Praní šátku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16631
2.4.11 20:37

To jsou SUPER videa :dance: :dance: :dance: díky :hug: :hug: :hug: :hug: a to je přesně ten úvaz, který nosím na břiše… jen jsem nevěděla, že je to on :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.4.11 20:53

Sliz bych dala s klidným svědomím. Ono když se dá šátek na pořádný dlouhý program a ještě se přidá máchání, tak toho pracího prostředku není zas až taková spotřeba, stačí malounko :wink:

Návod na kojení v šátku jsem viděla kdysi nafocený od Anky z Bavlnky, kojila tuším v kříži s kapsou uvnitř a dělala to tak, že do té kapsy dítě dala jakoby do kolíbky, takže nohy šli na jeden bok obě, podepřela ho tím křížem zvenku roztaženým. A po dokojení rozvázala kříž, dítě narovnala a zase zavázala kříž přes kapsu klasicky. Nezkoušela jsem, ale prý v tom naháněla i starší dítě, zatímco kojila, tak to určitě jde 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
2.4.11 21:01
Gladys píše:
Sliz bych dala s klidným svědomím. Ono když se dá šátek na pořádný dlouhý program a ještě se přidá máchání, tak toho pracího prostředku není zas až taková spotřeba, stačí malounko :wink:Návod na kojení v šátku jsem viděla kdysi nafocený od Anky z Bavlnky, kojila tuším v kříži s kapsou uvnitř a dělala to tak, že do té kapsy dítě dala jakoby do kolíbky, takže nohy šli na jeden bok obě, podepřela ho tím křížem zvenku roztaženým. A po dokojení rozvázala kříž, dítě narovnala a zase zavázala kříž přes kapsu klasicky. Nezkoušela jsem, ale prý v tom naháněla i starší dítě, zatímco kojila, tak to určitě jde 8-)

To je přesně to co bych si do budoucna představovala - díky :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
2.4.11 21:40

Tak jsem vyprala na 30C a jemné praní - ještě jsem ho pro jistotu zapla do fusaku od polštáře, ale po vytažení se mi zdál menší… jsme ho přeměřila a asi o necelých 10 cm 8-o .

Je to možné ???

To se mi teďka při každém praní zdrcne ??

Nebo tím žehlením a nočšením se zase prodlouží…

Vím, že působím jako :oops: , ale zkušenosti mi chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
2.4.11 21:53

Jsem trdlo, asi se nezmenšil - měřila jsem od jednoho cípu nahoře po délce a ten druhý okraj je kratší / cíp je zase dole a tam taky šátek pokračuje… tzn. elková délka by měla být těch 4.5 m :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaca007
2.4.11 21:53

Ja myslim, ze zas povoli :wink: (mam tusim stejnou znacku; po prani jsem teda nepremerovala, ale byl vzdycky takovej „scuknutejsi“, pak zas nosenim trosku povolil- a nezehlila jsem :wink: )

• Citovat
  • Upravit
16631
2.4.11 21:59
Kaca007 píše:
Ja myslim, ze zas povoli :wink: (mam tusim stejnou znacku; po prani jsem teda nepremerovala, ale byl vzdycky takovej „scuknutejsi“, pak zas nosenim trosku povolil- a nezehlila jsem :wink: )

Tak to mám radost, taky se mi zdá takovej „zdrcnutější“, ale věřím, až zítra do něj dcerku dám, že se prověsí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
2.4.11 22:21

Navli do povlaku ho dávat nemusíš, ani prát na program jemné prádlo, je to normální silná bavlna, jako třeba prostěradlo, ještě silnější. Není nijak choulostivý :wink:

Srazit se ti může, klidně o deset cm i o víc, ale většinou se s tím počítá, tj. pokud má šátek mát např. 4.5m, tak má třeba 4.70 a praním se srazí. Stejně tak na šířku. Nošením se zas může o kousek natáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
2.4.11 22:28

Holky, moc děkuji a doufám, že tahle diskuze pomůže ještě někomu dalšímu, když nebude vědět jak na svůj první šátek :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
24.10.11 21:54

Ahoj :mavam:
zatim jsem nosila v elastickym satku (MOBY), ale uz se pod nasim drobkem provesuje, tak chci koupit pevnej. Vybiram z Hoppedizu, Storchenwiege, Didymosu. Chtela bych zanoseny z druhe ruky. Je potreba o satky nejak specialne pecovat? Je neco na co si mam davat pri koupi pozor nebo jsou tyto znacky neznicitelne?
Cucim kolik je vzoru a pruser :lol: nevim ktery vybrat a mam zalusk na vic :lol: latkovky uz tolik neresim tak ted satky :roll: :mrgreen:
Diky Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
24.10.11 22:40
Haninac píše:
Ahoj :mavam:
zatim jsem nosila v elastickym satku (MOBY), ale uz se pod nasim drobkem provesuje, tak chci koupit pevnej. Vybiram z Hoppedizu, Storchenwiege, Didymosu. Chtela bych zanoseny z druhe ruky. Je potreba o satky nejak specialne pecovat? Je neco na co si mam davat pri koupi pozor nebo jsou tyto znacky neznicitelne?
Cucim kolik je vzoru a pruser :lol: nevim ktery vybrat a mam zalusk na vic :lol: latkovky uz tolik neresim tak ted satky :roll: :mrgreen:
Diky Hanka

pokud koupíš 100 bavlnu, tak se nijak zvlášť pečovat nemusí. Didy doporučuje praní v gelu bez zjasńovačů kvuli barvám. Občas není na škodu šátek vyžehlit.
Při koupi se zeptat v jaké stavu šátek je - fleky, zatržení nitky. Obvyke ale ani tyto vady nevadí funkčně.
Horší už jsou šátky s příměsí, tam se vadnou péčí dá už leccos „zprasit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
24.10.11 22:41

Speciální péči vyžadují jen šátky s příměsí - hedvábí, len, vlna, konopí… Klasické bavlněné šátky ne. Jen prát v trošce tekutého gelu (nejlépe eko), po praní občas vyžehlit a při nepoužívání hezk složit. Ale jinak nic :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
24.10.11 22:41

Ještě bych si dala pozor, aby nebyl moc sražený na šířku. U staršího dítěte pak centimetry chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
25.10.11 08:45

diky holky, zatim koukam po bavlnenych, uz abych mela nejakej doma :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
15.1.18 12:02

Sháníte šetrné přípravky na praní šátků? Pošlu vám vzoreček a více informací. Klidně přes zprávu, nebo koukněte na můj web : https://uklizejsradosti.cz/…-kontakt.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí