Praní věcí pro miminko

bara 1
24.3.13 11:14

praní vecí pro miminko

Ahoj,
mám takový možná blbý dotaz.
Sice mám ještě chvíli čas, ale chystám se prát oblečky a různé dečky pro miminka. Prací prášek mám vybraný, ale přeci jen mám bílých kousků asi 3 a zbytek barevných. Jenže to se ještě dělí na světlé a tmavé. Každopádně pračku tím nenaplním ani náhodou a je mi líto prát tři bílé kusy v pračce. Jak jste to vyřešili vy? napadlo mě tam přidat své prádlo. Taky na kolik stupňů? :mrgreen: děkuji a omlouvám se za blbý dotaz

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ohýnek
24.3.13 11:15

Já to nikdy neřešim a netřídim :-) kupodivu jsem ještě nic neobarvila :mrgreen: když je to jen opocené tak na třicet, špinavější na šedesát.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
24.3.13 11:18

Taky dělám jen světlý a tmavý.. Pro mimino asi na 60, pokud máš plíny pod hlavu, tak klidně 90 aspoň poprvé.. A malý věci jsem i žehlila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
24.3.13 11:18

:mrgreen: takže myslíš že to tam můžu všechno mrsknout najednou?

• Citovat
  • Upravit
24798
24.3.13 11:19

Přihodit tam prostěradla, plíny pod hlavičku a tak? Nebo svoje prádlo…
Já peru všechno na 40. Občas někdy na 60 třeba ty plíny asi, nebo ložní, v zimě ručníky sem tam projedu i vyvářkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
24.3.13 11:20

Já dávám dětské věci i k našim, pokud to jsou třeba jen trika, nebo něco co není nejak extra ušmudlané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277

Na začátku - při prvním praní výbavičky jsem to třídila, ale pak jsem to taky - ten zbytek, naházela vše dohromady. Pak jsem už dávala prádlo dohromady. To by trvalo, než bych naplnila celou pračku jen bílým :mrgreen: Pár ‚podezřelých‘ kousků jsem vyprala v ruce, abych zjistila, jestli pouští :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581

Přidat k bílému pleny? Povlečení? nebo tak něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389

Já peru bílé prádlo společně s barevným. Ovšem, pokud to nejsou nějaký křiklavý barvy jako červená, černá, tm. modrá… To peru kdyžtak zvlášť. Vše dávám na 40st. a zatím se mi nepovedlo něco zničit! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
24.3.13 11:21

@bara 1 no asi můžeš, já to prostě neřešim, ale jestli se ti něco obarví, tak né že mi sem půjdeš nadávat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
389
24.3.13 11:22

Pleny peru na 90st. doteď - mám synka 6.měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908

@Pipet můžu se zeptat, z jakého důvodu v zimě ručníky vyvářkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117

Tak pokud nemas uplne jasne cervenou treba… mi jasne cervene teplacky a jasne zelen tricko poustely tak, ze jsem musela pak drhnout umyvadlo.
takze u uplne jasnych barvicek bych nebyla shnila a dala prvni v ruce ;)
jemnejsi odstiny klidne hod dohromady na 30 a pak to prezehli a mas to vyresene. ja neprala vic jak na 30 vlastne nic, stejne to zehlicka prejede vetsi teplotou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090

Klidně bych přihodila své prádlo, bavlněné pleny atd., taky to tak dělám. Pračku máme na 7,5kg prádla ale nikdy to nemám ani z poloviny plné, bílá u nás prostě nefrčí :) Nedávala bych bílé k barevnému, ono se třeba nemusí obarvit ale časem to zešedne. Peru většinou vše na 40. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
24.3.13 11:24

:mrgreen: :mrgreen: tak holky já to zkusím podle vašich rad a dám tam světlé barvy a tmavé zvlášť a dyštak to doplnim těma plenkama a ručníkama. :mrgreen: :mrgreen: ale jestli to budu mít všechno batikované, tak tu budu řádit. :kytka: :hug: Děkuji za radu, možná bych to fakt jinak prala po pár kusech :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4