Vztah otce a syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
956
20.4.14 09:55
@AnonymniAnon píše:
AHa, takze to bude asi neustale podle otce? Ze si ho jednou veme, pak zase ne, pak ho vůbec nepriveze a musim si pro nej jet sama..Muze to byt podle me a to ze to podam k soudu a bude pevne danej styk a uz je jeho chyba jestli bude něco vymyslet či ne. ;)

to jsme ale trochu jinde, než ve tvém původním dotazu. Pokud ti to nevyhovuje, tak mu řekni, že se chceš domluvit na měsíc dopředu, pokud to nevezme, máte možnost nechat upravit styk s dítětem soudně, ale to ještě neznamená, že si pro něj nebude jezdit pozdě nebo vůbec. a tobě to taky může trochu zkomplikovat život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
20.4.14 09:56

A babička je v pohodě? Dítě ji márádo, babička se o dítě adekvátně a ráda postará? Pokud ano, buďráda. Vztah prarodič-vnouče je pro dítě také velice důležitý. Pokud je u babičky i dědeček, je to bonus, může zastoupit mužský vzor, pokud otec selhává.
Jinak pokud je problém se dohodnout, tak máte mít styk pevně daný a hotovo, žádné domlouvání, kterého evidentně nejste moc schopni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.14 09:57
@martina.se píše:
ale on nemusí být jen s otcem - nikde není dáno, že s ním musí trávit veškerý čas. :think: vyzvednout a dovézt ho může téměř kdokoliv - pokud je k tomu způsobilý (věk atd)..

Budou mu 3 roky.
V rozsudku mu napsane ze to je jeho povinnost si ho vyzvednou a i ho privezt ale on je zvyklej delat si svoje pravidla.Tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.4.14 09:59
@AnonymniAnon píše:
Budou mu 3 roky.
V rozsudku mu napsane ze to je jeho povinnost si ho vyzvednou a i ho privezt ale on je zvyklej delat si svoje pravidla.Tak nevím

dítě může dovézt a přivézt fakt kdokoliv - ať je v rozusdku co chce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
20.4.14 10:12
@AnonymniAnon píše:
Budou mu 3 roky.
V rozsudku mu napsane ze to je jeho povinnost si ho vyzvednou a i ho privezt ale on je zvyklej delat si svoje pravidla.Tak nevím

kdyby ho vyzvedávala nova pritelkYne, tak chápu, ze tě to žere, ale babičku bych neřešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
20.4.14 10:14

Nějak nechápu to. že se nedozvíš, jestli se s otcem vůbec vídá, nebo je u babičky..a) 3 letý dítě ti to snad řekne, a b) když jezdí poškrábanej od dcery jeho nové známosti, tak u nich patrně je ne. což ale nic nemění na tom, že tohle bych řešila. jestli tam nechce jezdit protože mu tam nějakej fracek ubližuje, a jeho matka, a chlapečkův otec na to s úsměvem koukají, tak to bych nějak řešila. jinak na vyzvedávání babičkou nic špatnýho nevidím. jinak nechte si u soudu posvětit pravidelné návstěvy, když žádná pravidla nemáte, nemůžeš se divit, že si je vytváří :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
20.4.14 10:23

A máš nejaky důvod proč ti vadí vyzvedavani babičkou nebo jenom „vymyslíš něco aby byl problém a nebylo to domluvené v pořádku? “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
20.4.14 10:23

A máš nejaky důvod proč ti vadí vyzvedavani babičkou nebo jenom „vymyslíš něco aby byl problém a nebylo to domluvené v pořádku? “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
20.4.14 10:24
@AnonymniAnon píše:
Budou mu 3 roky.

asi takhle. pokud ti nevyhovuje styk dohodou (což chápu), tak si můžeš podat návrh k soudu na určení pravidelných dní a soud je nejspíš určí (protože nemůže nechat dohodu tam, kde se rodiče nedohodnou, a proto se obrací na soud).

akorát zvaž, jestli ti to k něčemu bude. určený styk ti stejně nezaručí, že si otec dítě vezme ve dnech, kdy je má mít. pouze ti dává možnost mu ho nedat v jiné než určené dny. pokud teď jste domluvení na nějaký termín a ty mu vovoláváš, jestli opravdu přijede, protože se může stát, že nepřijede - to budeš u soudem daného styku taky :nevim:

že si dítě vyzvedává babička místo otce - to už teď máte v rozsudku, že být to má jinak, ale jsi přistoupila na to, že v tomhle bodě se rozsudek dodržovat nebude. v tom ti nový rozsudek nepomůže, tady stačí důsledně vymáhat to, co už existuje. ale upřímně - pokud si dítě vyzvedává po vzájemné domluvě babička, tak bych to nijak neřešila a byla ráda, že má zájem. co bych tvrdě vyžadovala a řešila je nevracení dítěte. žádné že mi otec dítěte zavolá, že mi děcko nepřiveze, ať si pro něj přijedu. těžko říct, jak bych reagovala, když dotyčného neznám, ale klidně bych se snížila i k výhružkám, že když dítě nebude podle rozsudku doma, volám policii nebo nevracení půjdu řešit na OSPOD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
20.4.14 11:11

Zakladatelko, upřímně, z tebe mluví hlavně vztek vůči otci kvůli tomu, že odešel… takhle to cítím a říkej si, co chceš..
nechápu, proč bys řešila, že dítě vyzvedne babička… jde ti o princip nebo o dítě??? Upřímně, já sama jsem vždy raději, když dceru vyzvedne ex tchýně než exmanžel… a to máme vztahy dobré.. jen prostě nepotřebuji manžela až tak nutně vidět, takže když mi přijde divné, že vy máte mezi sebou hádky a ještě trváš na tom, aby jej vozil otec… už to je divné--- člověk se dobrovolně podle mne vyhýbá nepříjemným situacím a ne je vyhledává…

bohužel--- nevím, jak máte daný styk v rozsudku, my máme třeba dohodou, protože ex podniká a neví, kdy bude mít čas… takže tak nějak se ustálilo, že si ji bere jednou za 14 dní na nedělní odpoledne (o víc neusiluje) a to mu ještě vždy já den předtím napíšu, jestli to platí… proč??? protože chci mít klid a vědět, zda si ji bude brát… ano, vím, že by se měl ozvat on, ale protože ho znám a nezměním, tak to prostě neřeším a dělám vše pro svůj klid!!!

Jak můžeš vědět, že má jeho přítelkyně nevychované, zlé děcko??? Jak víš, jak se třeba chová tvůj syn?? Má dcera měla třeba období ve 3 letech, kdy kolem sebe děti škrábala a štípala… taky bych za ní ruku do ohně nedala a rozhodně nebyla nevychovaná a rozežraná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
20.4.14 12:31

@Selfi pěkně napsáno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.14 15:54
@Selfi
@Selfi píše:
Zakladatelko, upřímně, z tebe mluví hlavně vztek vůči otci kvůli tomu, že odešel… takhle to cítím a říkej si, co chceš..
nechápu, proč bys řešila, že dítě vyzvedne babička… jde ti o princip nebo o dítě??? Upřímně, já sama jsem vždy raději, když dceru vyzvedne ex tchýně než exmanžel… a to máme vztahy dobré.. jen prostě nepotřebuji manžela až tak nutně vidět, takže když mi přijde divné, že vy máte mezi sebou hádky a ještě trváš na tom, aby jej vozil otec… už to je divné--- člověk se dobrovolně podle mne vyhýbá nepříjemným situacím a ne je vyhledává…

bohužel--- nevím, jak máte daný styk v rozsudku, my máme třeba dohodou, protože ex podniká a neví, kdy bude mít čas… takže tak nějak se ustálilo, že si ji bere jednou za 14 dní na nedělní odpoledne (o víc neusiluje) a to mu ještě vždy já den předtím napíšu, jestli to platí… proč??? protože chci mít klid a vědět, zda si ji bude brát… ano, vím, že by se měl ozvat on, ale protože ho znám a nezměním, tak to prostě neřeším a dělám vše pro svůj klid!!!

Jak můžeš vědět, že má jeho přítelkyně nevychované, zlé děcko??? Jak víš, jak se třeba chová tvůj syn?? Má dcera měla třeba období ve 3 letech, kdy kolem sebe děti škrábala a štípala… taky bych za ní ruku do ohně nedala a rozhodně nebyla nevychovaná a rozežraná…

Dekuji.
Vím to jelikož to je ma nevlastni sestrenice, takze dite znam.Asi je blbost vam tady vsem psat když nevite jaka je situace a ono se takhle tezko napise všechno…Sem se obracim vždycky abych se trochu uklidnila, jelikoz asi jenom ja muzu mit smulu ze mam takového ex pritele a ještě s nim mam mého syna, kterej ho uz ani nezajima..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.14 15:57
@evill píše:
A máš nejaky důvod proč ti vadí vyzvedavani babičkou nebo jenom "vymyslíš něco aby byl problém a nebylo to domluvené v pořádku? "

ANo jiste ze mam.Je videt ze hledate chybu tak proc sem vůbec pisete, kdyz nevite jaka je situace a jak se matka muze citit když jeji dite není v bezpeci, ono se lehce všechno napise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
20.4.14 16:01
@AnonymniAnon píše:
ANo jiste ze mam.Je videt ze hledate chybu tak proc sem vůbec pisete, kdyz nevite jaka je situace a jak se matka muze citit když jeji dite není v bezpeci, ono se lehce všechno napise.

8o proc sem piseme? Protoze si to chtela. :nevim: Tak se neptej priste, kdyz nechces aby Ti nekdo kdo Vas nezna psal. Tady Vas toiz nezna nikdo.

A verim, ze kdybys mela duvod ho babicce nedavat, bylo to pro dite nebezpecne, tak ji ho nedavas. Pokud ji ho davas, tak nechapu, ze ji ho davas a zaroven mas duvod ji ho z bezpecnostniho hlediska nedavat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
20.4.14 20:47
@AnonymniAnon píše:

Nevím, jaká je u vás situace, ale stejné otázky Ti bude s vysokou pravděpodobností klást soud, pokud budeš řešit úpravu styku soudně. Ber to jako přípravu.

Jinak i u soudně určeného styku, má druhý rodič právo na styk nikoliv povinnost, takže problém s nevyzvedáváním to opravdu neřeší. Nevracení dítěte můžeš řešit už teď a to docela razantně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna