Praní potahu kočárků

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
189
23.7.07 13:38

Praní potahu kočárků

Ahojte,
chtěla jsem se zeptat jak perete potahy kočárku. Já mám na cedulce napsáno, že na 40, ale v ruce. Přijde mi ale, že kolikrát je praní v ruce o dost nešetrnější než v pračce a ten můj potah je opravdu už hodně špinavý. Navíc mi přijde pračka efektivnější. Uvažuju, že bych ho dala vyprat na nějaký šetrný program, ale mám strach, abych ho nezničila…
Díky za odpověďi
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
141
23.7.07 13:56

Ahoj,

máme xlander x1, jak jsi napsala, na cedulce je praní v ruce a max. na 40. Já jsem se tedy bála ho šoupnout do pračky. Namočila jsem ho do vany a vydrhla v ruce. Je tedy pravda, že nebyl moc špinavý. Jinak nánožník jsem tedy šoupla do pračky a nic to neudělalo (naštěstí :lol: ) a je ze stejného materiálu jako potah na kočár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
23.7.07 14:04

Ahoj,

peru v pračce na 40. nic se nesrazilo. Máme polský kočár.

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
23.7.07 14:16

Ahojte,ja to budu prat v pracce na setrny program.Ale nevim jestli na 30nebo 40?? Mam strach aby se to nesrazilo.??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
23.7.07 14:34

Ahoj,

ja oba kocary strcila do pracky, ale jen na tricet a tim, ze jsem je cele potrela zlucovym mydlem z DM drogerie, jelikoz Inglesinu jsem mela hodne spinavou. Krasne se to vypralo a nic se tomu nestalo.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
23.7.07 14:40

Určitě doporučuji prát jen na 30°C na šetrný program (vlna, ruční praní apod.) a hlavně vypnout ždímání :!

Prala jsem tak už minimálně třikrát a kočárky byly jako nové (korbička z Jané Slalom+nánožník, Jané Energy). Kritická místa jsem namydlila žlučovým mýdlem a vyprala v gelu na černé prádlo Woolite black (krásně to oživilo barvy) :idea:
 Petta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
23.7.07 15:38

klidne vyper v pracce. ja prala uz nekolikrat na 30 na program rucniho prani, pouzivala jsem gely woolite nebo perwol . prala jsem potahy a nanozniky na kocar pegperego (hluboky, sportak, nanozniky, potah na autosedacku), potahy z inglesiny, potah z polohovaciho lehatka chicco. vsechno prezilo bez uhony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
23.7.07 15:52

Já bych potřebovala vyprat boudu od sportáku. Mám tam béžový pruh a na něm šmouhu od toho jak sme ho složili do auta. A taky takový malinký flíček od ptáka. Čím byh to mohla vydrbat? Jen třeba Lanza mýdlem? Boudu do pračky dát nemůžu, jinak potah tam asi dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
23.7.07 16:27
anajína píše:
Já bych potřebovala vyprat boudu od sportáku. Mám tam béžový pruh a na něm šmouhu od toho jak sme ho složili do auta. A taky takový malinký flíček od ptáka. Čím byh to mohla vydrbat? Jen třeba Lanza mýdlem? Boudu do pračky dát nemůžu, jinak potah tam asi dám.

Tak na Lanza mýdlo pozor, je dost silné :arrow: flek na šortkách mi sice zmizel, ale taky se odbarvila látka kolem něj :roll: a to byla kvalitní bavlna. Takže od té doby používám Lanzu jen na bílé prádlo :wink:

Myslím, že stačí použít obyčejné žlučové mýdlo (mýdlo s jelem, DM apod.), vydrhnout kartáčkem a pořádně osprchovat.
 Petta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
23.7.07 20:29

Mám Gesslein Vision S a prala jsem v pračce při 30 stupních na program ruční praní/vlna. Mám kočár v kombinaci tmavě šedé a světle modré a nic se neobarvilo.
Použila jsem gel Norit (myslím) na jemné prádlo a normální aviváž (Silan).

Části, které do pračky nejdou dát (např. jsou vyztužené papírem nebo plastem) jsem vydrhla jemným kartáčkem a použila mýdlo Omino Bianco.

Z boudy jsem sundala potah taky, ale musel se odšroubovat jeden šroub (kloub) - prala jsem ji tedy taky v pračce, i když má průhledové okénko z fólie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
24.7.07 01:43

Všechny potahy od všech kočárků, autosedaček apod. jsem vždycky taky prala v pračce na 30 st. na ruční praní bez ždímání nebo jen na 100 otáček :wink:
Používám gel na barevné prádlo (různý) a aviváž (většinou Quanto)…
Pevné boudy a apod. jsem čistila kartáčkem a mýdlem Lanza a nikdy mi nic nevybledlo. Teď používám žlučové mýdlo…
 Sisi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
24.7.07 08:50

Ahojky,

kočárky jsem prala vždycky v pračce na 30 stupňů. Nikdy se tomu nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.7.07 16:48

Ahojte
Tak já jsem naše 3 kočárky prala všechny dokonce na 40 a s žádným se nic nestalo.Boudu od sporťáku jsem prala taky i když z ní nešly sundat ty umělé podpěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
6.10.10 22:52

zvu Vás do skupiny pro maminky co jsou tak trochu ,,blázínci'' do kočárku stejně jako já :-)učast vítána

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.10.16 13:08

Dobrý den, chtěla bych se zeptat mam tako captivu šedou a potřebují vyprat jak vnitřek tak nánožníky mam napsano na 30 stupňů. Mám obavy to dat do pračky. Co myslíte? Dekujibza brzkou reakci. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí