Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky
chtěla jsem se zeptat zda jse často stává že praskne jizva po císařském řezu pokud je špatně zahojená a že je ohrožen život matky?
Jsem 14 měsíců po císařském řezu který jse mi nehojil dobře.
Nyní jsem těhotná a primář gynekologie za kterým mě poslal můj gynekolog který nesouhlasí s mým těhotenstvím mi řekl že nemam šanci přežít těhotenství že mi to děloha nevydrží a že mi praskne jizva. Takže mě to dost vyděsilo. Chtěla bych vědět zda jste byla v podobné situaci a zda Vás takto doktor též strašil. Jinak mě doktor posílá na přerušení těhotenství a nevím či jsi to mam rozmzslet nebo poslechnout co mi bylo řečeno. Děkuji za případné rady
@plrenatanadamirek moje sestra otěhotněla rok po císaři a v pohodě akorát říkala že ju jizva občas bolela jak se napinalo bříško ale všechno ve zdravý přežila
@plrenatanadamirek tak držím palečky přeju krasne těhulkování a pohodový porod ![]()
Zkonzultovala bych to ještě s nějakým dalším doktorem, pokud se ti jizva blbě hojila, je sǎnce, že by mohla prasknout… Se mnou v porodnici byla paní, měla druhý dítko (obě císařem) a doktor jí řekl „Vy už další dítě nemějte, ono by to nepřežilo určitě a měli bychom co dělat, abychom vůbec zachránili vás“
Tohle je prostě individuální a nemůžeš jít podle zkušeností cizích lidí… Pokud by se i třetí doktor shodl v tomhle se dvěma předchozíma, asi bych šla v tomhle případě na potrat…
Nechtěla bych tady to už narozený mrně nechat.
Příspěvek upraven 13.09.13 v 13:02
Primář mi pověděl že to je na 90 procent že praskne takže je to hodně vystrašující. Jizva jse mi tedy opravdu hojila špatně proto mi bylo řečeno že musím na upt
@plrenatanadamirek ne ne nikam nešla ale zas nemela problemy s hojením zkus jine doktory a uvidíš vic hlav víc ví ![]()
Nechci být jedovatá, ale kdyby ses dostatečně chránila již po porodu dala na rady lékařů, jak dlouho znovu neotěhotnět, nemusela bys tu nyní řešit takové dilema ![]()
@plrenatanadamirek
Jen tak pro nic by ti nikdo preruseni nedoporucil. Zajdi si jeste event jinam, velka nemocnice, kde se spefializuji na rizikova tehotenstvi, uvidis, co se dozvis. Nicmene ruptura je akutni a zivotohrozujici stav.
@Anonymní píše:
Nechci být jedovatá, ale kdyby ses dostatečně chránila již po porodu dala na rady lékařů, jak dlouho znovu neotěhotnět, nemusela bys tu nyní řešit takové dilema
Procpak anonymne, hrdinko?
@Anonymní píše:
Nechci být jedovatá, ale kdyby ses dostatečně chránila již po porodu dala na rady lékařů, jak dlouho znovu neotěhotnět, nemusela bys tu nyní řešit takové dilema
tak ono po porodu je to nekdy dost narocne s najekou ochranou, ja mela totalne rozhozeny cyklus, otehotnela jsem taky neplanovane a jako ze za predchozich 15 let se mi to nikdy nepovedlo ![]()
takze takove soudy bych si nechala pro sebe…
@plrenatanadamirek
ja jsem otehotnela 7mesicu po cisari, prvni doktorka rekla, ze budu muset v 36tt na cisare, druhe lekar rikal, ze se jeste s tim nacasovanim uvidi.
urcite si zajdi za vic lekari. nekomu pry hrube nedoporucuji tehotenstvi po cisari jeste 2 roky, mi nikdo nerekl ani slovo. ani pak pri otehotneni to nikdo nijak nekomentoval, jenom, ze bude treba naplanovat cisar. ![]()
Na špatně se hojící jizvu je 14 měsíců docela málo
Zkusila bych názor jiného lékaře, ale myslím si, že bude stejný.
@plrenatanadamirek píše:
Ahoj maminky
chtěla jsem se zeptat zda jse často stává že praskne jizva po císařském řezu pokud je špatně zahojená a že je ohrožen život matky?
Jsem 14 měsíců po císařském řezu který jse mi nehojil dobře.
Nyní jsem těhotná a primář gynekologie za kterým mě poslal můj gynekolog který nesouhlasí s mým těhotenstvím mi řekl že nemam šanci přežít těhotenství že mi to děloha nevydrží a že mi praskne jizva. Takže mě to dost vyděsilo. Chtěla bych vědět zda jste byla v podobné situaci a zda Vás takto doktor též strašil. Jinak mě doktor posílá na přerušení těhotenství a nevím či jsi to mam rozmzslet nebo poslechnout co mi bylo řečeno. Děkuji za případné rady
moje mamina mě rodila císařem a segru porodila 22 měs. po mě a dokonce přirozeně, žádná jizva ji nepraskla
![]()
Určitě zkus jiného dr., jen tak pro klid duše. Já jsem skoro 3 roky po nekomlikovaném císaři, teď jsem 22tt a jizva už je z čárky široká víc jak půl cm do šířky, takže to dostává pořádně zabrat - a to vidím jen tu venkovní jizvu