Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny ženy,
chtěla bych se poradit s někým, kdo prodělal něco podobného.
Od začátku těhotenství mě provází občasné špinění. Čím jsem ale blíže porodu, tím je to horší a řekla bych, že i skoro na denní bázi.
Dnes jsem na vložce našla malou tmavou sraženinku a hned za ní se při utření spouští světle růžový výtok. Nic mě nebolí, jen tohle mě vždy nemile překvapí.
Stalo se Vám někomu, že Vám takto praskaly cévky v těhotenství, například vlivem plných střev, přejedení nebo obecně, když jste cítily větší tlak v břiše?
Je to asi jediný pádný důvod, který mě napadá, ale moje gynekoložka mi zatím na moje potíže nedokázala nijak odpovědět.
Děkuji
Moje těhotenství provází krvácení a špinění od začátku, ale způsobuje ho tehotensky polyp. Nejdřív koukal z čípku, pak kus zalezl a teď mi narušuje čípek (z čípku co má 4,5cm je 1,5cm polyp, tím se zkracuje jeho funkční délka).. do toho léky na ředění krve a mám o zábavu postaráno
Četla jsem nějaký zkušenosti holek co měly “jen” překrveny čípek a špinily kvůli tomu taky.
Pokud si je doktorka jistá, že ke spineni nemáš jiný důvod (hematom, placenta atp), tak bych si nedělala vrásky.
Citis pohyby a jsi v dobrém týdnu už ![]()
Taky jsem v prvním těhotenství dost špinila… Ono je to vše dost překryvné a citlivé… Dokonce jsem měla i období kdy mi utekla krev z nosu… Zkusila bych Ascorutin a jinak vydržet, pokud tam není vážnější příčina…