Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vigantol jsem dávala/nedávala první dceři.(je rpavda, že sjem zapomínala) ale i tak pár flaštiček snědla a nemyslím, že by ji nějak ublížil. Je pravda, že u druhý mi Mudra vigantol už nenapsala ale infadin. To je jiné? No, taky ji to dávám/nedávám a zapomínám ![]()
Jinak já teda nevím, nepatřím vyloženě k těm BIO matkám, ale je to chemie a to je všechno - „nic moc“
svagrova je farmaceutka, zna snad veskere slozeni vseho a vzdy o vigantolu mluvila jako o vitaminu D… ledaze by v tom spiknuti jela taky
![]()
Mně doktorka říkala, že od dubna má zase být. Já měla doma tři roky starý (neprošlý) po synkovi, prý je lepší dávat ten, než žádný… ![]()
Jakto že vigoš není? já mám doma 3, můj dr. mi ho píše jak šílený pokaždé co jdu na kontrolu ![]()
@paola white proč ti to přijde hloupé? já ho sama beru, chodila jsem po doktorech že mi není nějak dobře že jsem pořád taková utahaná a našli mi že mám málo déčka, jela jsem k moři, celé léto s malou venku a v září opět testy a opět málo, tak ho beru víc jak rok a přiznám je mi líp ![]()
@martulkasloník protože lidský organizmus je schopný vytvářet dostatek vitamínu D pobytem na slunci. já i syn jsme v létě venku často takže v tom nevidím přínos. spíš zátěž pro organizmus. navíc jak říkám vit. D se dá do těla dostat i mnoha jinými cestami. kvalitní rybí olej, dostatek tučných ryb, mořská řasa, kvalitní lněný a konopný olej… v nejhorším případě z lišejníku…
obecně nemám ráda syntetické náhražky za něco co příroda vymyslela sama a dobře, obzvlášť při dlouhodobém podávání, ale pokud se po něm cítíš lépe tak je to fajn. Déčko je pro imunitu velmi důležité!
Hoax?.-)
V létě jsem vigantol nedávala, na doporučení lékařky. I jsem ho vysazovala, když se rychleji uzavírala fontanela. Jinak pořád a nevadil mi a stále ho beru jako vitamín D a ČR jako oblast, kde sluneční záření není moc silné po celý rok a ryby či potraviny na déčko bohaté se tu extra nejí.
Chjo, to je pořád něco. Vigantol je špatný, příkrmy musí být přesně v tom a tom měsíci, dítě se má nosit jen takhle a takhle, když si dám v těhotenství sushi, tatarák, hermelín atd. tak potratim a mnoho dalšího na co si už radši ani nevzpomínám
Trošku citu, intuice a hned nepanikařit a bude vše ok. Myslím, že velká informovanost taky škodí. ![]()
@Raďulle bylo to i ve zpravach a tady se to resi uz asi dva tydny v diskuzich ze neni a nevyrabi se!!