Praní šátku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16631
2.4.11 19:10

Praní šátku

Dobrý večer,

chtěla bych se zeptat - mám šátek nosím jej cca měsíc a dneska se mi v něm dcera pozvracela / teda vzala to komplet :-) /
Ještě jsem ho neprala - na jaký stupeň perete šátky, v čem / prací prášek /, ždímáte ??? Místo aviváže bych dala ocet, jak jsem zvyklá :think: můžu ??

A ještě bych se zkušenějších zeptala - :think: uvažovala jsem o úvazu, kde bych mohla současně nakojit - dcera už je velká… existuje video návod ?? Nebo stručný popis ??

Děkuji všem za odpovědi a přeji pěkný sluníčkový víkend. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13711
2.4.11 19:40

Šátek vyper v nějakém gelu (ne prášku!!!), nejlépe ekologickém, ořeších. Aviváž stopro nedávej, ocet můžeš. Ždímat normálně.
Vyprala bych na 40°, ale klidně můžeš asi i na 60° (na šátku je napsané, kolik můžeš).

Úvaz neporadím, podívej se na www.nosenideti.cz do diskuzí, určitě tam něco najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
2.4.11 19:44

Pokud je šátek bavlněný, vyper na 40, samozřejmě bez aviváže, ocet je OK. Ždímám klidně na 1000 otáček. Po vyprání vyžehlím. Po vyprání bude tuhý, ale jen chvilku. Úvaz - nic mě pro takhle velké dítě nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
2.4.11 19:47

Ahoj-ja som dcerku zacinala nosit prave ked mala 9 mesiacov a pouzivala som klasiku kriz s kapsou-kapsa bola vonku a ked sa mala chcela kojit-jednoducho som jej kapsu vytiahla az nad hlavicku a kojila som. Bola ale drobne babo,tak to islo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
2.4.11 20:01

Holky, díky… takže gelu :think: hm…
já normálně používám prášek, ale zbytek tu mám, vyzkouším… na tom šátku je právě napsané ruční praní a konec… bez teploty…

Často chodíme po lese a dcerka má občas nečekaně chuť si cucnout, tak mě napadlo, že bych mohla dát i v šátku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
2.4.11 20:04

Tohle je odkaz na šátek, který mám

http://www.branakdetem.cz/…amazonas.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
2.4.11 20:05

Navli: kojit se dá v kříži s kapsou, chce to jen praktické oblečení a vhodnou velikost poprsí. Mě to ale nikdy nešlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.4.11 20:05

Peru dle cedulky, tj. většinou jde i na 60, tak když se mi třeba pročůral, tak jsem to vzala na tu vyšší teplotu, jinak běžné zašpinění na 40. Pokud jsi šátek ještě neprala, je možné, že se trochu srazí, záleží na značce, některé jsou předsrážené, některé ne.
Dávám ekologický prací gel a ještě suším v sušičce, ocet jsem nedávala, ale pokud je bavlněný, tak klidně.
Peru s vědomím, že šátek dítě různě může ocicmávat, žužlat, takže klasický prášek bych endala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
2.4.11 20:10

Saxano, no jo, ale vhodná velikost poprsí… já když jsem po cucání tak nemám skro žádné :mrgreen:

Musím někde kouknout na foto, jak vypadá ten kříž s kapsou ven :think:
Normálně totiž vážu na záda a nebo na břicho, kapsu a přes ni ze strany na stranu úvazy, které končí pod zadečkem… / promiňte za popis, jsem začátečník, ale MOC mě to chytlo :dance: /

Gladys - mám i domácí sliz :think: , to bych taky mohla, ne ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
2.4.11 20:18

Navli: neee ven, dovnitř :) nebo dvojitý kříž, moje sestra v tom normálně kojila. Ale fakt podle mě záleží v jaké pozici budeš dítko mít (myšleno jak vysoko). A na prsou taky - můj názor…

A sliz? No na šátky mi nepřijde zrovna nej, nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
2.4.11 20:25
Saxana22 píše:
Navli: neee ven, dovnitř :) nebo dvojitý kříž, moje sestra v tom normálně kojila. Ale fakt podle mě záleží v jaké pozici budeš dítko mít (myšleno jak vysoko). A na prsou taky - můj názor…A sliz? No na šátky mi nepřijde zrovna nej, nevím

Aha, Tornadolou - před tebou psala s kapsou ven… :nevim:

Já jsem šátek nakonec vrzla do pračky s klasickým gelem… příště už koupím nějaký ekologičtější… :nevim: nepočítala jsem s blujancema a hlavně to byl zbytek co vytekl z láhve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
2.4.11 20:26

A pokud dovnitř, tak je to možná to co nosím já… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
2.4.11 20:33

Navli: KsK uvnitř je toto: http://www.youtube.com/watch?… líp se utáhne a celkově je to jednodužší úvaz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
2.4.11 20:36

Kojit jsem viděla v Ring Slingu.
Ale mělo by to jít i v šátku, nikdy jsem to však nezkoušela :nevim:

Peru v gelu na jemné prádlo, nechoulostivé materiály v pračce na 40°C, ždímu jen na 500 otáček, suším hezky ve stínu, rozprostřený.
Po usušení žehlím a uzluji, neboť máme příšerně tvrdou vodu :-?

Kde jsou ty časy, kdy jsem prala šátky jednou za měsíc :mrgreen:
Teď je většinou hážu do pračky po jednom použití, dávám jim zabrat, ale ono to ani jinak nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
2.4.11 20:37

To jsou SUPER videa :dance: :dance: :dance: díky :hug: :hug: :hug: :hug: a to je přesně ten úvaz, který nosím na břiše… jen jsem nevěděla, že je to on :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí