Pokud je pravidelná menstruace, je pravidelná i ovulace?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
89
20.9.19 12:36

Pravidelnost ovulace?

Když je pravidelná menstruace, je i pravidelná ovulace? Nebo to s tím nesouvisí? Já myslela, že ano. Mám menstruaci vždy 29-30 den. Ovulace vždy 15-17 den. Testuji testama posledních 6 měsíců. Tenhle měsíc je to však ale jinak. Menstruace normál 29 den. Příznaky taky běžné od 10tého dne bolesti v podbříšku, čípek měkký schovaný, výtok. Začínám vždy testovat od 12tého dne. Ale teď je to už 18 den a na testech ani ťuk a čípek je už venku a tvrdý. Tudíž ovulace už proběhla, ale nevím kdy. Bolí mě prsa, jsou nalité, píchá v podbříšku. Jedině že by v těle bylo něco špatně a přišla dřív menstruace, proto ovulace byla hodně brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19606
20.9.19 12:39

Každá žena mívá anovulacni cykly..jednou, dvakrát v roce…navíc z každého vaječníku může jít ovulace jinak (a nemusi být pravidelné střídání stran).. Taky se mohlo stát, že lh vlna byla tak rychlá, že jsi ji nestihla zachytit testem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
20.9.19 12:52

Neni pravidlem ze ovulace je pravidelna jako ms.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101523
20.9.19 12:53

@zuzis8 Nebo ještě něprroběhla a bude později a MS taky, nebo neproběhne vůbec, to se nějaké cykly stává… nebo ti testy ukazují stejné prd jako mě, i když ovulace probíhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101523
20.9.19 12:54
@Safrik píše:
Neni pravidlem ze ovulace je pravidelna jako ms.

No, to pravidlem je… doba od ovulace do nástupu MS je u každého víceméně konstantní. Ano, někdy může vynechat, ale když už je, tak je furt plus mínus stejně dlouho před příchodem MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68905
20.9.19 12:55

Ano, jsou-li pravidelné ovulační cykly, je pravidelná i ovulace v nich.
V tvém případě: 1) ovulace opravdu neproběhla, pak bych čekala, že MS rozhodně nemusí dojít v termínu, ale klidně i dříve nebo o dost později, 2) ovulace teprve proběhne, pak bude MS posunutá cca o tolik, o kolik bude posunutá ovulace, 3) ovulace normálně proběhla, ale všechny ty vnější příznaky (ovulační test, čípek…) jsou jen orientační a tys ji nemusela zachytit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
20.9.19 13:44

Chápu, že ovulace nemusí někdy přijít. Ale v tom případě by přece nebyly ani žádné příznaky jako jsou píchání na straně v podbříšku, mokro, výtok, čípek zalezlý,… Později ovulace už asi nebude. Čípek je vylezlý a tvrdý. Nikdy jsem své tělo nesledovala. Studuji, kontroluji, testuji to už několik měsíců a stejně všemu porozumět se nedá. Vždy přijde něco nečekaného, co vybočí z normálu a nikdo neví proč. Testuji každý den od 12tého dne pravidelně v 17h. Jedině že by se na ty testy nedalo spoléhat. Prostě jsem si myslela, že když mám pravidelnou menstruaci je všechno v pořádku a i ovulace je pravidelně ve stejnou dobu jako MS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí