Pravda o kávě

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Iveta89
14.7.12 20:49

Pravda o kávě

Co na to říkáte? Viděli jste? http://www.stream.cz/…-taliri-kava

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4246
14.7.12 21:04

Tohle mě docela šokovalo, páč Nescafé pijeme několik let. Nemyslela jsem si, že je to až taková „srajda“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
14.7.12 21:07

No, docela zajímavý, ale nemyslím s, že by se v supermarketu nedala sehnat alespon trochu kvalitní káva. Jasně, značky tesco, alber apodobně, as nebudou uplně to nej, ale prodávají i jinou ne?

• Citovat
  • Upravit
Caty
14.7.12 21:07

No, docela zajímavý, ale nemyslím s, že by se v supermarketu nedala sehnat alespon trochu kvalitní káva. Jasně, značky tesco, alber apodobně, as nebudou uplně to nej, ale prodávají i jinou ne?

• Citovat
  • Upravit
1505
14.7.12 21:13

Taky mě dostaly, že instantní káva je hnus… mám ráda od jacobs-velvet a kronung. To tam sice nezkoušeli, ale asi to bude stejné jako to nescafé… a přitom je to tak dobrý :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
14.7.12 21:22

@klara123 souhlasím, velvetka je nejlepší, pijeme ji už dlouho, a teda nestačila jsem zírat, jak jsem to video viděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iveta89
14.7.12 21:25

Už dlouho piju Jahlavanku mletou a tohle nás docela zaskočilo. 8o Je to síla a ten Standart jak tam ukazovali, no mazec jako 8o :roll:

• Citovat
  • Upravit
1984
14.7.12 21:39

Já teda pijí nescafe classic co tam ukazovaly a dost jsem čuměla, co je to za hnus. Ale neodradilo mě to, piji stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
14.7.12 21:45

My jsme s manželem kafíčkáři a kávu fakt milujeme. Máme doma presovač, kupujeme čerstvě pražená zrna (různé země vypěstování, ale čerstvě to praží chlapík ve svém krámku s kávou a čajem), ty si pak sami nameleme před přípravou na 150let starém mlýnku a pak už jen mňam. Už si na návštěvách kafe prakticky nedávám, protože mi ty srajdy nechutnají a bohužel i v kavárnách nabízí málokdy kvalitní kávu a navíc ještě správně připravenou… Jo a to kafe, co kupujeme stojí okolo 50-60Kč za 100g (na jednu kávu 7g) podle druhu, takže žádná předražená snobárna. Jsou i dražší, ale málokdy to stojí za dvoj až trojnásobnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
14.7.12 21:46

@Iveta89 Nescafé dělá od pěkných humusů až po špičku. To samé platí i o ostatních výrobcích. Liší se jak kvalitou použité kávy, tak způsobem, jakým se vyrábí prášek. Z toho levnějšího obecně mívají celkem slušnou kvalitu takové ty vzhledem nalámané kamínky. Cokoliv, co vypadá konzistencí jako granko je obvykle odpad.

A u rozpustné/kávy platí to samé jako u salámu/masa. Pokud kilo rozpustné stojí míň jak kilčo slušné kávy, tak prostě nemůžete pít slušnou kávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.7.12 21:52

No tak vzhledem k tomu, že můj praděda měl kdysi malou domácí pražírnu kávy, tak jsem o tom už cosi slyšel… a vcelku se ani nedivím. Dávají na pult prostě to, po čem je poptávka. Cokoliv, ale za co nejnižší cenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
14.7.12 21:58

@TýnkaK :palec:

máme to podobně. máme presovač s keramickým mlýnkem, nastavitelná hrubost mletí, intenzita chuti kávy atd. kupujeme jen zrnkovou (zkoušíme často nové značky a pražírny)… na kafe si fakt potrpíme.
kolikrát na návštěvě nebo v nějaké restauraci kafe prostě nedopiju a nechám na stole… instantní nepiju, to si raději dám dobrý černý čaj s mlíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
14.7.12 22:10

@Black_Orchids Je to mor, to kafe, co? :lol: Jak k tomu jednou člověk přičuchne (a to vlastně doslova), zjistí, co DOOPRAVDY je káva. My nemáme automatickej presovač, ale jen pákovej (páč nejsou prachy na takovej, co bychom chtěli, tak zatím jedem na starým), takže všechno růčo fůčo, ale je to takovej příjemnej obřad. Náš dvouapůlletej už to umí a jak přijde návštěva, běží nahřát kávovar :mrgreen: Když manžel přinese nový kafe, hned mu musíme dát ochutnat jedno zrnko (prasárna, já vim, ale je na to fakt vouchylnej :mrgreen: ) a kdybych mu ráno ke snídani uvařilo jedno preso, byl by úplně nejšťastnější :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
14.7.12 22:27

@TýnkaK my si taky na kafe potrpíme :) ráno kapučíno a přes den pijeme pouze malá presa… teď jsme byli pár týdnů v Itálii a tam všude v jakýchkoliv pohostinských zařízení stačilo říct pouze „kafé“ a hned ti na stole přistálo to správné malé espresso :srdce:
tady když jdu někam do nějaké nové či neznámé restaurace, tak vždycky říkám „udělejte mi to nejmenší kafe, co děláte“ :mrgreen:
Jo a postupem času jsme svým nejbližším příbuzným k různým příležitostem (Vánoce, narozky…) nakoupili malé presovače, abychom si u nich mohli dát normální kafe 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
14.7.12 23:03

@Black_Orchids Haha, to je fakt vtipný :mrgreen: Na to u nás nejsou finance, ale nápad super!! Holt si dáváme kafe doma před odchodem :mrgreen: Jinak manželova rodina nám neustále z neznámých důvodů k dárkům přidává pytlíky mletýho kafe nebo instantní Jihlavanku… Bych se z nich picla :mrgreen:

Jo a s tím malým kafem… Máme u nás italskou restauraci, majitelem a šéfkuchařem je letitej pán, Ital, co tady v ČR žije cca 15 let a už je chudák tak zdevastovanej českým přístupem ke kafi, že když jsme si objednali preso, přinesli velkej hrnek jak na kapučíno :pankac: Jinak jídlo excelentní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí