Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
DObry den, uz jak jsem psala v predeslich diskuzi, neustale otec syna vyh
Příspěvek upraven 20.04.14 v 16:02
@AnonymniAnon máme podobný problém, jen z opačné strany…když chce přítel vrátit syna, tak mu ex napíše 2hod. před, že ho má odvézt k jejím rodičům, atd..Jestli tě to nějak neomezuje, tak bych to neřešila
Dítě vyzvedává babička dítěte? neřeš a buď ráda, že to alespoň nějak funguje. pokud babička není alkoholik nebo kriminálník nebo už dementní, tak je to jenom nepodstatný detail.
Ja se snazim ve vsem vyhovet, ale nevim jestli prave nedelam chybu, protoze otec i u soudu strasne moc lhal apod. a neustale něco vymysli, on od nas odesel k jiné s kterou me podvadel, ona ma taky sve dite.Ale stve me ze nepremysli, je mu syn uz uplne ukradeny on to snaší uplne spatne když vidi tuhle velkou zmenu. Nevim jestli si mam rict stop a proste uz všechno bude podle me, protoze nam neustale zneprijemnuje život, chci aby se synem mel pevnej danej styk a ne tohle.Same hadky, neustale něco vymysli aby v tom udelal problém. No hruza ![]()
Taky si myslim, že jestli s babičkou vychází dobře tak proč ne.
Hlavne si ani nejsem jista zda syn vůbec s otcem je, kdyz ho vyzvedava babicka a ta bydli uplne jinde.Ale to uz se ani nejak nedozvim no ![]()
Na vyzvedávání babičkou mi nepšijde nic divnýho
Naopak, pokud máte s otcem dítěte takový vztah jak popisuješ, tak bych byla ráda, že s ním nepříjdu do kontaktu.
Hlavní je to, jestliá syn s babičkou dobře vychází a chce s ní být nebo ne
@AnonymniAnon já tě nechci kritizovat, chyba je často na obou stranách. Jen podle tebe to nikdy nebude, jestli chceš, aby kluk vídal otce.
@AnonymniAnon píše:
DObry den, uz jak jsem psala v predeslich diskuzi, neustale otec syna vyhrozuje a vymysli nejake nesmysle které zneprijemnujou dohodu na styku se synem.Syn uz tam i nera jezdi(place) a když se vraci je uplne rad a smutnej třeba ještě hodinu, protoze vidi jak se otec chova a uz to vnima a to je pro me hrozneAle od toho pryc..ted mam jen otázku..Tento tyden jsem nabidla termin od ctvrtka do soboty, jelikoz by na nej mel mit cas.Otec samozrejmne zase vymysli něco aby byl problém a nebylo to domluvene v poradku bez hadek. Napsal mi ze ma tyden nabitej ale ze teda jo ale ze ho zase vyzvedne jeho mama.To uz je poslední dobou porad i presto ze otec ma povinnost si ho vyzvednout a ho privezt
..Co si tom myslite? Mam to nejak resit, nebo zavrit oci a davat ho jeho matce i když v rozsudku je napsane něco jiného?
máš zvláštní přístup. Ty mu nabídneš termín a jemu nevyhovuje. To se stává i v jiných rodinách a při jiných příležitostech. On ti neháže klacky pod nohy, snaží se ti vyjít vstříc a navrhl, že ho vyzvedne babička. pokud to není můra jak píšou holky, tak bych to neřešila. A že kluk brečí (nevím kolik mu je), ale muže to být tím, že je bez tebe, ne že je s otcem. Zkus ho příště pozitivně motivovat. Zeptej se exe co budou dělat a řekni mu, „táta říkal, že budete… to bude bezva, to mi pak musíš povykládat…“ Jestli s ním půjde rád záleží i na tobě (teda pokud mu není 15
)
@zaneta238 píše:
@AnonymniAnon já tě nechci kritizovat, chyba je často na obou stranách. Jen podle tebe to nikdy nebude, jestli chceš, aby kluk vídal otce.
AHa, takze to bude asi neustale podle otce? Ze si ho jednou veme, pak zase ne, pak ho vůbec nepriveze a musim si pro nej jet sama..Muze to byt podle me a to ze to podam k soudu a bude pevne danej styk a uz je jeho chyba jestli bude něco vymyslet či ne. ![]()
@Maden píše:
máš zvláštní přístup. Ty mu nabídneš termín a jemu nevyhovuje. To se stává i v jiných rodinách a při jiných příležitostech. On ti neháže klacky pod nohy, snaží se ti vyjít vstříc a navrhl, že ho vyzvedne babička. pokud to není můra jak píšou holky, tak bych to neřešila. A že kluk brečí (nevím kolik mu je), ale muže to být tím, že je bez tebe, ne že je s otcem. Zkus ho příště pozitivně motivovat. Zeptej se exe co budou dělat a řekni mu, „táta říkal, že budete… to bude bezva, to mi pak musíš povykládat…“ Jestli s ním půjde rád záleží i na tobě (teda pokud mu není 15)
Spis tenhle termin chce on, ja mu to vždycky jen po sms připomínám, protoze se mnohokrat stalo, ze ani neprijel. Proto jsem nechala styk dohodou, abych otci v tomto vyhovovala, ale postupoem casu vidim ze on to uplne prehlizi a je mu to jedno, takze bude lepsi navrh k soudu na pekne dany styk i když jsem ho upozorňovala ze uz si nebude moc delat co chce, tak i tak mi neustale dela zle.
@AnonymniAnon píše:
AHa, takze to bude asi neustale podle otce? Ze si ho jednou veme, pak zase ne, pak ho vůbec nepriveze a musim si pro nej jet sama..Muze to byt podle me a to ze to podam k soudu a bude pevne danej styk a uz je jeho chyba jestli bude něco vymyslet či ne.
to abys to dala k soudu, ti tady holky píšou každý týden. Nějak nechápu na co čekáš a proč, když ti nevyhovuje úprava styku dohodou, už jsi to na ten soud dávno nedala.
A samozrejmne ze synovi rikam jak bude se svým tatínkem apod..To je asi normalni ze chci aby se k nemu tesil a ne aby byl nestastnej, jenomze problém je v tom ze tam nechce jezdit protože tatinka pritelkyne ma nevychovane zle dite a muj sdyn neustale od ni jezdi se škrabancema a modrinama, odpoved tatinka je ze se s malou jeji nemaj radi no.
@AnonymniAnon píše:
Hlavne si ani nejsem jista zda syn vůbec s otcem je, kdyz ho vyzvedava babicka a ta bydli uplne jinde.Ale to uz se ani nejak nedozvim no
ale on nemusí být jen s otcem - nikde není dáno, že s ním musí trávit veškerý čas.
vyzvednout a dovézt ho může téměř kdokoliv - pokud je k tomu způsobilý (věk atd)..