Práva otce, když není zapsán v RL?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
82
24.4.14 22:45
@Lomikára píše:
Právníka, co jiného… „Je na dně“ znamená finančně?

Ne financne on je zajisteny myslim si dobre proste se zhroutil zbtoho ze ho opuszila a odesla s tim malym pryc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.4.14 22:47

Buduzlá, sakra zlá. ale Petra mi líto není, dobře mu tak, pokud dovolí, aby 4 rokynebyl v rodném listu dítěte, nic jiného si nezaslouží. O co šlo, o to jak ždímat stát? Mohl by mi jako tátovi kdokoliv říct, že mě neuvede do rodného listu, vyběhla bych s ním tak, že by nestačil zírat.
Má jen to, co dovolil…žádný nárok na dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
24.4.14 22:52
@terinka4444 píše:
Buduzlá, sakra zlá. ale Petra mi líto není, dobře mu tak, pokud dovolí, aby 4 rokynebyl v rodném listu dítěte, nic jiného si nezaslouží. O co šlo, o to jak ždímat stát? Mohl by mi jako tátovi kdokoliv říct, že mě neuvede do rodného listu, vyběhla bych s ním tak, že by nestačil zírat.
Má jen to, co dovolil…žádný nárok na dítě

zdimat stat urcite ne nemeli to zapotrebi myslim si proste ona mu to nedovolila nesla s nim na tu matriku a neudelala to ano muze si za to sam ze si jako chlap neumel dupnout ale to ted tady neresime prece

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
24.4.14 22:55
@terinka4444 píše:
Má jen to, co dovolil…žádný nárok na dítě

přesně a ještě bych chtěla podotknout, aby si to Petr řešil sám, je chlap ne, sociálka, soudy, tam snad poradí „na míru“.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
24.4.14 22:59

V novém NOZ je i právo na styk dítěte s osobou blízkou http://obcanskyzakonik.justice.cz/…bou-blizkou/
A jak tu už několikrát zaznělo: právníka.
Ale pokud je maminka pizda, tak to stejně bude směřovat do háje, jak to popisuje @Angua.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.4.14 23:01
@bubikoval píše:
zdimat stat urcite ne nemeli to zapotrebi myslim si proste ona mu to nedovolila nesla s nim na tu matriku a neudelala to ano muze si za to sam ze si jako chlap neumel dupnout ale to ted tady neresime prece
řešíme, protože není normální, aby ve fungujícím vztahu nebyl otec zasán. Ano, z vypočítavosti, dnešní m´da ždímání státu, proto to taky omezují…

Přomiň, ona mu to nedovolila? No tak na to není, co napsat. V této chíli může být vděčný, že mu dítě ukáže na chvíli u ní doma, protože prostě on není otcem, on je nic. Pokud ona zítra půjde a zapíše do rodného listu nového partnera, má vymalováno a problém. Takže okamžitě právníka, okamžitě k soudu a hnát to přes soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
24.4.14 23:04

No, pokud chce mít aspoň jistotu toho otcovství, tak rychle, než se do rodného listu zapíše někdo jiný… Samozřejmě to lze vyřešit na matrice bez soudu, ale to asi matka nebude chtít - ale kdo ví, alimenty se taky hodí, že… Takže asi fakt podporu právníka, soudně? určit otcovstí, pak řešit styk a výživné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.4.14 23:06
@Nellca11 píše:
Tak policii by si tam zavolat mohl, ale ta zajišťuje pouze pořádek. Nevymáhá déti, to si trochu pletete. Jinak tohle nepochopí pouze normální rodiče. Takových připadů je mraky, kdy rodič zhnusí a poštve dítě… prostě to tak je, ale to my normální nechápem. U několika takových situací jsem osobně asistovala, je to k pláči, fakt chudáci děti…

Nevím, tak mu to řekli na sociálce, když si stěžoval, že mu malou nechtějí dávat :nevim:

@Slečna Ferka tak pro něho je důležité, aby malá byla v pohodě, takže netlačí na pilu. S kým si dítě udělali… No jo no, to je těžko. Já bych to do ní teda taky neřekla :nevim: Je to moc hezká sympatická holka, působí hrozně mile a příjemně, vysokoškolsky vzdělaná… (oba jsou) Nevím, no :nevim: Nechci to nějak pitvat, znám jenom jednu verzi (jeho), ale nemám moc důvod jí nevěřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
24.4.14 23:07

Ja ho omlouvat nebudu ani kvuli tomu to zde nepisu, sama jsem resila ze otec me dcery nevhtel do rl a udelala jsem takovej vitr ze do tydne mazal se mnou. Ale oni prave ze podle nej meli fungujici vztah spis to vypada tak ze ona jen cekala na to az ji skonci materska a vyuzila ho aby se o ne staral dokud ona nebude moct chodit do prace neno nevim jak to jinak chapat. Kazdopadne dekuju za rady tykajicich se toho jak postupovat ted dal. Pravnika mu sama doporucim a co nejdriv tam musi zajet a rozjet to. Dekuju vam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
24.4.14 23:20

@bubikoval Možná je omámená novým nápadníkem (prý ženská po MD je snadná kořist). Ale to je vedlejší. Držím palce, ať to dopadne nějak rozumně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.4.14 23:57

@bubikoval rychle se nechat zapsat jako otec. každopádně je to ale příšernej podpantoflák, jestli mu ženská řekla že se tam nezapíše, a on sklapl řiť, a nezapsal se. proboha jak takový otec může být pro dítě mužským vzorem :zed: nemyslím to zle, ale pokud ta rodina opravdu fungovala takto, tak je asi lepší že se rozešli, tatínkovi samozřejmě přeju, ať se to vyřeší, je v RL, a zůstanou v kontaktu, ale asi je lepší, že doma u matky a novýho přítele uvidí snad normální vzor(předpokládám že nový objev je trochu asertivnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
25.4.14 06:07

@terinka4444 naprosto s tebou souhlasím. A myslím, že to nijak nedopadne. Když takový srábek nebyl schopen jednat za celé čtyři roky, ať už z jakéhokoliv důvodu, tak to neudělá ani teď, jen bude kamarádce brečet na rameni.
Chudák dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.4.14 07:55
@bubikoval píše:
No on je bohuzel takovej tunta proste ona mu davala dost kapky zarlila zakazovala mu stykat se s kamarady jeho rl dokonce roztrhala samozrejme mu vyhrozuje ze maleho vidat nechce a alimenty at si prej necha ze ten novy pritel bude jeho novej otec ale mu nejde o prachy nebo alimdnty chybi mu malej je nam emočně dost zavisly no.

jako řešení je soudní cestou - určení otcovství atd. Otázka ovšem je, jestli to má smysl - nikde totiž není napsáno, že pak mu kluka bude dávat :think:. Nechápu, proč žil 4 roky s tim, že dítěho ho nemá napsaného jako otce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1251
25.4.14 08:26

No, ještě aby to dítě bylo vůbec jeho :think:, ten vztah byl asi opravdu zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna