Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Věřím, že to musí být těžké, ale přece ti nestojí za to se doprošovat chlapa, kt. nic nechce řešit, chce rozvod a v době vaší krize kontaktuje bývalou… ač se to teď zdá nereálné a nemožné a daleko, tak jednou potkáš někoho, s kým to bude ono. Držím ti moc palce
Máš dcerku, tak si užívej jejího dětství, to uteče jak voda a jednou se k tomu přimotá i nějaký bezva partner
Já jsem se rozvedla když dcerce bylo něco přes rok. Byla to ta nejlepší věc co jsem mohla udělat. Našla jsem si nového partnera který já má rád. Jsme spolu už 17 let a je to bezva chlap. Ze začátku to bude asi těžké. Co já proplakala nocí, že bude mou holčičku vychovávat někdo jiný než její vlastní otec. Nesmutni, vše dopadne dobře. ![]()
Podlě mě je to jen jeho uražená ješitnost a u náhlenost… doporučuju psychologa pro vás oba dohromady..
Je mi to líto
, posílám Ti podporu alespoň takhle na dálku
![]()
Mrkni sem a čti příběhy odshora dolů, dá Ti to sílu a návod, jak teď překonat ty stavy:
Po porodu to šlo do kopru..takže rok a půl? Co jste dělali během té doby? Pokud nic, tak na tom nesete vinu oba. A to tak většinou je. Málokdy může za krizi, rozchod, rozvod jen jeden. Manžel udělal rozhodnutí, možná byl odvážnější než ty. Pokud si myslí že jiná cesta není, nech ho. Stejně bys nic nezměnila. Drž se.
@andelka83 Já jsem si nevšimla, že bych po někom chtěla hodnocení, kdo za to může… Jestli ti připadá neřešení situace a totální zamáznutí rodiny s malým dítětem jako odvaha, tak to si opravdu asi neporozumíme..
@Krrysa: Manžel se „unáhlil“ tak, že se pozítří stěhuje k nové přítelkyni. Takže cesta zpátky už není. ![]()
@Anonymní píše:
@andelka83 Já jsem si nevšimla, že bych po někom chtěla hodnocení, kdo za to může… Jestli ti připadá neřešení situace a totální zamáznutí rodiny s malým dítětem jako odvaha, tak to si opravdu asi neporozumíme..
no, tak nějak k tomu dospět musel..že by se jednou ráno probudil a našel si přítelkyni a odešel, to asi ne. Každopádně je to škoda, život je složitý. Když to takhle dopadlo, tak to tak asi být mělo. Problémy se musí řešit včas, akorát se těžko zjišťuje kdy to vlastně je a často je to už pozdě.
Já jsem teď dočetla knihu Mars a Venuše začínají znovu, je hodně dobrá. I když rozchod nakonec musí každý zvládnout sám, je dobré si něco načíst (já čtu kde co, abych věděla co může nastat).
Ahoj holky,
chtěla bych podporu u těch, co zažili něco podobného. S manželem jsem spolu byli 9 let, manší byt, pak svatba, dítě a stěhování do většího bytu, asi jako všude, sem tam hádka, prostě normální vztah.No a pak rána - na mé narozeniny najednou volá milenka-jeho kolegyně, že se s manželem schází rok, vše mi popsala do detailu, dala jsem mu ultimatum, manžel nakonec odešel, i když své 3,5 leté díte nade vše miluje a pokud by milenka nezavolala, prý by neodešel. Podala jsem žádost o rozvod, ale zůstala s dítětem sama, v našem bytě s hypotékou, pracuji 12náctky, smlouva nejistá, malý je často nemocný, tudíž třeba po noční ho nemůžu dávat do školky, tak nespím. Otec si ho chce brát, ale tak že mu vše vynahrazuje výlety a dárky, což mě štve. Pracuje taky nepravidelně, tak se nám směny spojují a já mu ho nechci dávat, když mám konečně volno po 3 dvanáctkách, naštěstí mám celkem blízko rodiče. Malý teď před blíž. rozvodem začal mít období, kdy se na mne silně upjal a stále mne kontroluje, zda nikam neodejdu, nechce chodit už ani do školky, ale chce být jen se mnou - má strach, že také odejdu. Manžel měl 2krát choutky se vrátit, ale pak vždy mi řekl, že už nechce začínat znovu a oživovat vztah, že s milenkou má krásný vztah a tím by si ho mohl pokazit, kdyby to s námi nevyšlo. Já už dál nemůžu, je mi ze všeho nanic, jsem unavená, zhnusená manželem, před malým se držím co to jde a chtěla bych se vás zeptat, kdy jste po rozvodu zapoměli a za jak dlouho po rozvodu jste si dovedli najít nového chlapa.
Nový partner se zjevil ještě dřív, než nás stačili rozvést a nelituju ![]()
Já si nemyslím, že je to škoda. Buď ráda, že se nevrátil, takhle můžeš začít něco s někým jiným a určitě to nebude trvat dlouho.Nebo by si chtěla chlapa, co ti tohle udělal?
Je to hnus, ale stane se to většině. Ber to tak, že na to nejsi sama ![]()
Mě je líto těch zbytečných 9 let a toho, že malý je na tom teď takto a já to dávám skrz práci těžko. Chtěla bych vědět, za jak dlouho jste se s tím dovedli vyrovnat a cítit se fajn ![]()
Mam to za sebou. obcas mi je tezko. a asi me to zmenilo.jsem uz srovnana s tim ze se to stalo.ale stvat me to asi bude obcas jeste dlouho…
Nenašla jsem zde téma podobné, tak vkládám nové. Nejsem schopná se srovnat s rozvodem, nejsem schopná se smířit s tím, že manžel bezcitně rozbije rodinu s devatenáctiměsíční holčičkou. Byli jsme spolu čtyři roky, po porodu to šlo dost do kopru, pak jsem zjistila, jak si píše s bývalou a trvala na pauze, měli jsme pouze jedinej večer, kdy jsme vše řešili (prý jenom kamarádka - což asi ano, je v jiném městě, vdaná a těhotná), rozstěhovali jsme se, manžel se celou dobu tvářil, že mu to vůbec nevadí a už po pár týdnech začal trvat na rozvodu, už nechce nic řešit. Nechápu, jak se k tomu může takto postavit…