Praní prádla na vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11867
25.12.23 19:09

Se dvěma batolaty si nemůžu dovolit 3 dny neprat…včera jsem teda neprala, nebylo potřeba a proto že včera jsme si prostě užívali den plný pohádek, hraní, mlsani a rozbalování dárků…ale kdyby se třeba stalo že by si děti zmastily bundy tak je vyperu…asi je nenechám bez bund že… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
25.12.23 19:10

Prala jsem včera, peru dnes a budu prát i zítra :P

• Citovat
  • Upravit
bobinablbina
@Adela802 píše:
Ahoj hospodyňky :)))) chci se zeptat jak je to s pranim prádla na vánoce kdy se může přát a kdy ne? Jsem pověrčivá tak se ptam zde :))) mám teda sušičku ale víte jak… :)))

Budu se snažit pračku nepouštět..ne snad kvůli pověrám, ale kvůli úzkostlivým sousedům :lol:

• Citovat
  • Upravit
4938

Akorát sedím v koupelně a čekám, až mi za 2 minuty dopere pračka :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
25.12.23 19:16
@Vladusxx píše:
Se dvěma batolaty si nemůžu dovolit 3 dny neprat…včera jsem teda neprala, nebylo potřeba a proto že včera jsme si prostě užívali den plný pohádek, hraní, mlsani a rozbalování dárků…ale kdyby se třeba stalo že by si děti zmastily bundy tak je vyperu…asi je nenechám bez bund že… :roll:

Pripadne mam i zazitek strevni chripky o vanocich s malymi detmi, kdy to slo vrchem i spodem - tam se fakt nerozmýšlíš, jestli podle povery muzes prat a veset

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
25.12.23 19:20
@Atisia píše:
Znám jen to, že na nový rok by nemělo vyset prádlo. Aby neuletělo štěstí. O vánocích jsem nic neslyšela

Přesně tak to znám taky.

• Citovat
  • Upravit
628
25.12.23 19:23

To mi připomíná, jak jsem si loni o adventu v 9. měsíci těhotenství spokojeně umyla okna, abych mohla dát výzdobu, a jedna známá div neomdlela, že to nesmim, že miminko bude mít šňůru kolem krku. Ještě dodala, ať nekoukám do ohně, což mi po mnoha zimních večerech strávených u krbovek moc nepomohlo :mrgreen: Prosim tě, vyper to prádlo! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
25.12.23 19:35
@bobinablbina píše:
Budu se snažit pračku nepouštět..ne snad kvůli pověrám, ale kvůli úzkostlivým sousedům :lol:

Vyrostla jsem v byte a nepravali jsme tusim prave 24. a 25., spis prave, abychom nerusili. Ale mamka taky rikala, ze kdyz mela 2 batolata na latkovych plenkach, prala vsem poveram navzdory :mrgreen:
Jo a vim o tom Novem roce taky akorat. Nicmene peru jak potrebuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32613
25.12.23 19:40

Neperu na Štědrý den a Nový rok.
Na Štědrý den nemá viset prádlo, jinak do roka někdo zemře.
Na Nový rok, aby neuletělo štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24768
25.12.23 19:56

A co si myslíte, že stane, když vyperete a uklidíte? Já vám to řeknu. Vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
25.12.23 20:00

Vím ještě, že se nemá vstávat od stolu pokud všichni nedojedli. Ten kdo tak udělá do roka zemře.
Před pár lety jsem chytla svatební kytici, nic se nestalo :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11096
25.12.23 20:02

Na Štědrý den neperu, protože se mi nechce :lol: A dnes taky ještě nebyla potřeba, zítra jsme cely den pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21723
25.12.23 20:05

Já dneska vyprala 4 pračky. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2533
25.12.23 20:07
@Sworley píše:
Neperu na Štědrý den a Nový rok.
Na Štědrý den nemá viset prádlo, jinak do roka někdo zemře.
Na Nový rok, aby neuletělo štěstí.

Na Nový rok peru pravidelně každý rok :lol: Na Štědrý den už jsem taky prala, ale jen výjimečně, ale nebylo to kvůli pověrám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
25.12.23 20:07

Přála jdem včera, peruánské dnes a budu lrat i zítra. Dělám to tak každý rok.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný