Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chci se zeptat na zkušenosti s prasklou ploténkou. Vytekla tekutina mi tlačí na nerv, takže krece do nohy, bolest zad a křivení páteře jak uhybam bolesti. Infuze mi nezabraly, léky taky a injekce s kortykoidy možná trochu. Nejvíce mi pomáhá klid. Teď chodím na rehabilitace. Jaké léky vám pomohly nebo co jiného vám pomohlo? Jak dlouho jste se léčili a co jste dělali a nedělali v běžném životě? Moc děkuji už mě to trápí skoro 3 měsíce. ![]()
Bojuji s tím stejným už 4 roky. Střídavě je to dobrý a zase horší. Připrav se na to že je to navždy a budeš muset změnit své návyky. Léky moc nepomáhají, jediné co fakt zabírá jsou rehabilitace a potom pravidelně cvičit doma. Tohle jsou i zkušenosti lidí kolem mne co mají stejný problém.
@Taya dekuji, ano slýchám ze jedine cviceni. A cely zivot cvičit a nenamahat se. drzim palce!
@rawala píše:Četla jsem rozhovor s paní, která spousty let skákala s padákem a páteř nevydržela. Nepamatuji se, co měla za potíže. Hrozila ji operace a život na vozíku. Říkala, že se doplazila k bazénu a začala plavat a plavala a plavala. Páteř se prý vyléčila.
Ahoj, chci se zeptat na zkušenosti s prasklou ploténkou. Vytekla tekutina mi tlačí na nerv, takže krece do nohy, bolest zad a křivení páteře jak uhybam bolesti. Infuze mi nezabraly, léky taky a injekce s kortykoidy možná trochu. Nejvíce mi pomáhá klid. Teď chodím na rehabilitace. Jaké léky vám pomohly nebo co jiného vám pomohlo? Jak dlouho jste se léčili a co jste dělali a nedělali v běžném životě? Moc děkuji už mě to trápí skoro 3 měsíce.
@tzipora mne plavani nedoporucili, ale urcite casem verim ze to pomuze i mne.
@rawala píše:
@tzipora mne plavani nedoporucili, ale urcite casem verim ze to pomuze i mne.
Nedoporučili? A proč ne? Nerozumím tomu, proto se ptám. Pracuji ve zdravotnictví, ale nejsem lékař.
@tzipora může tam jít o prochladnutí, taky většina lidí vůbec správně plavat neumí…
Jinak já mám odoperováno. Modlím se, aby to vydrželo v nějakém přijatelném stavu.
Ve vodě je jiná teplota než venku, může člověk prochladnout, když vyleze. A také teplá voda není dobrá.