Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj
na prvního synátora jsem koupila spoustu hadříků a neunosil to, na druhýho prcka mám nebo měla jsem po 5-ti košilkách, dupačkách, polodupačkách,..
Spíš dokupuju postupně, jak mrně roste
Z kosmetiky jedeme v jonsonś baby a jsme moc spokojení a neobejdeme se bez bepanthenu a imazolu ![]()
Určitě monitor dechu. díky němu jsme spala klidněji. synovi je 13 měsíců a pokud se mi zdá nastydlí tak pořád pouštím.
taky se mi hodně osvědčil přebalovací pult s vaničkou, že jsem se nemusela nikde křivit, ale bez toho se obejít v pohodě dá.
kosmetiku jsem za začátku měla slunečnicový olej z lékárny, ale pak byl syn mastný jako knedlík tak jsem začala používat Excipial pěnu (musí být speciální pro děti- žlutá řada), klasika je líh a čtverečky na pupík, Bephanten na zadeček a Sudocrem jsem měla na opruzeniny.
dost usnadní život šátek nebo nosítko. ne všude se dá dojet kočárem nebo v době kdy se chtěl syn hodně nosit, mi ušetřil záda i ruce
syn hodně trpěl na prdíky takže je dobré mít připravené kapky (Lefax, Sab simplex, Infacol, Espumisan) a rektální rourku (ta u nás byla v pohotovosti 10× denně aby si syn ulevil)
Neobesla bych se bez monitoru dechu a chuvicek (ve velkem dome, v byte jsem nepouzivala) a cestovni postylky - taky kvuli velikosti domu. Jinak mi neprislo nic nutne.
Značku kosmetiky, no uvidíš, co mimču sedne.Ze začátku stačí obyčejný olej z lékárny, teď používám Biodermu ABCDerm mycí gel a krém (syn je ale atopik).Šupiny z hlavy mi nešly ničím odstranit, na to doporučuju Biodermu Babysquam krém, do druhého dne bylo po šupinách. Zbytečnost pro mně byly zaoblené nůžky, pouzdro na dudlík a rukavičky. Doporučuju antikolikové lahve a dudlíky MAM.Jsou samosterilizační, takže nepotřebuješ sterilizátor. Pak je super cestovní dávkovač na UM, mám od Babymoov. A nedám dopustit na pratelné přebalovací podložky od Sweet Monkey, stačí mít dvě.
Jééé, to tu dostaneš tipů, až ti půjde hlava kolem, každý totiž kupuje, používá něco jiného, bez čeho jedna nepřežije, druhá s klidem hodí do koše…
já za sebe bych určitě doporučila krom klasiky (oblečení, kočárek, autosedačka, vanička) určitě doporučila
látkové pleny (min20ks, na utírání pusy, ublinknutí)
přebalovací podložku (na koupání i přebalování)
odsávačku na rýmu (super je na vysavač)
monitor dechu
houpátko (na uklidnění, později na krmení)
z kosmetiky toho moc nebrat, určitě né johnsona na novorozenečka, stačí nějaké senzitive mýdlo (já byla spokojená s Nivea nutri care), olejíčky a pod. až v případě potřeby, a na prdku sudocrem, rybilku nebo bepanthen (zkusila sem vše, vyhovuje nám vše, rybilka je levná, bepanthen líp hojí, sudocrem je takový „pudrový“)
jinak na netu se dá najít spousta seznamů výbaviček - já dostala jeden při předporodním kurzu, hodně sem se ho držela a moc sem toho nedokupovala)
Ja kdybych vedela to, co vim ted, tak bych hlavne nakupovala obleceni ob velikost, nema cenu mit 10 bodycek vel 62 a 10 vel 68 a tak ![]()
na uplne male mimco na zadecek se mi osvedcil bepanthen (taky byl fajn na promazavani ekzemu), ale mam taky moc rada Alverde z DM, krem na zadek a olej do koupele/po koupeni, na suchou kuzi nebo ekzem je super Excipial Lipolotio - i na maly mimino. Na zadecek taky uplne staci rybilka, ale trochu smrdi (jak jinak - po rybach) nebo sudokrem.
osvedcil se mi koupaci kbelik, malemu se tam libilo a usetris vodu, prebalovak jsem nikdy nemela, prebalovali jsme na posteli, na gauci, pozdeji na takovem tom penovem puzzle na podlaze - to puzzle je super, hlavne kdyz decko travi na zemi cim dal vic casu, krasne izoluje.
Johnsons kosmetika se nam neosvedcila, kluci po ni byli cerveni…
z nositek je super babyvak HaipaDaipa, na pozdeji bezkonkurencni manduca
Jo a místo vaničky jsem měla kyblík. Použila jsem ho párkrát, přišlo mi lepší koupat hned ve vaně.
@Tereza1986 šupinky v hlavě
Stačí natírat modrou indulonou
To zabralo nám ![]()
Jinak jsem ráda za sterilizátor - i jen na dudlíky, ale máme druhé, tak se nebojím, že na sebe něco zvrhne
monitor dechu, chůvičky, čtvercové pleny.. kosmetika, lékárna - aby to doma bylo připraven, rekta rourka, Espumisan, mast Pupík ![]()
oblečení, stačí méně. Stejně si oblíbíš pár hadříků a půjdou pořád dokola ![]()
Ahojky:),
tak kosmetiku používáme Avon a Manufaktura. Avon má i moc fajn krém na opruzeniny, tedy alespon nám se osvědčil mnohem víc než propagovaný bepanten, ale i ten je fajn mít, ať už na sebe nebo na mimčo. Za výbornou věc považuju lehátko a košík na mimčo na kolečkách, nejlepší je, když tyhle věci může někdo půjčit:). Životně důležitý pro mě byl"bílý šum" na uspání a uklidnění mimča:), ale to třeba nebude vůbec potřeba:). A uplně na nic pro nás byl kolotoč nad postýlku, nejdřív si toho malá nevšímala, pak se ho bála, pak ji rušil při usínaní a teď by chtěla chytat a tahat ty zvířátka:). Ale vím, že si ho jinak moc lidí chválí:). A moc fajn je lehátko do vaničky:).
Přeji klidné očekávání:)
Ahojky ![]()
Tak já už mám sice dvouměsíční holčičku, ale snad ti můžu poradit v pár věcech, na kterých jsem se spálila já ![]()
Nekupuj si dopředu moc plenek, vlhčených ubrousků atd., protože já to tak udělala a malá se mi třeba z Pampersek osypala, o Huggies ani nemluvím. Nejhorší jsou ty ubrousky, takže ty já podarovala. Jediné možné jsou u nás Tesco plínky a sem tam Pampers na vycházku. Takže než budovat zásoby, raději si odlož penízky bokem a pak kup, co se osvědčí. Jinak moc ráda využívám kojo polštář, teploměr Thermoval kdy můžu měřit i když Lea spí. A kosmetika - já jako kosmetický magor jsem si koupila v těhu všechny možné značky dětské kosmetiky a odzkoušela je na sobě. Má zkušenost - do vody při koupání dávám Linolu olejovou emulzi ( krásně promastí, ale mimi není mastné jako řízek + krásně voní), mažu klas. Avirilem nebo bio dětským olejem od Saloosu. Mám i slunečnicový olej z lékarny - tím nic nezkazíš. No a Bepanthen na dupku u nás neměl abso úspěch, ještě jí to zhoršilo opruzeniny z porodky, takže u nás vede Sudocrem, já si patlám pusu a malá dupku
No a nejhorší mi přišla Welleda (!) a Johnson a Niveu jsme ani nezkoušela. Na suchou kůži když se malá loupe používám Excipial mast s mandlovým olejem ( fakt dost mastná ale jinak bez příměsí a čistá mast). Myslím, že čím jednoduchší složení, tím lepší. Nevím, moc jsem ti asi neporadila, ale tohle vede u nás
Přeji pěkný zbytek těhu, utíká to jako voda, viď? ![]()
No a i když se to pěkně radí, ale hůř dělá, nepřeháněj to s hadříky, rychle z toho rostou a neutaháš to.
Např. jako těhuli mi přišly naprosto boží kojenecké džíny a měl je na sobě dvakrát?? to samé trička.
U novorozence si vystačíš s hromádkou bodýnek (ty utaháte, tím spíš jestli bude blinkal jako ten můj), dupačky, polodupačky, nějakou tu mikču nebo svetřík, trička dvě tři místo slabé mikinky, punčocháče.
Jo ano - vibrační lehátko!! To miluju a to je má záchrana.-D
Ja mela spoustu obleceni.. Rikala jsem si, ze je to zbytecne, ale nakonec jsem za to byla rada, protoze po porodu jsem nemusela devet dnu prat.. A to byl maly hodne blinkajici miminko… Takze ja radim hodne bodycek! ![]()
Pak se zamysli nad nakupem v lekarne… Ja jen tak z hecu nakoupila vse, co bylo pro mimosky volne prodejne (asi sesty smysl)… Maly mi onemocnel v patek vecer a jsem z mensiho mesta, takze jsem byla stastna, ze mam vse doma, protoze bych musela do lekarny do jineho mesta.. ![]()
Oni na tech lecich sice pisou, ze jsou vetsinou az od tretiho mesice… Ale po porade s lekarem napr. po telefonu, muzes pouzit… ![]()
Takze koupit Panadol, nasivin, morskou vodu, odsavacku hlenu…
Pak se mi osvedcily ponozky - teple frote…
Maly byl zmrzlik a nektere tensi dupacky mu na nozku nestacily…
Mame ctyri mensi decky a myslim, ze prvni tydny bych zuzitkovala i deset, porad vsechno poblinkane…
Taky mi chybely pyzamka - overalky… Maly se prevlikal za noc treba i ctyrikrat
Takze ja nakonec skoncila na 19 overalkach do velikosti 62 ![]()
Jeste bych si poridila gymnasticky mic nebo houpaci kreslo. Na uspavani je to super.
Kosmetiku, ale i praci prasky apod - pouzivam cokoliv, nejsme alergici a nechci maleho „zbytecne chranit“ pred necim, s cim by se sam popral… Muj nazor je, ze kdyz ho budu drzet „ve skleniku“, tak tim tuplem se pak osype, az si cuchne k necemu normalnimu, az bude vetsi… Meli jsme SebaMed, Hipp, Avon baby, LR, ted Niveu a ta mi voni nejlip ![]()
Porid si aspon ctyri rychlozavinky - ja ty svoje dve ustavicke prala… ![]()
A uz me nic akutniho nenapada
Stejne pak budes chodit s kocarkem po nakupech ![]()
Jo, ale jeste me napadl slunecnik na kocarek! V kvetnu je slunicko jeste docela nizko, bude vam prazit do kocaru a do ocicek…
Ja to v zari resila plinou, ale blbe to vypada a porad to odlitava…
@martanka přesně tak! Mě to taky všichni radili a já hloupá neposlechla a stejně točím jedno a to samé dokola ![]()
Ahoj maminky, máme termín porodu květen 2013 a teď začínáme řešit výbavičku. Chtěla jsem se Vás zeptat, co určitě budeme potřebovat a co bylo třeba zbytečné kupovat? Spíš bych ráda věděla, jaká značka kosmetiky se vám osvědčila, co byste určitě nedoporučovaly, nebo co pro vás je každodenně důležité
Prostě tak nějak bychom si mohly popovídat o tom, co nakupujete
Něco už máme, ale znáte to…Budu ráda za diskuzi