Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky. Bohužel je v právu, i když jeho přístup je dost nelidský
Jelikož je splatnost nájemného daný ve smlouvě, tak se smí ohradit. Co se týče nevrácení kauce, tak je potřeba zjistit co je ve smlouvě napsané jako vybavení bytu a v jakém stavu a dále je potřeba aby doložil důkaz o stavu bytu před a po. Jelikož je s majitelem spatná domluva, bude se případné řešení tahat dlouho. myslím že nejlepší by bylo najít si jiný byt..
Pokud máš ve smlouvě dáno, že máš platit třeba do 15. v měsíci, tak bych mu je do tohoto dne poslala, nebo si nechávej peníze, abys pak mohla zaplatit dříve. Myslím si, že je vlastník v právu, zvlášť pokud mu je opakovaně posíláš se zpožděním. ![]()
Ja vim, ze to bude znit tvrde, ale datum splatnosti je den, kdy ma mit najemne na ucte nebo v ruce. To, ze ty ty penize nemas je tvuj problem. Chapu, ze z lidskeho hlediska to asi nezni moc dobre, ale chapu i majitele. Take by mohl chtit treba nejakou smluvni pokutu za opozdenou platbu nebo penale.
Zvlast, kdyz slozenka muze jit i tyden. On take plati platby v urcitou dobu.
@Mamka 1 píše:
Kdyby šlo jsi odkládat nájem abych mohla zaplatit dřív udělala bych to ale jsem na socce a mám malé dítě
A co otec dítěte? Nepomůže?
@Mamka 1 píše:
Nikdy se k ničemu neměl jen automaty atd
A alimenty platí? Kolik je dítěti? Píšeš, že malé, ale s otcem dítěte se nestýkáš roky..
Mně jako majiteli by také vadilo dostávat nájem pravidelně se zpožděním a ještě bez předchozí domluvy. Majiteli může být fuk kdy máš peníze.
@Mamka 1 píše:
Neplatí na soudě mu kvůli žádnému příjmu nic nestanovily, už v těhotenství jseme se rozešli, i když vím že tenkrát práci měl jenže když před soudem nemáte jak to dokazat je to těžké
Tomuhle nevěřím, jelikož i muž, který přijde o práci musí platit výživné, jako by tu práci měl. Ale nejsem na to odborník.
Příspěvek upraven 19.08.17 v 14:12