Výbavička - co byste doporučily?

Anonymní
17.3.13 21:49

Výbavička - co byste doporučily?

Ahoj maminky, máme termín porodu květen 2013 a teď začínáme řešit výbavičku. Chtěla jsem se Vás zeptat, co určitě budeme potřebovat a co bylo třeba zbytečné kupovat? Spíš bych ráda věděla, jaká značka kosmetiky se vám osvědčila, co byste určitě nedoporučovaly, nebo co pro vás je každodenně důležité :-) Prostě tak nějak bychom si mohly popovídat o tom, co nakupujete :D Něco už máme, ale znáte to…Budu ráda za diskuzi :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3831
17.3.13 22:00

Ahoj :) na prvního synátora jsem koupila spoustu hadříků a neunosil to, na druhýho prcka mám nebo měla jsem po 5-ti košilkách, dupačkách, polodupačkách,.. :) Spíš dokupuju postupně, jak mrně roste :) Z kosmetiky jedeme v jonsonś baby a jsme moc spokojení a neobejdeme se bez bepanthenu a imazolu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
17.3.13 22:01

Určitě monitor dechu. díky němu jsme spala klidněji. synovi je 13 měsíců a pokud se mi zdá nastydlí tak pořád pouštím.
taky se mi hodně osvědčil přebalovací pult s vaničkou, že jsem se nemusela nikde křivit, ale bez toho se obejít v pohodě dá.
kosmetiku jsem za začátku měla slunečnicový olej z lékárny, ale pak byl syn mastný jako knedlík tak jsem začala používat Excipial pěnu (musí být speciální pro děti- žlutá řada), klasika je líh a čtverečky na pupík, Bephanten na zadeček a Sudocrem jsem měla na opruzeniny.

dost usnadní život šátek nebo nosítko. ne všude se dá dojet kočárem nebo v době kdy se chtěl syn hodně nosit, mi ušetřil záda i ruce
syn hodně trpěl na prdíky takže je dobré mít připravené kapky (Lefax, Sab simplex, Infacol, Espumisan) a rektální rourku (ta u nás byla v pohotovosti 10× denně aby si syn ulevil)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
17.3.13 22:04

Neobesla bych se bez monitoru dechu a chuvicek (ve velkem dome, v byte jsem nepouzivala) a cestovni postylky - taky kvuli velikosti domu. Jinak mi neprislo nic nutne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
17.3.13 22:06

Značku kosmetiky, no uvidíš, co mimču sedne.Ze začátku stačí obyčejný olej z lékárny, teď používám Biodermu ABCDerm mycí gel a krém (syn je ale atopik).Šupiny z hlavy mi nešly ničím odstranit, na to doporučuju Biodermu Babysquam krém, do druhého dne bylo po šupinách. Zbytečnost pro mně byly zaoblené nůžky, pouzdro na dudlík a rukavičky. Doporučuju antikolikové lahve a dudlíky MAM.Jsou samosterilizační, takže nepotřebuješ sterilizátor. Pak je super cestovní dávkovač na UM, mám od Babymoov. A nedám dopustit na pratelné přebalovací podložky od Sweet Monkey, stačí mít dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278

Jééé, to tu dostaneš tipů, až ti půjde hlava kolem, každý totiž kupuje, používá něco jiného, bez čeho jedna nepřežije, druhá s klidem hodí do koše…

já za sebe bych určitě doporučila krom klasiky (oblečení, kočárek, autosedačka, vanička) určitě doporučila
látkové pleny (min20ks, na utírání pusy, ublinknutí)
přebalovací podložku (na koupání i přebalování)
odsávačku na rýmu (super je na vysavač)
monitor dechu
houpátko (na uklidnění, později na krmení)

z kosmetiky toho moc nebrat, určitě né johnsona na novorozenečka, stačí nějaké senzitive mýdlo (já byla spokojená s Nivea nutri care), olejíčky a pod. až v případě potřeby, a na prdku sudocrem, rybilku nebo bepanthen (zkusila sem vše, vyhovuje nám vše, rybilka je levná, bepanthen líp hojí, sudocrem je takový „pudrový“)

jinak na netu se dá najít spousta seznamů výbaviček - já dostala jeden při předporodním kurzu, hodně sem se ho držela a moc sem toho nedokupovala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850

Ja kdybych vedela to, co vim ted, tak bych hlavne nakupovala obleceni ob velikost, nema cenu mit 10 bodycek vel 62 a 10 vel 68 a tak :)
na uplne male mimco na zadecek se mi osvedcil bepanthen (taky byl fajn na promazavani ekzemu), ale mam taky moc rada Alverde z DM, krem na zadek a olej do koupele/po koupeni, na suchou kuzi nebo ekzem je super Excipial Lipolotio - i na maly mimino. Na zadecek taky uplne staci rybilka, ale trochu smrdi (jak jinak - po rybach) nebo sudokrem.
osvedcil se mi koupaci kbelik, malemu se tam libilo a usetris vodu, prebalovak jsem nikdy nemela, prebalovali jsme na posteli, na gauci, pozdeji na takovem tom penovem puzzle na podlaze - to puzzle je super, hlavne kdyz decko travi na zemi cim dal vic casu, krasne izoluje.
Johnsons kosmetika se nam neosvedcila, kluci po ni byli cerveni…
z nositek je super babyvak HaipaDaipa, na pozdeji bezkonkurencni manduca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
17.3.13 22:07

Jo a místo vaničky jsem měla kyblík. Použila jsem ho párkrát, přišlo mi lepší koupat hned ve vaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
17.3.13 22:09

@Tereza1986 šupinky v hlavě :-) Stačí natírat modrou indulonou :-) To zabralo nám :-)

Jinak jsem ráda za sterilizátor - i jen na dudlíky, ale máme druhé, tak se nebojím, že na sebe něco zvrhne

monitor dechu, chůvičky, čtvercové pleny.. kosmetika, lékárna - aby to doma bylo připraven, rekta rourka, Espumisan, mast Pupík :-)

oblečení, stačí méně. Stejně si oblíbíš pár hadříků a půjdou pořád dokola :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
17.3.13 22:10

Ahojky:),
tak kosmetiku používáme Avon a Manufaktura. Avon má i moc fajn krém na opruzeniny, tedy alespon nám se osvědčil mnohem víc než propagovaný bepanten, ale i ten je fajn mít, ať už na sebe nebo na mimčo. Za výbornou věc považuju lehátko a košík na mimčo na kolečkách, nejlepší je, když tyhle věci může někdo půjčit:). Životně důležitý pro mě byl"bílý šum" na uspání a uklidnění mimča:), ale to třeba nebude vůbec potřeba:). A uplně na nic pro nás byl kolotoč nad postýlku, nejdřív si toho malá nevšímala, pak se ho bála, pak ji rušil při usínaní a teď by chtěla chytat a tahat ty zvířátka:). Ale vím, že si ho jinak moc lidí chválí:). A moc fajn je lehátko do vaničky:).
Přeji klidné očekávání:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
17.3.13 22:12

Ahojky :mavam:

Tak já už mám sice dvouměsíční holčičku, ale snad ti můžu poradit v pár věcech, na kterých jsem se spálila já :-)

Nekupuj si dopředu moc plenek, vlhčených ubrousků atd., protože já to tak udělala a malá se mi třeba z Pampersek osypala, o Huggies ani nemluvím. Nejhorší jsou ty ubrousky, takže ty já podarovala. Jediné možné jsou u nás Tesco plínky a sem tam Pampers na vycházku. Takže než budovat zásoby, raději si odlož penízky bokem a pak kup, co se osvědčí. Jinak moc ráda využívám kojo polštář, teploměr Thermoval kdy můžu měřit i když Lea spí. A kosmetika - já jako kosmetický magor jsem si koupila v těhu všechny možné značky dětské kosmetiky a odzkoušela je na sobě. Má zkušenost - do vody při koupání dávám Linolu olejovou emulzi ( krásně promastí, ale mimi není mastné jako řízek + krásně voní), mažu klas. Avirilem nebo bio dětským olejem od Saloosu. Mám i slunečnicový olej z lékarny - tím nic nezkazíš. No a Bepanthen na dupku u nás neměl abso úspěch, ještě jí to zhoršilo opruzeniny z porodky, takže u nás vede Sudocrem, já si patlám pusu a malá dupku :-)No a nejhorší mi přišla Welleda (!) a Johnson a Niveu jsme ani nezkoušela. Na suchou kůži když se malá loupe používám Excipial mast s mandlovým olejem ( fakt dost mastná ale jinak bez příměsí a čistá mast). Myslím, že čím jednoduchší složení, tím lepší. Nevím, moc jsem ti asi neporadila, ale tohle vede u nás :-) Přeji pěkný zbytek těhu, utíká to jako voda, viď? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
17.3.13 22:13

No a i když se to pěkně radí, ale hůř dělá, nepřeháněj to s hadříky, rychle z toho rostou a neutaháš to.
Např. jako těhuli mi přišly naprosto boží kojenecké džíny a měl je na sobě dvakrát?? to samé trička.
U novorozence si vystačíš s hromádkou bodýnek (ty utaháte, tím spíš jestli bude blinkal jako ten můj), dupačky, polodupačky, nějakou tu mikču nebo svetřík, trička dvě tři místo slabé mikinky, punčocháče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
17.3.13 22:14

Jo ano - vibrační lehátko!! To miluju a to je má záchrana.-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
17.3.13 22:18

Ja mela spoustu obleceni.. Rikala jsem si, ze je to zbytecne, ale nakonec jsem za to byla rada, protoze po porodu jsem nemusela devet dnu prat.. A to byl maly hodne blinkajici miminko… Takze ja radim hodne bodycek! :)

Pak se zamysli nad nakupem v lekarne… Ja jen tak z hecu nakoupila vse, co bylo pro mimosky volne prodejne (asi sesty smysl)… Maly mi onemocnel v patek vecer a jsem z mensiho mesta, takze jsem byla stastna, ze mam vse doma, protoze bych musela do lekarny do jineho mesta.. :)
Oni na tech lecich sice pisou, ze jsou vetsinou az od tretiho mesice… Ale po porade s lekarem napr. po telefonu, muzes pouzit… :palec:
Takze koupit Panadol, nasivin, morskou vodu, odsavacku hlenu…

Pak se mi osvedcily ponozky - teple frote… :) Maly byl zmrzlik a nektere tensi dupacky mu na nozku nestacily…

Mame ctyri mensi decky a myslim, ze prvni tydny bych zuzitkovala i deset, porad vsechno poblinkane…

Taky mi chybely pyzamka - overalky… Maly se prevlikal za noc treba i ctyrikrat :zed: Takze ja nakonec skoncila na 19 overalkach do velikosti 62 :-D

Jeste bych si poridila gymnasticky mic nebo houpaci kreslo. Na uspavani je to super.

Kosmetiku, ale i praci prasky apod - pouzivam cokoliv, nejsme alergici a nechci maleho „zbytecne chranit“ pred necim, s cim by se sam popral… Muj nazor je, ze kdyz ho budu drzet „ve skleniku“, tak tim tuplem se pak osype, az si cuchne k necemu normalnimu, az bude vetsi… Meli jsme SebaMed, Hipp, Avon baby, LR, ted Niveu a ta mi voni nejlip :)

Porid si aspon ctyri rychlozavinky - ja ty svoje dve ustavicke prala… :-D

A uz me nic akutniho nenapada :) Stejne pak budes chodit s kocarkem po nakupech :)

Jo, ale jeste me napadl slunecnik na kocarek! V kvetnu je slunicko jeste docela nizko, bude vam prazit do kocaru a do ocicek…
Ja to v zari resila plinou, ale blbe to vypada a porad to odlitava…

• Citovat
  • Upravit
132
17.3.13 22:18

@martanka přesně tak! Mě to taky všichni radili a já hloupá neposlechla a stejně točím jedno a to samé dokola :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí