krátký program by šlo, to mě nenapadlo. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
29.1.19 14:34

Vždy ti zůstane nějaká plena..Já co stihla, to vyprala, ale z toho posledního dne-noci, jsem prostě vždy nechala-skladuji na sucho a vyprala po návratu. Nevidím v tom problém. Když někam vyrážíme, tak většinou brzy ráno a jsem ráda, že se vůbec vypravíme a stihneme třeba vlak…A na dovolené, pokud jedeme jen na víkend, tak pleny neperu, ale pokud na týden a víc, tak peru použité pleny co nejdříve, využívám čas, když se sprchuju, nebo jdu na WC, je to vždy pár plenek, je to rychkovka, počůrané pleny peru na dovče v ruce jen ve vodě. Beru si jich sebou kolem 25ti, jednorázovky vůbec nepoužívám, ale je to moje volba, takže jak kdo se na co cítí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.19 14:38

@eryby jak se prosimtě skladuje nasucho? Dám do kyblíku bez vody? Nebude to smrdět, jak se bude moč rozkládat? Nebo nějak jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
29.1.19 14:44

Teď mě napadlo, že mě vůbec ještě z lenosti nenapadlo, použít systém praní na dovolené doma před odjezdem :lol: To by asi určitě šlo, prostě plenky přeprat v ruce…, ale mám to tak zautomatizované, že jsem se nad tím vůbec nepozastavila, že bych to vše před odjezdem měla úplbě zlilvidovat…(narozdíl od zásob jídla v ledničce) :roll: Na druhou stranu nemám zkušenost, že by se to „kazilo“, skladuji je v takovém nepropustném, ale prodyšném pytli a prostě to uschne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.1.19 15:13
@Ajuskaropuska píše:
Jasně, že vyperu a pověsím, co se dá. Ale když třeba odjíždíme brzy ráno, tak bych vstávala ve tři, abych měla vyprané i ty poslední a pak třeba dvoje vzala s sebou, dejme tomu. Když jedu k rodičům, tak tam přepereme. Každopádně jenom vymáchat na krátký program by šlo, to mě nenapadlo. Děkuji za rady.

No plínky se vždycky skladují na sucho. Ne na mokro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
29.1.19 15:13

Delam to tak ze posledni plinka je jednoraz. Nejjednodussi a bez zbytecneho planovani a logistiky. I tak nekdy cekam az se vypere pracka.

Nicmene patecni plinky bezne peru v nedeli. Takze kdybych odjizdela v patek a vedela ze v nedeli stihnu vyprat, tak je i necham.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.1.19 15:16
@Ajuskaropuska píše:
@eryby jak se prosimtě skladuje nasucho? Dám do kyblíku bez vody? Nebude to smrdět, jak se bude moč rozkládat? Nebo nějak jinak?

A ty normáně doma namáčíš?? Já skladuju nasucho a ob den peru. Pokud je pínka hodně ncucaná, např.noční tak propláchnu hned a nechám uschnout, aby tam nebyla močovina, která jim škodí. Jinak když před dovčou jen přemáchneš v ruce a necháš je pověšené, aby doma uschly, tak v pohodě. Pokud si je teda nechceš vzít s sebou. I když já je vlastně nechávám přemáchnout na 20 min taky a vezu sice mokré, ale bez moči a na místě pak peru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.1.19 15:16

Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.1.19 15:17
@Alyss1 píše:
Delam to tak ze posledni plinka je jednoraz. Nejjednodussi a bez zbytecneho planovani a logistiky. I tak nekdy cekam az se vypere pracka.Nicmene patecni plinky bezne peru v nedeli. Takze kdybych odjizdela v patek a vedela ze v nedeli stihnu vyprat, tak je i necham.

To já mám dobrou zkušenost s tím mácháním, je to na 20 minut + 10 min věšení. A když přijedu, tak je hodím do pračky s těmi, které mám z návštěvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí