Praní prádla na vánoce

Adela802
25.12.23 18:25

Přání prádla na vánoce

Ahoj hospodyňky :)))) chci se zeptat jak je to s pranim prádla na vánoce kdy se může přát a kdy ne? Jsem pověrčivá tak se ptam zde :))) mám teda sušičku ale víte jak… :)))

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
874
25.12.23 18:28

Už na to peču, peru furt a vždy, nikdy v minulosti jsem neměla šťastnější rok, když jsem trávila část svátků v horách špíny. :-D
To není o smůle, ale o tom, že hospodyńky si prostě potřebovaly některý dny vydechnout, tak vznikly tyhle biče výhrůžek smrtí a smůlou, aby i ti chlapi dali pokoj a ženský mohly jeden den třeba NEPRAT A NEŠUCHRAT KOŠTĚTEM FURT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
25.12.23 18:30

Znám jen to, že na nový rok by nemělo vyset prádlo. Aby neuletělo štěstí. O vánocích jsem nic neslyšela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
25.12.23 18:31

Jo aha, praní prádla, ne, že si někdo přeje prádlo :D.
Pověry, zvyky a podobné nesmysle.
Neperu, protože po tom, co dva dny vařím rybí polívku (skoro 10 litrů), tak poslední, na co myslím, je praní prádla.
Prádlo jsem si přála a dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.12.23 18:35

Máma nepere a nesusi celé svátky.

@Atisia prý to přináší nemoce/úmrtí. :nevim:

Já normálně peru celé svátky a vše je OK. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Adela802
25.12.23 18:35

Nevím mě říká každý něco jiného tak nevím mám další věci a potřebují prát :D

• Citovat
  • Upravit
14677
25.12.23 18:36

Není trochu divny, ze veris na nějakou poveru, a pak patras na fóru, jaké pověry vlastně existuji? :lol:

Není jedno, kdy peres prádlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.12.23 18:37

@Adela802 tak vyper. :nevim:
Opravdu nevím, co by to mohlo ovlivnit. Některé pověry chápu, ale u tohoto nevidím význam.

• Citovat
  • Upravit
5111
25.12.23 18:43

Na Stedrak neperu, ale spis proto, ze chci pohodu a ne se motat kolem pracky a šnůr.. Ale zitra uz pracku musim pustit, jsme tri a pul a po trech dnech uz prat musim jak svetly, tak tmavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
25.12.23 18:45
@Adela802 píše:
Nevím mě říká každý něco jiného tak nevím mám další věci a potřebují prát :D

Prosim Te, bez zapnout tu pracku. To bude to nejlepsi, co muzes udelat. Ja prave doprala :) Navrhuju ti dat si predsevzeti do noveho roku: neverit na povery - ulehcis si zivot

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
25.12.23 18:46

Normálně jsem hodila dnes prádlo do pračky a pošlete do sušičky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
149298
25.12.23 18:51

Mě jsou tyhle pověry ukradený. Ať jsou svátky vánoční nebo velikonoční, tak peru a suším jak potřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14752
25.12.23 18:52

Prave jsem povesila pradlo. Vcera jsem neprala, protoze se mi nechtelo. Ale pri 6 lidech to pradlo pribyva fakt rychle, cili dnes uz jsem musela. A kdyz ma clovek smulu a na Stedry den ma treba nejakou blijozu, tak musi prat i na Stedry den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9810
25.12.23 18:52

Na Štědrý den neperu, protože dělám spoustu jiných věcí. 25. obvykle letí do pračky oblečení, které donesl Ježíšek, aby se mohlo co nejdřív nosit. Hlavně po fluffy pyžamech a mikinách je poptávka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
25.12.23 19:04

U nás se tradovalo, ze nesmí viset prádlo 1.ledna, u babi dokonce ani rucniky a uterky. Ja co jsem se odstěhovala z domu, a ze to uz je let, tak to nedodržuju a zatím dobry :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný