Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Lesanka22 Já jsem moc spokojená s českými Bambooliky, používám už stejnou sadu (sice už trochu unavenou) na druhé dítě, plenky jsem používala od novorozence do tří let. Teď trochu inovovali systém že se savá jádra vkládají do tvarované plenky a myslím, že to usnadní práci při přepírání pokakaných plenek, protože tam nebude hromada záhybů kam se dětská stolice schová. A nebudou mít oslabená místa s patentky (kolem nich se látka nejčastěji začne prošoupávat). Já už ten nový systém kupovat nebudu, leda bychom se ještě rozhodli pro třetí dítě a tyhle plenky nevydržely nápor mé „péče“ (praní na 90 a sušení na troud v sušičce). Takže moje látková výbava vypadá takhle: 20 ks tvarovaných vložek, 30ks krátkých vkládaček, 24ks dlouhých vkládaček, 4 tvarované noční pleny (buď na noc pro miminko nebo na dlouhé polední spaní batolete) a 4 kapsové noční pleny (ty vycpávám přebytečnými vkládačkami), 10 svrchňáků (dávám na hlídání „hotové“ pleny, proto tolik, 2×xl svrchňáky (na noční plenu když byly synovi skoro 3roky), 4ks PUL tréninkové trenky a 4ks fleecové tréninkové trenky. Teď je mladší půl roku a jediné co, tak obnovíme svrchňáky (PUL) protože je suším v sušičce a už začínají provlhat (po 3,5 letech služby).
Kup od každýho kousek a pak dokupuj to, co ti bude vyhovovat. Já jsem mela taky Bamboolik. Jejich svrchnaky by bezvadný, ale ty vnitrky jsem moc nepoužívala, byla moc neohebný, široký, na malý mimino naprosto nevhodné velký a na větší zase málo savy. Nejradši jsem měla vkladacky bambino mio, jejich svrchnaky jsou taky super.
Teď na další dítě si siju AIO výbavu. Nebudu se muset obtěžovat skládáním a vrstvenim plinek, vkladacek a svrchnaku.
Doporučuji ti zajít do nejblizsiho obchodu kde latkovky prodavaji aby sis je mohla osagat, okoukat a optat se paní prodavačky, v Brně jsou tuším v bráně k dětem nějaké workshopy kde vysvetluji nejake věci ohledně plenek ![]()
@inkognit píše:
Doporučuji ti zajít do nejblizsiho obchodu kde latkovky prodavaji aby sis je mohla osagat, okoukat a optat se paní prodavačky, v Brně jsou tuším v bráně k dětem nějaké workshopy kde vysvetluji nejake věci ohledně plenek
doporucuji pro zacatek a predstavu shlednout toto video ![]()
https://m.youtube.com/watch?…
Ja pro novoska pouzivam ctverce, pozdeji savejsi bambusove kalhotkove plenky, ktere jdou vycpavat dle veku a potreby, k tomu je fajn mit 4ks pul svrchnacku.
Na bazarku sezenes vyhodne sety, je fajn zkusit vice znacek, klidne se ptej