Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím ty co zažily podobnou nebo stejnou situaci o radu ![]()
V pondělí mi potvrdil gynekolog těhotenství v 7 týdnu, ale viděl jen váček a plod odpovídal cca 4 tt.
Našel mi i cystu cca 4 cm na vaječníků s tím, že nemáme stykovat a objednal mě za 14 dní, čili 14.10 na kontrolu a snad už půjde něco vidět.
Jenže dnes ráno jsem na toaletaku měla čistou krev, takže jsem šla na kontrolu a cysta praskla už má pouze 2,5 cm, to je důvod krvácení.
Rekl mi, že to teď je 50 na 50 a že můžu potratit, takže mi drží palce.
Snažila jsem se najít někoho se stejnou zkušenosti bohužel nikdo, nikde.
Tak snad teď na nové téma se někdo chytí a podělí se, samozřejmě bych chtěla slyšet pozitivní zkušenosti, jakože mimi přežilo, ale i za negativní budu vděčná! ![]()
Takže je tady někdo komu praskla cysta v 1.trimestru a miminko to v pohodě dalo a nepotratily jste?
Praskla mi cysta v 8tt a zvladlo se to…měla jsem utrogestan a klid…
@Bobby taky mi napsal ultrogestan a na výživu mám další pilulky tak uvidíme…
Trošku mě zaráží i to, že teď 7+4 neviděl nic jiného než váček 😏
Ale díky za kladnou odpověď 😊
@karkarka to vím já podle poslední MS
i ovulace mi chodí na den přesně, takže tomu odpovídá i to stáří plodu… Cca o dva týdny min.
@Bobby tak vzhledem k tomu, že tomu odpovídalo v pondělí i stáří toho plodu ( řekl tak 4.-5.tyden a tehu začátek 7.)tak jo. Ale to je vcelku jedno protože teď je pro mě hlavní ta cysta a aby to mimous dal ![]()
Mi teda tvrdila doktorka, že cysta, když praskne, ohrozit těhotenství nemůže ![]()