Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj
koupila jsem si kalhoty a je u nich preskrtnuty symbol prani a ma se to pouze cistit nasucho.
Je to material uvedeny 100%vlna.Me dilema je zda je vyprat nebo je davat do cistirny,coz se mi moc nechce tak litat min.kazdy mesic.
Jak material vypada prikladam viz foto.
Dekuji za rady a tipy
já osobně peru skoro vše, ale ty kalhoty spíš vypadají jako vlna. Mají podšívku?
aha, ted jsem si všimla, že píšeš vlna, já četla bavlna ![]()
Příspěvek upraven 26.01.11 v 11:27
A je to fakt symbol praní? Není to třeba bělení?
http://www.panskepradlo.eu/…ndex/symbols
Přijde mi to jako kravina - kalhoty, se se můžou čistit je na sucho.
pokud je to vlna,tak svetry se taky perou,né?bych to dala na 30stupňů program jemné praní a bez ždímání ![]()
Klidně vyprat-v ruce.
Vlna se sráží,nedávat do horké vody,jen co sneseš na ruce.
A žehlit přes nějakej hadr nebo starou utěrku,at si to neoblejskáš,jinak bych se toho vůbec nebála ![]()
Taky bych zkusila jemné praní, možná raději ve studené vodě
Pořád je ale riziko, že se to může srazit…
Takový kalhoty bych vyprala bud v ruce nebo vůbec. Svetry sice taky peru, ale kalhoty ne.
no pokud to byly drahé kalhoty, určitě bych je nosila do čistírny, vlna má to tiž problém, že po namočení pak špatně drží původní tvar… a taky špatně schne.
ale jestli se ti to finančně nevyplatí, zkusila bych prát v pračce na ruční program s nízkou teplotou a pak ještě mokré bych je na ramínku „vytvarovala“ a nechala uschnout.
Já bych to do pračky nedala, ale normálně napustila vanu, ne moc horkou dala tam prášek a vyprala ručně. ![]()
Maki ano je to symbol prani,cili vanicka a preskrtnuta,vse je preskrtle,jedine co neni je P.
A pod symboly je napsano Dry clean only.
Mam sice program jak na vlnu tak na 30C/20min,ale mam strach,aby se to nesrazilo a nebo to nevypadalo jak hadra.
Tami, tak snad jedině ta čistírna, nebo to riskni.
Jako neprat je by se mi eklovalo… ![]()
tak pokud drahé byly tak čistírna,jinak to riskni.ale asi je nosíš ráda,co? ![]()
Jsou nove,ale jsou uzasne a zrejme je budu nosit hodne casto.
A co je dat na rucni prani?Jako neumim si predstavit,jak by takove neprane kalhoty vypadaly za rok noseni ![]()