Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky už se nevím kam obrátit a třeba má někdo podobný problém. Mám stále prasklý koutek na jedné straně a nedaří se mi ho vyléčit trvá to už půl roku. V lékárně jsem dostala nějaký krém od Dr. Max přímo na koutky a vitamín B mažu si to stále několikrát denně ale nezabírá to. Jsem už zoufalá jelikož to docela bolí a stále z toho teče krev. Buď je to prasklý koutek nebo se mi tam udělá taková boulicka ktera bolí
Neporadil by mi někdo něco co by mohlo zabrat.
Framykoin mast a B-komplex, maximálně za 2 dny je pokoj. Půl roku si neumím představit, zavolala bych praktikovi, ten Framykoin je myslím jen na předpis.
Nebrat vitamin B. Dětská doktorka od mě kamarádky tvrdí, že je to plíseň. Doporučuje Neocid gel. Mají to v lékárně bez předpisu. Já teď mažu synovi obyčejnou kalciovou mast, která mi na to přijde nejlepší.
Asi bych skočila k doktoru, když je to v tyhle fázi. Na koutky je zázrak Hemagel. Když praskne koutek nanesu a druhej den je skoro zahojeno. Ale to je na začátku kdy je prostě jen prasklej.
@Aneta009 píše:
Ahoj holky už se nevím kam obrátit a třeba má někdo podobný problém. Mám stále prasklý koutek na jedné straně a nedaří se mi ho vyléčit trvá to už půl roku. V lékárně jsem dostala nějaký krém od Dr. Max přímo na koutky a vitamín B mažu si to stále několikrát denně ale nezabírá to. Jsem už zoufalá jelikož to docela bolí a stále z toho teče krev. Buď je to prasklý koutek nebo se mi tam udělá taková boulicka ktera bolíNeporadil by mi někdo něco co by mohlo zabrat.
byla jsem s tím na kožním, udělali stěry a podle toho mi potom napsali mast.
@Aneta009 píše:
Ahoj holky už se nevím kam obrátit a třeba má někdo podobný problém. Mám stále prasklý koutek na jedné straně a nedaří se mi ho vyléčit trvá to už půl roku. V lékárně jsem dostala nějaký krém od Dr. Max přímo na koutky a vitamín B mažu si to stále několikrát denně ale nezabírá to. Jsem už zoufalá jelikož to docela bolí a stále z toho teče krev. Buď je to prasklý koutek nebo se mi tam udělá taková boulicka ktera bolíNeporadil by mi někdo něco co by mohlo zabrat.
Manžel to taky řešil strašný roky… koupila jsem fungicidin a 16 let už koutek neměl. Je to kvasinka.
@Katcha píše:
Framykoin mast a B-komplex, maximálně za 2 dny je pokoj. Půl roku si neumím představit, zavolala bych praktikovi, ten Framykoin je myslím jen na předpis.
Framykoin je antibiotikum a pokud tam není zánět - červené zduření daného místa a bolestivost, tak antibiotikum na bakterie nedává smysl. antibiotikama narusujes mikrofloru a prave podporujes růst kvasinek, takže se to jen zhoršuje.
@Alice180 píše:
Asi bych skočila k doktoru, když je to v tyhle fázi. Na koutky je zázrak Hemagel. Když praskne koutek nanesu a druhej den je skoro zahojeno. Ale to je na začátku kdy je prostě jen prasklej.
Jo, je to desinfekce co likviduje viry, bakterie i ty kvasinky takže to muže zabírat
Půl roku a neřešíš to?
zajdi k doktoru nebo k zubaři. Mě když praskne, tak to maznu fungicidem a mám do dvou dnů klid.
@Aneta009 Vylezla jsem kvůli tomu z postele.
Taky jsem měla loni, vůbec se to nehojilo a našel se zázrak. Dexilip.
Do 3 dnů byl pryč. Vím, jak je to otravné, bolí to.
Řešila jsem minulý rok, jedla b komplex forte a nic. Okamžitě mi pomohla Placenta z DM