Prasklá jednorázová plena 20měsíčního

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
21.1.14 09:11

To vážně všechny, co to radíte, v noci budíte dítě a přebalujete? Já teda ne, jsem ráda, že spí. Asi bych v případě zakladatelky omezila to večerní pití, případně dala na nočník před spaním, nebo zvolila větší plenu, ale teda rozhodně bych dítě v noci nebudila na přebalování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
21.1.14 09:15

@jessikka
Popravdě měl syn zhruba od toho roka a půl v noci plínu suchou, takže nepřebalovala, ale on se stejně v noci pořád pravidelně budí, takže by to ani nevadilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
21.1.14 09:17

@jessikka presne, prebalovat skoro dvoulete dite v noci. to fakt ne. to jsem prebalovala mozna v sestinedeli :mrgreen: nejlepsi bude kdyz nebude tolik pit pred spanim. stejne az budes ucit bez pliny tak to bude muset omezit. a jestli praskla plina 3× za rok a trictvrte neni to takove drama. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
21.1.14 09:17

Dala bych látkovku a půl litru v plene je opravdu moc, chudák dítko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
21.1.14 09:25
@jessikka píše:
To vážně všechny, co to radíte, v noci budíte dítě a přebalujete? Já teda ne, jsem ráda, že spí. Asi bych v případě zakladatelky omezila to večerní pití, případně dala na nočník před spaním, nebo zvolila větší plenu, ale teda rozhodně bych dítě v noci nebudila na přebalování.

s mladší jsem bezplenkovala, budila se na čurání sama. staršího jak kdy - jako mimino jsem přebalovala, pak nějaký čas ne. a pak se přesně dostal do fáze, kdy čural v noci fakt dost, tak jsem zas přebalovala. budit nebylo třeba. přebalíš ve spánku, dítě je na to zvyklé, nevzbudí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
21.1.14 09:27

@Lama Lama No tak můj syn by se vzbudil zaručeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
21.1.14 09:29
@jessikka píše:
@Lama Lama No tak můj syn by se vzbudil zaručeně.

protože na to neni zvyklej.
no a ikdyby se vzbudil, tak zas usne ne? Když zakladatelka píše, že kvuli tomu prasknutí beztak nespal, tak to přebalení za to stojí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
21.1.14 09:35

@zanetka2712 tak potom já mám doma úplného chudáčka :mrgreen: jelikož ráno to vypadá, že v té plíně má tak litr :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16694
21.1.14 09:35

@jessikka přebaluju dceru (2r. a 4 měs.), protože pije hodně (v době růstu zubů vypije v noci flašku vody cca 300 ml). Ono jde i o to, kdy se dítě přebaluje. Já vím, že když jí přebalím ve tři ráno, tak jí vzbudím. Když jí přebalím kolem půlnoci, tak je totál mimo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
21.1.14 09:36

No, jakozto matka ditete, co nocnik vytrvale bojkotuje temer rok, nocnikove rady prechazim (proste se mi do nej nevycura, no), i kdyz urcite ne nektere deti to funguje. Jakozto latkarka bych zrovna s latkovanim na noc a u takhle velkeho ditete radit nezacinala (ono mezi nami latkovka s nasatym pullitrem taky bude vesela), ale naprosty souhlas, ze pullitr v pline je strasne moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
21.1.14 09:42

@valkil ted jsi me nahlodala, tak jsem provedla experiment :)
Dobre vycpanej nocni Bamboolik - pul litru, s prehledem. 700 ml - zvolna zacina provlhat vnejsi vrstva. Litr - proteka a da se trochu zdimat.
Cimz netvrdim, ze by se mi libilo, aby to me dite melo na sobe, ale pobere to.

Edit - jo a velkej rozdil v tom teda je, strasne moc zalezi na materialu (bambus/bavlna a jine), na strihu - nektere nedovycpavam, nektere musim i pres den. A nocni saji jeste o hodne vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.1.14 09:49

Holky, asi jsem divná, ale půl litru za noc mi nepřijde moc (hlavně z důvodu, že z toho bude velká část ráno, když před spaním vypije UM ze 150 ml). Podle mě by to přebalení nevyřešilo. Spíš bude problém, že jak je větší, tak pustí velkou dávku a plína to nedá. Teď jsem to řešila kvůli pročůrání u dvouletého. Kolem půlnoci sucho, v pět (vstává muž do práce) sucho, v šest byl durch, naštěstí nočníkuje, tak po 2 dnech nechává do nočníku.

A můžete mi některá vysvětlit, jaký je rozdíl mezi půl litrem v jednorázovce a látce? Pořád je dítě v moči a v jednorázovce je většinou víc sucho.
Zakladatelko, zkusila bych Pampers Premium Care nebo ty natahovací Pampers. Ty mi zatím přišly jako nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
81480
21.1.14 09:49

Já už ty plíny nemám doma, ale dám ruku do ohně za to, že bambusová kalhotkovka vycpaná navíc bambusovým prefoldem půl litr pobere bez problémů.
další rozdíl je v tom, že látkovka saje hned. Tomu gelu chvíli trvá, než nabobtná, takže tam může být při puštění jednorázově větší dávky problém ale asi ne zrovna s prsknutím, spíš s protečením)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
21.1.14 09:51
@Billi píše:
A můžete mi některá vysvětlit, jaký je rozdíl mezi půl litrem v jednorázovce a látce? Pořád je dítě v moči a v jednorázovce je většinou víc sucho.
Zakladatelko, zkusila bych Pampers Premium Care nebo ty natahovací Pampers. Ty mi zatím přišly jako nejlepší.

pro mě je to stejný.
ale pokud je problém jen v tom prasknutí, tak dobře vycpaná látkovka to pobere ( čistě technicky vzato). V moči se dítě válí tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
21.1.14 10:02

Dala bych látkovku :-D ale jinak v noci přebalila. Dávam malé od 19-22h látkovku a je tak akorát pročůraná, pak ji dám papír a do rána je nacucaná. Když jsem látkovala celou noc, tak jedno přebalení ještě bylo kolem 3. Malá se sice probere, ale pak zas hned usne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure