Snažení s PCOS a co dál

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
450
11.9.13 10:22

Snažení s PCOS a co dál

Ahojky, ráda bych věděla a zeptala se jestli je tu někdo kdo má PCOS a snaží se o mimčo? mi se snažíme už od roku 2011 a zatím nic. Ráda bych vaše zkušenosti či popřípadě jak probíhalo léčení a nějaké typy a triky jak jste otěhotněli :) U nás to pokračuje tak že v unoru 2013 jsme podstoupila laparoskopii nasadili mě clostík ale zatím pořád nic už jsme z toho zoufale a ted mě čeká inseminace ale ráda bych si předtím dala pauzu a odpočala si přece jen je to dost náročné. Rada bych slyšela dobré zprávy od vás ale rada si poslechnu i ostatní. Předem moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2787
11.9.13 10:29

Ahoj, taky mam PCO, snazili jsme se 2 a pul roku a pomohlo nam az IVF. Na jake operaci jsi byla? Na laparoskopii? Ovulaci po ni mas? A menstruaci? Ja nemela bohuzel ani po ni, jinou moznost nez ivf sme nemeli. Inseminace nemela smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65292
11.9.13 10:38

Taky mám PCO…
a taky jen IVF…ale já nemám ovulaci, MS jednou za 2 měsíce+ k tomu byl celkem špatný spermiogram

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
11.9.13 10:53

@DDeniska Ähoj, zkusím napsat mojí zkušenost. Mám PCOS (MS jsem mívala po cca 60ti dnech) manžel špatný spermiogram. Takže rovnou IVF (povedl se 5tý transfer asi po cca 5ti letech). IVF mi letěla váha hrozně nahoru takže po porodu jsem se dala do hubnutí. Někde jsem četla zkušenosti těch co mají PCO že hubnou tak že jí hodně bílkovin a skoro žádné sacharidy. Takže jsem se do toho dlouhodobě pustila, fakt jsem nesnědla žádnou přílohu ani nic kde by byla mouka. Jedla jsem hlavně bílkoviny se zeleninou, sem tam trochu ovoce. Do půl roku začala MS fungovat po cca 32-35tidnech, vaječníky se začaly změnšovat a do roka byly normální. Pak se nám povedla přirozeně další holka a momentálně třetí taky přirozeně po cca 4 měsících snažení.
Tahle úprava stravy taky rozhodně není ideální a v pořádku. Asi ne na každého to může fungovat ale všeobecně jsou zkušenosti že hodně pohybu a dieta je na PCOS ideální. Zatím MS cyklus už 6 let funguje ale jakmile se začnu flákat a jích sladký tak MS má tentdenci zase začít zlobit. Držím Vám palečky a přeju hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
11.9.13 10:59

Taky mám mírné PCO a teď se nějaký čas chceme snažit přirozeně, tak jsem zvědavá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
11.9.13 12:04

Já si zezačátku myslela že je to váhou mám menší podváhu, ms jsem měla jednou za 50 dní s tím že jsem jen špinila a i podle teploty bylo vidět že se ovulace nikdy nedostavila.Ta operace byla lapaskopicky zkontrolovali průchodnost a něco tam událi aby vajíčka vyšli ven nevím přesně jak se tomu říká :) ms po operaci nejdřív přišla po 40 dnech a pak se to snižovalo ted po třetí jsem jí už měla po 28 dnech a krásnou ovu dokonce poslední dva cykli tam bylo vidět vajíčko. přítel byl též na testech bohužél to nevyšlo až tak suprově má tam málo těch pohyblivích ale bylo nám řečeno že i s tím se dá otěhotnět. Ted mě čeká velká kontrola a nejspíš domluvení inseminace jenže jsem si chtěla dát do vánoc pauzu ale bylo mi řečeno že ta operace není na dlouho tak jsme trochu zmatená a nevím jak dál to semnou bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
11.9.13 13:06

Taky mám PCO a pomohlo až IVF…alena druhátko se chystáme přirozeně tak jsem zvědavá jestli nepůjdem pak nakonec do KETu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.13 13:17

Já mám pcos, menstruace bez utrogestanu nula prd, ale přesto jsem otěhotněla přirozeně za 4 měsíce s utrogestanem. Neházej flintu do žita ;)

• Citovat
  • Upravit
24870
11.9.13 17:30

@Cracky @Petra Z :mavam:

@DDeniska - taky mám PCOs, snažili jsme se rok s Clostilbegytem a Utrogestanem. Laparoskopie mi vůbec nepomohla a po tom roce jsme šli do CARu a zadařila se hned první minimálka - nativní IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
11.9.13 17:38

No mě doktorka po operaci řekla že se budeme snažit do září a pak že inseminace :) jenže víc mi neřekla tak jsme chtěla vědět jak to bylo u ostatních

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
19.9.13 10:00

Je tu někdo kdo byl na laparoskopiji a dělali mu díry do těch vaječníků? říká se že se to po nějakej době zahojí no a abych se přiznala mám ted dost náladu pod psa a psychika pracuje :)no a řekli jsme si že si ted dáme pauzu a zajdem na inseminaci až po vánocích a nejsem si jistá jetli ještě budu mít nějakou ovulaci před tou operací jsem žádnou neměla tak abych nemusela znovu pod kudlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
19.9.13 14:33

@DDeniska - říká se půl roku až rok, než stěny vaječníků zase zesílí a dírky zarostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
26.10.13 15:40

@DDeniska ahojky, taky mam pco a anovulaci, bez utrogestanu ani nechodi ms. Ted jsem po 1ivf a nevydarenem 1ket. Ale mame jeste dalsi mrazacky. Jinak laparoskopii a drilling vajecniku mi taky nabizeli, ale ja odmitla. Bojim se techto zasadnich zakroku :( ale pry nejvetsi moznost na otehotneni po zakroku je do 6mesicu. Tak se snazte a neztracej nadeji!!! Je prece super ze ms chodi a ovulka funguje!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
7.3.14 10:23

Ahojky,, prosím o radu, byla jsem na laparoskopii kde mi zjistili PCOS udělali mi díry do vaječníků. Myslíte že to může pomoci? Dr. mi totiž řekl že asi budu muset podstoupit ivf. mate s tím někdo zkušenosti jsem tady poprvé. Děkuji :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuMiTa
7.3.14 10:25

@h.lála já, jsem po dvou neuspěšných IVF a nespočetně IUI a nakonec se podařilo přirozeně, držím pěsti :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa