Pravděpodobný výdělek za měsíc a den
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
pravděpodobný výdělek za měsíc a den
Mám dotaz na mzdové účetní. Mám určit pravděpodobný výdělek na měsíc a den. Zaměstnankyně nastoupila 19.6. do práce od 23.6. nemocenská. Zadala jsem si do programu(abych se dobrala částky, potom jsem samozřejmě zadala i nemoc pro vyúčtování - mám VEMU), že ten červen odpracovala jak měla a vyšla mi hrubá mzda 6000,– Kč, ty jsem podělila 12 (19.-30.6. 12 kal. dnů). Nicméně vím, že pokud ten pravděpodobný nedosahuje min. mzdy bere se ta min. mzda, ale zadat musím tak jak vyjde - uvažuji tak správně, nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@aledud Budete vycházet z pravěpodobného výdělku který by dosáhla za předcházející kal. čtvrletí. Jestliže má 40 hod týden. prac. dobu tak např.
měsíční mzda dle smlouvy 12.000 : 173,92(přepoč. koeficient)= 69,– PHV
V červnu by při této mzdě měla 12.000:22×4= 2.182,– hr. mzdu + 1.656,– náhradu za nemoc (24hod x 69,–)
Nerozumím tomu, čeho se dopočítáte dělením 6000/12.Sice vám vyjde 50,–, ale co to má společného s minimální mzdou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mzdový program po mě chce pravděpodobnou mzdu za měsíc a potom i za kalendářní den (proto těch 6000/12). Ještě se zeptám takto, pokud nastoupila až 19.6., tak musím počítat mzdu jen za těch 12 pracovních dnů ne za celý měsíc, nebo je to tak, že počítám pravděpodobný celý měsíc, i když by ho neodpracovala? Ten program ten pravděpodobný výdělek porovnává s minimální mzdou a pokud je výdělek nižší než minimální mzda - bere jako pravděpodobný výdělek tu minimální mzdu. Jsem z toho tak nějak jelen, toto počítám poprvé, a ty výklady jsou různé, něco jiného v mzdové účetní, něco jiného na netu a podpora z mzdového programu zase ještě něco jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
10.470,– kč, ale je to pečovatelka a zaručená mzda je 13.400,–, týdenní pracovní doba 37,5 hodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže PHV nesmí být nižší než min mzda 70,40 u úvazku 37,5
Pravděpodobný výdělek se bere jako měsíční výdělek, kterého by za rozhodné období zam. dosáhl. Ve vašem případě nemůže být nižší než je zaručená měsíční mzda přepočtená na hodinovou.
Zaměst. má tedy PHV 85,87(zaručená mzda pro 37,5) pro výpočet náhrady mzdy.
PMV= PHVx 163,05(37,5×4,348)= 85,87×163,05= 14.001,–
Ona ale měla odpracovat 10 prac. dnů. 4 dny odpracovala + 3 dny náhrada mzdy.
6/2017 měl 165 prac. hod. Ona odpracovala 30 hod x 85,87=2.576,–hr. mzda + 22,5 hod x 85,57 před redukcí na 60%
Sice nechápu proč po vás chce program přepočet na kal. den. Ale pak zadejte 14.001,– na měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, snad mi někdo poradi.
Jak mi vypočítaji pravděpodobný výdělek kvůli mateřské a kdo to počítá?
Do nového zaměstnání jsem nastupovala už jako těhotná, zaměstnavatel to věděl a byla domluva že budu pracovat az do nástupu mateřské. Jenže kvůli koronaviru se to vše pos*ralo. Stihla jsem v únoru odpracovat 5 dni a v březnu 10 pracovních dní. Doufám ze se to nebude počítat z toho platu za těch deset dní co jsem dostala v březnu? Zbytek březen az doteď jsem na OČR a to taky nevím teda z čeho vezmou.
Za ten březen mzda 8090 čistého (včetně uplatnění dcery) a mzdu mám 20 tis hr.
Snad někdo poradi mám strach abych neměla malou mateřskou. Opravováno vše mám.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Do nového zaměstnání jsem nastupovala už jako těhotná, zaměstnavatel to věděl a byla domluva že budu pracovat az do nástupu mateřské. Jenže kvůli koronaviru se to vše pos*ralo. Stihla jsem v únoru odpracovat 5 dni a v březnu 10 pracovních dní. Doufám ze se to nebude počítat z toho platu za těch deset dní co jsem dostala v březnu? Zbytek březen az doteď jsem na OČR a to taky nevím teda z čeho vezmou.
Dle smlouvy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dle smlouvy, tedy z tech 20tis hrubeho. OCR apod. se do toho nepocitaji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit