Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, kolik by tak mělo mít batole za den počůraných plen? Náš 10,5 měsíční klučík vypije denně tak 250ml čaje (více do něj nedostanu) + samozřejmě další tekutiny obsažené v mléce, příkrmech, ovoci atd. Už se dost pohybuje-začal nedávno chodit, takže se docela dost zapotí a jestli je po mne, tak mu je tím pádem furt horko a potí se víc.
Když se zadaří aspoň tak 2× za den se vyčůrá i do nočníku. Přes noc má samozřejmě ráno plenu nalitou šíleně, přes den někdy trochu nalitou a někdy tak pouze jednou načůrané..Jde mi to jestli to můžu brát, že taky dost toho pití vypotí jak běhá
Ještě jednou děkuji a prosím nekamenujte mne ![]()
Nevím kolik má můj počůraných plen, ale 2-3× určitě čůrá do nočníku a pak asi 3-4 plenky.. Já teda nenechávám plenku nalít přes den, jakmile je počůraná tak hned měním, vím už zhruba kdy čůrá..
@Tučňáčci Teda, to mi přijde malinko.
Náš synek je spotřebitel plen neuvěřitelný. Čůrá teda střídavě do nočníku a do plíny, ale spotřebu máme pořád obrovskou. Deset přebalení denně minimálně i se stolicí. Ale děti jsou různé, poraď se s doktorkou. V deseti měsících jsem přebalovala tak po hodině…
@KvetinkaS
No on se vyčůrá do nočníku tak 2× denně, někdy tam je méně a někdy mi příjde docela dost+asi tak 6× přebalení denně i se stolicí.. ![]()
U takhle velkých dětí už fakt počet plen nehlídám
250ml mi přijde úplně v poho, plus další tekutiny v jídle, myslím, že se nemusíš ničeho bát (250ml pije moje 2,5 letá, ale ona je teda nepijec
)
@Tučňáčci 250 mi caje do svoji holky nedostanu ani nahodou. Jinak pocet pocuranych plen by melo byt 5 az 6. Ale to ze je neco spatne poznas. Pokud pres noc ma plinu narvanou, a pres den pohmatem poznas, ze cural, je to ok. My meli pliny ze neslo ani poznat, jestli curala.
@lucky.girl
Někdy to poznám, že má načůráno a někdy zase vůbec…:( Manžel mne uklidňuje, že stresuji, ale pro jistotu se ptám zkušenějších..Přeci je to jen naše první dítě, tak má člověk strach, když nemá zkušenosti.. ![]()
Stradajici dite bys poznala.
Pri nedostatku tekutin jde predevsim o suche sliznice.
Nevím kolik má být, ale u nás je to teď Tak 9 až 10. Na nocnik nedávno cural celkem dost, Tak to vycházelo na takových 6, teď zase bojkot, tak je to zase vic.
@Tučňáčci
250ml mi v tom veku vypil jenom kdyz bylo teplo, jinak spis min.
ted ma 17m a jeden den vypije tech 250, dalsi den treba pul litru. kolik toho vycura nejak nehlidam a nepocitam, protoze vypada v pohode.
Mě malá kolem roku vypila 800 - 1000 ml a teď na roce a půl vypije i litr a půl..chodí na nočník, ale i tak máme zhruba 3 až 6 plen přes den jak se zadaří..Od známé stejně stará holka taky vypije za den těch 200 - 250 ml a jí dr. říkala, že když má ještě mlíko k tomu 2 krát za den, že to stačí.
No mléko má někdy 1× za den a někdy 2× za den a když tak celkem to dělá cca 480ml…Zeptám se dr.pak na roční prohlídce, ale jak tady bylo řečeno, že by byl unavený nebo tak, tak to ne..Kolikrát ani nevím, kde bere tu energii..:)Spí 1-2× přes den..
@Tučňáčci Myslím, že je to v klidu. Kdyby čůral 2× denně celkově, tak je to divný, ale takhle…
@Tučňáčci neboj, poznáš to. Hlavně věř svému instinktu. Moje malá měla sotva 3 počůraný plíny za den a to ještě skoro nešlo ani poznat, že čůrala. Byla malinko apatická a hlavně pila jen 5 minut a byla hotová. Všichni mi tvrdili, že plaším, no doktorka sinevěděla rady a radši nás poslala do nemocnice. Ve finále zjistili, že mám málo mléka a museli jsme začít dávat UM. Proto tedy říkám, když bde něco špatně, poznáš to a věř instinktům.
Díky moc holky!!
Jste mne uklidnily:) Náš malý je opravdu aktivní, už ani chvíli pořádně neposedí u hraní, co začal chodit, takže furt lítá ![]()