Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Buď na draka, ale u většího dítěte se mi nejlíp osvědčilo skládat jednoduše na rovno.
@jessikka A když dáš na rovno, tak přes to dáš jen svrchňáky a drží to? Neproteče to třeba bokem?
Na draka nebo narovno (pokud už nemá tekutou stolici), ale já už v tomhle věku čtverce vzdala, blbě se mi to motalo na dítě, co u toho válí sudy ![]()
@ugluk někdy je fakt těžký to na něj nandat. No a právě, že stolici má ještě dost tekutou a někdy proteče skrz nohavičky. Těžko říct kdy se to změní, zatím je plně kojený.
@zuzikka píše:
@jessikka A když dáš na rovno, tak přes to dáš jen svrchňáky a drží to? Neproteče to třeba bokem?
Skládám narovno pořád a dávám svcrchní od Bambino Mio. Ty jsou přímo dělané na rovný sklad. Bokem neprotečou, protože mají dvojité gumičky. A používám i papírové separačky.
Příspěvek upraven 28.12.18 v 19:18
@zuzikka no, u dcery se to změnilo skoro ve dvou letech (od půl roku na příkrmech)
Ale já teda na rovinu přiznávám, že čtverce jsem vyzkoušela a s narůstající pohyblivostí dítěte a objemem eho čůrání zkonstatovala, že jsem na to holt moc pohodlná a líná
Takže asi nebudu ten nejlepší rádce, no. Ale drak je větší, novosklad to udrží nejlíp, narovno to tekutý kakání samozřejmě na svrchňáky zevnitř proteče. Ale já měla nejradši SIO a tam to holt proteklo často taky, takže jsem prostě točila víc svrchňáků a neřešila to. Důležitý bylo, že se to nedostalo ven na oblečení a všecko zůstalo uvnitř.
Z 80×80 ctvercu jde udelat novosklad i na rocni dite. Pak narovno. Uspineni svrchnaku na vetsim diteti se mi stejne skoro nikdy nepodari zabranit. Na vnejsi obleceni se to ale nedostane…
Ja davam ctverce narovno, ven to neproteklo nikdy ale kalhotky se vetsinou uspinej, mam jich 6 a staci uplne v pohode pri prani jednou za 2-3dny ![]()
@zuzikka nejoblíbenější svrchní jsem měla Bamboolik a drželo to parádně. prostě to ozkoušej a uvidíš. k pleně jsem dávala ještě bambusovou vkládačku a přebalovala jsem při každém počůraní.
@zuzikka já pro syna měla dvě velikosti 70×70 a jak porostl měla jsem ty větší 80×80, na draka se mi skládaly fakt „na draka“ , tak jsem celou dobu používala jen novosklad + schvrchnáky Baby Lucy … Fungovali jsme tak skoro do dvou let. Syn byl teda hubený…