Útoky ex a nezodpovědnost k dcerce

Anonymní
14.4.14 11:53

Útoky otce

Hezký den maminky, tatínci.
Trápí mě, již dlouhodobější problém, s otcem mého dítěte. Už před porodem, to nějak přestalo klapat, bylo to jeho i mé první dítě, po čtyřleté známosti. V té době, začal od otce dítěte tzv. „teror“. Otec, například trval na tom, že musím rodit v jeho městě, nikde jinde! Vyžadoval poslušnost, dokonalý úklid, prostě jsem musela dělat, vše co chtěl, pokud jsem tak neučinila, týral mě psychicky i fyzicky. Po porodu, jsem to s ním rok ještě dávala, ale pak jsem se zlomila, zavolala policii a bylo po všem. Nyní, jsem u rodičů, celkem spokojená, rodiče jsou perfektní, vstřícní. Měli jsme soud, dítě mám ve své péči, soud vyměřil výživné, ale ne styk, vzhledem k věku dítěte. Zatím, nic určovat nebude a máme se na všem ostatním domlouvat.(V té době, měla dcera 1,5 roků). Máme sice stanovenou mimosoudní dohodu, ale ta je již neplatná. Od toho soudu, se otec dítěte, neumí na ničem domluvit, využívá tu starou mimosoudní dohodu a vždy, když si vyzvedává dceru, je agresivní a sprostý, vždy ztropí nějakou scénu. Jsem z menšího města a není mi vůbec příjemné, co tu hraje vždy, za divadlo. (Dcera má nyní 2 roky).Také mi dítě vždy vrací, špinavé, nepřebalené, ztratí mi lahev s mlékem, nebo hračku. A když se ho zeptám, kde to je, pošle mě do… Už fakt nevím, co s ním. Je to člověk, který absolutně není zodpovědný, ale myslí si opak. Ze mě všude dělá tu špatnou, jak se o mé dítě starají rodiče, jak jsem špatná matka atd. Strašně mě to uráží. On si ve 30 letech užívá života o dceru se zajímá jen kvůli svým „zazobaným“ rodičům (musí mít alespoň fotky, aby to nějak vypadalo), kteří se za vnučkou nebyly ani jednou podívat. Dokonce mi řekl, že si do budoucna udělá další dítě, jen aby mě nasral. Vůbec si mě, jako matky svého dítěte neváží. Malou má mít vždy, sudý víkend od 9-12, ale stejně si přijede jen v neděli a to, pěkně na desátou hodinu, tak do půl 12.00 a je zase, v tahu. Někdy, když už nemám sílu, říkám si, „kéž by se ti to vrátilo“. Ani nevím, co od Vás, vlastně čekám za odpověď. Potřebovala jsem si ulovit. Kéž by byl jednou, ten vztah dobrý a dokázaly se normálně domluvit. Omlouvám se za pravopis, píši v rozčilení. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
14.4.14 11:57

Já bych se na něj vydlábla - všechny ty jeho excesy evidovala - dělala důkazy, a pak bych požádala o styk s dozorem :think: jestliže se neumí o dítě postarat, dělá scény, je agresivní, tak bych se s nim nepárala - už jen proto, že bych se bála toho, že dítě převezme tenhle model chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
14.4.14 11:58

Pokud nejsou ofiko určený návštěvy, dítě bych mu nedala vůbec. Má sice právo na otce, ale ne na dobytek, který se před dítětem chová takhle. Co si z toho chudák holčina odnese :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
14.4.14 11:59

@martina.se si mě předběhla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
@martina.se píše:
Já bych se na něj vydlábla - všechny ty jeho excesy evidovala - dělala důkazy, a pak bych požádala o styk s dozorem :think: jestliže se neumí o dítě postarat, dělá scény, je agresivní, tak bych se s nim nepárala - už jen proto, že bych se bála toho, že dítě převezme tenhle model chování.

Tak přesně a jako bonus, bych mu nedala ani lahvičku, ani svačinu, zkrátka dítě oblečený v nějakých nejobyčejnějších hadrech a lahvičku a spol, ať si koupí sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379

Podej znovu navrh na soud o zmenu dohody..Napis jim, co se u Vas deje, jak se chova, v jakem stavu ji vraci, ze psychicky je to po navratu nestastne dite a jak vasto ji vida a s prarodici se nikdy nevidela.Zmin,ze nechces zasahovat do vztahu otec, dite, ale pro bezpeci ditete zadas o dohled u jejich navstevy po nejakou dobu(muzes navrhnout i vasi soc. pracovnici),nez si dite zvykne a otec prizpusobi.

Příspěvek upraven 14.04.14 v 12:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
14.4.14 12:00

Kdyby mi vrátil dítě špinavý, nepřebalený, už by ho nedostal, buhví jak se chová? není na to dítě zlej, když je takovej magor, soudně to nařízený nemáte, takže by měl smulu a na jeho kecy bych se vykašlala, už ti mužou bejt ukradený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.4.14 12:01
@lleennttiillkkaa píše:
Tak přesně a jako bonus, bych mu nedala ani lahvičku, ani svačinu, zkrátka dítě oblečený v nějakých nejobyčejnějších hadrech a lahvičku a spol, ať si koupí sám.

já bych mu jako bonus dala do držky, ale to se ofiko nesmí. :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.14 12:05

@martina.se Já vím, přesně tohle mi řekla i Paní na sociálce. Ale on to dělá velmi chytře. Když jednou přijel, z ničeho nic, (malá nebyla nachystaná) nevěděla jsem to, byla jsem v šoku. Říkám mu, že mu dceru nedám, že měl svoji návštěvu oznámit dřív. Zavřela jsem a on začal stále zvonit zvonkem. Malá se probudila a zvonil tak dlouho, dokud jsem mu jí nedala do kočárku. Na sociálce je stále obtěžuje „nesmysli“, ale oni si to musejí ověřit. Jsem ze slušné, rodiny s dobrým zázemím, ale tohle už kolikrát nezvládají ani oni.

• Citovat
  • Upravit
26716
14.4.14 12:05
@lleennttiillkkaa píše:
Tak přesně a jako bonus, bych mu nedala ani lahvičku, ani svačinu, zkrátka dítě oblečený v nějakých nejobyčejnějších hadrech a lahvičku a spol, ať si koupí sám.

nojo, ale aby to nedopadlo tak, že by vrátil dítě špinavý, nepřebalený, hladový a žíznivý, když by neměl lahvičku a sváču :roll: jako truc jsou podobné typy toto schopné udělat (neříkám, že je to tento případ, neznám ho…). Já bych mu dítě nepůjčila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
14.4.14 12:06

@martina.se znáš to, zabiješ mrzáka a platíš jak za zdravýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@Anonymní píše:
@martina.se Já vím, přesně tohle mi řekla i Paní na sociálce. Ale on to dělá velmi chytře. Když jednou přijel, z ničeho nic, (malá nebyla nachystaná) nevěděla jsem to, byla jsem v šoku. Říkám mu, že mu dceru nedám, že měl svoji návštěvu oznámit dřív. Zavřela jsem a on začal stále zvonit zvonkem. Malá se probudila a zvonil tak dlouho, dokud jsem mu jí nedala do kočárku. Na sociálce je stále obtěžuje „nesmysli“, ale oni si to musejí ověřit. Jsem ze slušné, rodiny s dobrým zázemím, ale tohle už kolikrát nezvládají ani oni.

v takovém případě bych rovnou zavolala Pčr a vůbec se s nim nepárala. Jako druhou bych volala paní z ospodu, co se děje, neděje. Ostatně psalas, že jsi z malého města, že lidi vidí, jak se chová - máš na to svědky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
@Berousik píše:
nojo, ale aby to nedopadlo tak, že by vrátil dítě špinavý, nepřebalený, hladový a žíznivý, když by neměl lahvičku a sváču :roll: jako truc jsou podobné typy toto schopné udělat (neříkám, že je to tento případ, neznám ho…). Já bych mu dítě nepůjčila :nevim:

já bych mu ho taky nedala, leda pod dozorem, ale to už je na zakladatelce. No a jestli vrátí dítě hladový a žíznivý, tak by to byl důvod k tomu zrušit návštěvy. Klidně bych si i dítě vyfotila, rozhovory u předávání nahrála. Kamarádka to tak řešila.

Příspěvek upraven 14.04.14 v 12:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@lleennttiillkkaa píše:
@martina.se znáš to, zabiješ mrzáka a platíš jak za zdravýho

vim, no ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.14 12:07

@lleennttiillkkaa Tohle kdybych udělala, tak si jí hned začne natáčet a fotit a druhý den to posílá na sociálku, že se o dítě nestarám. Dokonce si dřív natáčel i mě, vždy, když jsem mu dávala a vyzvedávala dceru. Bylo to nepříjemné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna