Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
To jsou SUPER videa
díky
a to je přesně ten úvaz, který nosím na břiše… jen jsem nevěděla, že je to on ![]()
Sliz bych dala s klidným svědomím. Ono když se dá šátek na pořádný dlouhý program a ještě se přidá máchání, tak toho pracího prostředku není zas až taková spotřeba, stačí malounko ![]()
Návod na kojení v šátku jsem viděla kdysi nafocený od Anky z Bavlnky, kojila tuším v kříži s kapsou uvnitř a dělala to tak, že do té kapsy dítě dala jakoby do kolíbky, takže nohy šli na jeden bok obě, podepřela ho tím křížem zvenku roztaženým. A po dokojení rozvázala kříž, dítě narovnala a zase zavázala kříž přes kapsu klasicky. Nezkoušela jsem, ale prý v tom naháněla i starší dítě, zatímco kojila, tak to určitě jde ![]()
Gladys píše:
Sliz bych dala s klidným svědomím. Ono když se dá šátek na pořádný dlouhý program a ještě se přidá máchání, tak toho pracího prostředku není zas až taková spotřeba, stačí malounkoNávod na kojení v šátku jsem viděla kdysi nafocený od Anky z Bavlnky, kojila tuším v kříži s kapsou uvnitř a dělala to tak, že do té kapsy dítě dala jakoby do kolíbky, takže nohy šli na jeden bok obě, podepřela ho tím křížem zvenku roztaženým. A po dokojení rozvázala kříž, dítě narovnala a zase zavázala kříž přes kapsu klasicky. Nezkoušela jsem, ale prý v tom naháněla i starší dítě, zatímco kojila, tak to určitě jde
To je přesně to co bych si do budoucna představovala - díky
![]()
Tak jsem vyprala na 30C a jemné praní - ještě jsem ho pro jistotu zapla do fusaku od polštáře, ale po vytažení se mi zdál menší… jsme ho přeměřila a asi o necelých 10 cm
.
Je to možné ???
To se mi teďka při každém praní zdrcne ??
Nebo tím žehlením a nočšením se zase prodlouží…
Vím, že působím jako
, ale zkušenosti mi chybí.
Jsem trdlo, asi se nezmenšil - měřila jsem od jednoho cípu nahoře po délce a ten druhý okraj je kratší / cíp je zase dole a tam taky šátek pokračuje… tzn. elková délka by měla být těch 4.5 m ![]()
Ja myslim, ze zas povoli
(mam tusim stejnou znacku; po prani jsem teda nepremerovala, ale byl vzdycky takovej „scuknutejsi“, pak zas nosenim trosku povolil- a nezehlila jsem
)
Kaca007 píše:
Ja myslim, ze zas povoli(mam tusim stejnou znacku; po prani jsem teda nepremerovala, ale byl vzdycky takovej „scuknutejsi“, pak zas nosenim trosku povolil- a nezehlila jsem
)
Tak to mám radost, taky se mi zdá takovej „zdrcnutější“, ale věřím, až zítra do něj dcerku dám, že se prověsí…
Navli do povlaku ho dávat nemusíš, ani prát na program jemné prádlo, je to normální silná bavlna, jako třeba prostěradlo, ještě silnější. Není nijak choulostivý ![]()
Srazit se ti může, klidně o deset cm i o víc, ale většinou se s tím počítá, tj. pokud má šátek mát např. 4.5m, tak má třeba 4.70 a praním se srazí. Stejně tak na šířku. Nošením se zas může o kousek natáhnout.
Holky, moc děkuji a doufám, že tahle diskuze pomůže ještě někomu dalšímu, když nebude vědět jak na svůj první šátek
![]()
Ahoj ![]()
zatim jsem nosila v elastickym satku (MOBY), ale uz se pod nasim drobkem provesuje, tak chci koupit pevnej. Vybiram z Hoppedizu, Storchenwiege, Didymosu. Chtela bych zanoseny z druhe ruky. Je potreba o satky nejak specialne pecovat? Je neco na co si mam davat pri koupi pozor nebo jsou tyto znacky neznicitelne?
Cucim kolik je vzoru a pruser
nevim ktery vybrat a mam zalusk na vic
latkovky uz tolik neresim tak ted satky
![]()
Diky Hanka
Haninac píše:
Ahoj
zatim jsem nosila v elastickym satku (MOBY), ale uz se pod nasim drobkem provesuje, tak chci koupit pevnej. Vybiram z Hoppedizu, Storchenwiege, Didymosu. Chtela bych zanoseny z druhe ruky. Je potreba o satky nejak specialne pecovat? Je neco na co si mam davat pri koupi pozor nebo jsou tyto znacky neznicitelne?
Cucim kolik je vzoru a prusernevim ktery vybrat a mam zalusk na vic
latkovky uz tolik neresim tak ted satky
![]()
Diky Hanka
pokud koupíš 100 bavlnu, tak se nijak zvlášť pečovat nemusí. Didy doporučuje praní v gelu bez zjasńovačů kvuli barvám. Občas není na škodu šátek vyžehlit.
Při koupi se zeptat v jaké stavu šátek je - fleky, zatržení nitky. Obvyke ale ani tyto vady nevadí funkčně.
Horší už jsou šátky s příměsí, tam se vadnou péčí dá už leccos „zprasit“.
Speciální péči vyžadují jen šátky s příměsí - hedvábí, len, vlna, konopí… Klasické bavlněné šátky ne. Jen prát v trošce tekutého gelu (nejlépe eko), po praní občas vyžehlit a při nepoužívání hezk složit. Ale jinak nic ![]()
Ještě bych si dala pozor, aby nebyl moc sražený na šířku. U staršího dítěte pak centimetry chybí.
diky holky, zatim koukam po bavlnenych, uz abych mela nejakej doma ![]()
Sháníte šetrné přípravky na praní šátků? Pošlu vám vzoreček a více informací. Klidně přes zprávu, nebo koukněte na můj web : https://uklizejsradosti.cz/…-kontakt.php