Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Se dvěma batolaty si nemůžu dovolit 3 dny neprat…včera jsem teda neprala, nebylo potřeba a proto že včera jsme si prostě užívali den plný pohádek, hraní, mlsani a rozbalování dárků…ale kdyby se třeba stalo že by si děti zmastily bundy tak je vyperu…asi je nenechám bez bund že… ![]()
@Adela802 píše:
Ahoj hospodyňkychci se zeptat jak je to s pranim prádla na vánoce kdy se může přát a kdy ne? Jsem pověrčivá tak se ptam zde
mám teda sušičku ale víte jak…
Budu se snažit pračku nepouštět..ne snad kvůli pověrám, ale kvůli úzkostlivým sousedům ![]()
Akorát sedím v koupelně a čekám, až mi za 2 minuty dopere pračka
![]()
@Vladusxx píše:
Se dvěma batolaty si nemůžu dovolit 3 dny neprat…včera jsem teda neprala, nebylo potřeba a proto že včera jsme si prostě užívali den plný pohádek, hraní, mlsani a rozbalování dárků…ale kdyby se třeba stalo že by si děti zmastily bundy tak je vyperu…asi je nenechám bez bund že…
Pripadne mam i zazitek strevni chripky o vanocich s malymi detmi, kdy to slo vrchem i spodem - tam se fakt nerozmýšlíš, jestli podle povery muzes prat a veset
@Atisia píše:
Znám jen to, že na nový rok by nemělo vyset prádlo. Aby neuletělo štěstí. O vánocích jsem nic neslyšela
Přesně tak to znám taky.
To mi připomíná, jak jsem si loni o adventu v 9. měsíci těhotenství spokojeně umyla okna, abych mohla dát výzdobu, a jedna známá div neomdlela, že to nesmim, že miminko bude mít šňůru kolem krku. Ještě dodala, ať nekoukám do ohně, což mi po mnoha zimních večerech strávených u krbovek moc nepomohlo
Prosim tě, vyper to prádlo! ![]()
@bobinablbina píše:
Budu se snažit pračku nepouštět..ne snad kvůli pověrám, ale kvůli úzkostlivým sousedům
Vyrostla jsem v byte a nepravali jsme tusim prave 24. a 25., spis prave, abychom nerusili. Ale mamka taky rikala, ze kdyz mela 2 batolata na latkovych plenkach, prala vsem poveram navzdory ![]()
Jo a vim o tom Novem roce taky akorat. Nicmene peru jak potrebuji ![]()
Neperu na Štědrý den a Nový rok.
Na Štědrý den nemá viset prádlo, jinak do roka někdo zemře.
Na Nový rok, aby neuletělo štěstí.
A co si myslíte, že stane, když vyperete a uklidíte? Já vám to řeknu. Vůbec nic.
Vím ještě, že se nemá vstávat od stolu pokud všichni nedojedli. Ten kdo tak udělá do roka zemře.
Před pár lety jsem chytla svatební kytici, nic se nestalo
![]()
Na Štědrý den neperu, protože se mi nechce
A dnes taky ještě nebyla potřeba, zítra jsme cely den pryč.
@Sworley píše:
Neperu na Štědrý den a Nový rok.
Na Štědrý den nemá viset prádlo, jinak do roka někdo zemře.
Na Nový rok, aby neuletělo štěstí.
Na Nový rok peru pravidelně každý rok
Na Štědrý den už jsem taky prala, ale jen výjimečně, ale nebylo to kvůli pověrám.
Přála jdem včera, peruánské dnes a budu lrat i zítra. Dělám to tak každý rok.