Prasklá jednorázová plena 20měsíčního

Napsat příspěvek
Velikost písma:
68976
21.1.14 09:36

No, jakozto matka ditete, co nocnik vytrvale bojkotuje temer rok, nocnikove rady prechazim (proste se mi do nej nevycura, no), i kdyz urcite ne nektere deti to funguje. Jakozto latkarka bych zrovna s latkovanim na noc a u takhle velkeho ditete radit nezacinala (ono mezi nami latkovka s nasatym pullitrem taky bude vesela), ale naprosty souhlas, ze pullitr v pline je strasne moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
21.1.14 09:42

@valkil ted jsi me nahlodala, tak jsem provedla experiment :)
Dobre vycpanej nocni Bamboolik - pul litru, s prehledem. 700 ml - zvolna zacina provlhat vnejsi vrstva. Litr - proteka a da se trochu zdimat.
Cimz netvrdim, ze by se mi libilo, aby to me dite melo na sobe, ale pobere to.

Edit - jo a velkej rozdil v tom teda je, strasne moc zalezi na materialu (bambus/bavlna a jine), na strihu - nektere nedovycpavam, nektere musim i pres den. A nocni saji jeste o hodne vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.1.14 09:49

Holky, asi jsem divná, ale půl litru za noc mi nepřijde moc (hlavně z důvodu, že z toho bude velká část ráno, když před spaním vypije UM ze 150 ml). Podle mě by to přebalení nevyřešilo. Spíš bude problém, že jak je větší, tak pustí velkou dávku a plína to nedá. Teď jsem to řešila kvůli pročůrání u dvouletého. Kolem půlnoci sucho, v pět (vstává muž do práce) sucho, v šest byl durch, naštěstí nočníkuje, tak po 2 dnech nechává do nočníku.

A můžete mi některá vysvětlit, jaký je rozdíl mezi půl litrem v jednorázovce a látce? Pořád je dítě v moči a v jednorázovce je většinou víc sucho.
Zakladatelko, zkusila bych Pampers Premium Care nebo ty natahovací Pampers. Ty mi zatím přišly jako nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
81480
21.1.14 09:49

Já už ty plíny nemám doma, ale dám ruku do ohně za to, že bambusová kalhotkovka vycpaná navíc bambusovým prefoldem půl litr pobere bez problémů.
další rozdíl je v tom, že látkovka saje hned. Tomu gelu chvíli trvá, než nabobtná, takže tam může být při puštění jednorázově větší dávky problém ale asi ne zrovna s prsknutím, spíš s protečením)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
21.1.14 09:51
@Billi píše:
A můžete mi některá vysvětlit, jaký je rozdíl mezi půl litrem v jednorázovce a látce? Pořád je dítě v moči a v jednorázovce je většinou víc sucho.
Zakladatelko, zkusila bych Pampers Premium Care nebo ty natahovací Pampers. Ty mi zatím přišly jako nejlepší.

pro mě je to stejný.
ale pokud je problém jen v tom prasknutí, tak dobře vycpaná látkovka to pobere ( čistě technicky vzato). V moči se dítě válí tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
21.1.14 10:02

Dala bych látkovku :-D ale jinak v noci přebalila. Dávam malé od 19-22h látkovku a je tak akorát pročůraná, pak ji dám papír a do rána je nacucaná. Když jsem látkovala celou noc, tak jedno přebalení ještě bylo kolem 3. Malá se sice probere, ale pak zas hned usne.

• Citovat
  • Upravit
4637
21.1.14 10:04

Pullitr v jednorazu je v pohode? Ja bych fakt radila koupit si papirovky pro dospele a zkusit si to na sobe. ;) Urcite to bude vrchol pohodli. Fuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
21.1.14 10:22

@valkil Anavy i Itti Bitti jsou bambus, Babyidea vetsinou taky :)
Anavy - jestli mas verzi Easy, tak ta mi protekala i na dvoumesicneti, fakt je nejak divne strizena. Itti Bitti opet tvarove nesednou kazdemu, tam neni problem se savosti ale strihem. Kalhotkova Anavy (ne easy) nebo treba Bamboolik s kvalitnima svrchnakama nasaji fakt hodne, kazdopadne ani ty bych na noc nedavala, nemaji tolik vrstev, pres den je prebaluji max. co dve hodiny. Na noc mam nocni verze - Anavy, Bamboolik, Petit Lulu, nektere jeste navic dovycpavam bambusovyma vkladackama a zvladnou celou noc u dvoulete.

Ale pokud by zakladatelka chtela jit do verze tak 3-4 kvalitni nocni latkovky plus pripadne dovycpani plus kvalitni svrchnaky, tipuju, ze pod 1000 kace porizovacich nakladu se nedostane, spis bych odhad zdvojnasobila. A bude pak prat tri pliny (pokud teda nema problem s tim prat to s normalnim oblecenim).
Verzi pres den latka, v noci jednoraz si predstavit dovedu, naopak uz moc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
21.1.14 10:29
@MaDoRaBe píše:
Pullitr v jednorazu je v pohode? Ja bych fakt radila koupit si papirovky pro dospele a zkusit si to na sobe. ;) Urcite to bude vrchol pohodli. Fuj…
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
21.1.14 10:41

@valkil jestli jsou ty Anavy vse v jednom, nepotrebuji svrchnaky, tak je to verze Easy a u te se teda po sve zkusenosti vubec nedivim, ze nic nevydrzi. Pritom tataz znacka dela skvele kalhotkovky, pres ktere teda svrchnaky byt musi, ale ty saji bajecne. Ale jak rikam, ani ty bych na noc nedavala, pak jeste delaji XXL nocni verzi a ta je na noc zazracna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28853
21.1.14 11:04

Ještě měsíc zpátky pil i v noci, ráno měl v té plínce dobře skoro litr a nepraskla, ted tam je polovina a praskla, takže nevím, jestli to má co do činění tolik s objemem.

Kdyby to dělala jedna značka, ale tři různé značky, tak to fakt už nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28853
21.1.14 11:09

Stejně jako jsem už psala, větší velikost mu protéká bokem, má na ni celkem hubené nohy. Ted má velikost 5.

Večer na nočník sedá, při koupání se několikrát vyčůrá ještě do vany. (Jinak s nočníkem provádí psí kusy, ale to je na jinou diskuzi). V noci ho budit na přebalování nechci, už tak blbě spí.

Klasickou večeři má v šest, a to mlíko má na zapití potom, kolem sedmé, je na to zvyklý, tak to vyžaduje.

Mrknu se na ty kalhotkové plenky, Premium Care u nás není na noc dobrá volba. Do látkování se mi přiznám se moc nechce.

PS s tím experimentem, zkoušela jsem do pleny 4+ active baby lít vodu, kolik pobere…900 ml +-, než to přestala zvládat. Tohle byla velikost 5, takže půl litru by měla zvládat s přehledem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
21.1.14 11:49

@Margery a nezkousela si treba pleny euroshopper? malej je ma na noc a v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
21.1.14 12:04

@Margery kalhotkove plenky z Dm jejich znacka asi 125 kc a mas to temer na mesic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28853
21.1.14 12:06

@lucka83 Zkusila jsem hodně plínek, euroshopper ještě ne. Dá se koupit vzorek jako třeba u rossmanna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí