Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Já to nikdy neřešim a netřídim
kupodivu jsem ještě nic neobarvila
když je to jen opocené tak na třicet, špinavější na šedesát.
Taky dělám jen světlý a tmavý.. Pro mimino asi na 60, pokud máš plíny pod hlavu, tak klidně 90 aspoň poprvé.. A malý věci jsem i žehlila..
Přihodit tam prostěradla, plíny pod hlavičku a tak? Nebo svoje prádlo…
Já peru všechno na 40. Občas někdy na 60 třeba ty plíny asi, nebo ložní, v zimě ručníky sem tam projedu i vyvářkou.
Já dávám dětské věci i k našim, pokud to jsou třeba jen trika, nebo něco co není nejak extra ušmudlané.
Na začátku - při prvním praní výbavičky jsem to třídila, ale pak jsem to taky - ten zbytek, naházela vše dohromady. Pak jsem už dávala prádlo dohromady. To by trvalo, než bych naplnila celou pračku jen bílým
Pár ‚podezřelých‘ kousků jsem vyprala v ruce, abych zjistila, jestli pouští ![]()
Já peru bílé prádlo společně s barevným. Ovšem, pokud to nejsou nějaký křiklavý barvy jako červená, černá, tm. modrá… To peru kdyžtak zvlášť. Vše dávám na 40st. a zatím se mi nepovedlo něco zničit! ![]()
@bara 1 no asi můžeš, já to prostě neřešim, ale jestli se ti něco obarví, tak né že mi sem půjdeš nadávat ![]()
@Pipet můžu se zeptat, z jakého důvodu v zimě ručníky vyvářkou?
Tak pokud nemas uplne jasne cervenou treba… mi jasne cervene teplacky a jasne zelen tricko poustely tak, ze jsem musela pak drhnout umyvadlo.
takze u uplne jasnych barvicek bych nebyla shnila a dala prvni v ruce ![]()
jemnejsi odstiny klidne hod dohromady na 30 a pak to prezehli a mas to vyresene. ja neprala vic jak na 30 vlastne nic, stejne to zehlicka prejede vetsi teplotou.
Klidně bych přihodila své prádlo, bavlněné pleny atd., taky to tak dělám. Pračku máme na 7,5kg prádla ale nikdy to nemám ani z poloviny plné, bílá u nás prostě nefrčí
Nedávala bych bílé k barevnému, ono se třeba nemusí obarvit ale časem to zešedne. Peru většinou vše na 40. ![]()
tak holky já to zkusím podle vašich rad a dám tam světlé barvy a tmavé zvlášť a dyštak to doplnim těma plenkama a ručníkama.
ale jestli to budu mít všechno batikované, tak tu budu řádit.
Děkuji za radu, možná bych to fakt jinak prala po pár kusech ![]()
Ahoj,
děkuji a omlouvám se za blbý dotaz
mám takový možná blbý dotaz.
Sice mám ještě chvíli čas, ale chystám se prát oblečky a různé dečky pro miminka. Prací prášek mám vybraný, ale přeci jen mám bílých kousků asi 3 a zbytek barevných. Jenže to se ještě dělí na světlé a tmavé. Každopádně pračku tím nenaplním ani náhodou a je mi líto prát tři bílé kusy v pračce. Jak jste to vyřešili vy? napadlo mě tam přidat své prádlo. Taky na kolik stupňů?