Pravidlo na usínání?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
70
2.4.13 21:33

Pravidlo na usinání?

Zdravím

Manžel často chodí spát hned po večerních zprávách, někdy ještě dřív ( vstává totiž do práce i ve dvě ráno). No a postýlku máme samozřejmě připravenou v ložnici. Říkala sem si, že malého dycky uspím v obýváku a pak ho teprve přenesu do ložnice. Abych manžela zbytečně nebudila. Ale někde jsem se dočetla, že je důležité aby se novorozenec ráno probudil tam kde večer usnul.
Myslíte, že je to tak důležité, aby se ten malý uzlík probudil tam kde usnul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
207
2.4.13 21:36

Ahojky, u malého miminka nevím, stejně se často budí na krmení atd…ale u většího si to nedokážu moc představit, to už ti jen tak v náručí asi neusne…
Nebo nevím, soudím podle nás:)
Spíš bych se snažila najet na nějaký pravidelný režim usínání, aby se naučilo co nejdřív spinkat hezky celou noc, nebo co nejdýl:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
2.4.13 21:37

@vejka123 ahojky, tak ja doufam, ze to moc dulezite neni, protoze take uspavam v obyvaku a az pak prenasim do postylky v loznici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
2.4.13 21:39

@vejka123 Tak myslím, že u úplného novoška to nevadí, ale někdy po šestinedělí jsem začala mimčo učit usínat v postýlce a myslím, že je to dobré :palec: a tedy po večerních zprávách už mi mimčo spí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
2.4.13 21:40

Ono to asi důležité není. Ale syn pokud se probudí jinde než usnul (usne v autě, přeneseme do postýlky apod.), tak hrozně pláče a dlouho trvá než se uklidní. Je to tak od malička a drží se ho to doteď. Stejné je to pokud usíná v méně známém prostředí, (u babičky, na dovolené apod.) ale to asi záleží na dítěti. My máme prostě citlivku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
2.4.13 21:41

Myslím, že je důležité, aby se vzbudil tam kde usnul. A je důežité aby usínal ve svém.
A navíc si zvykne usínat v obýváku a bude poté třeba problém dítě naučit spát ve své postýlce.
Já jsem si takhle naučila uspávát malou u sebe v postely a v její postýlce neusne. A teď je to už problém. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
2.4.13 21:46

Když se dítě probudí tam kde usnulo, tak je klidnější, protože pozná prostředí a začně pofňukávat, že má hlad, když je to jiné prostředí, tak začne křičet že má hlad (na jídlo se dítě budí i 4× za noc, čím je staší tím méně).
První měsíce jsme uspávali kdekoliv a dlouho :roll: ale to je trápilo bříško :roll:
Zhruba od 3. měsíce děti uspávám v ložnici, ve tmě v tichu nakojím a uložím do postýlky (takže nijak neuspávám).

Pokud se manžel musí nutně vyspat, tak ať se na první 2 měsíce odstěhuje spát do jiné místnosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
2.4.13 21:48

@CokeLady na tom neco bude, asi zacnu praktikovat. Malemu bude 5 mesicu, tak snad si jeste zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
2.4.13 21:54

S přesunama nevím, ale přemýšlela jsi nad tím, že se dítě párkrát za noc vzbudí a bude řvát? Novorozenec určitě, později asi záleží dítě do dítěte, ale úplně moc dětí, co od půl roka spí celou noc v kuse asi není.

Dobrá zpráva je, že spoustu chlapů dětské řvaní selektivně nevzbudí. Mě sice frustrovalo, když jsem se po prořvané noci zmítala výčitkami svědomí, že budím živitele, on se probral a první dotaz byl „Vona brečela?“ (strhaný výraz mu napověděl), ale aspoň někdo se u nás vyspal.

Jestli to chceš mít 100%, tak leda spát odděleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.4.13 21:55

Mě teda čtyřměsíční řve po probuzení jak na lesy a to usíná u sebe v postýlce, dřív v posteli a zůstával tam a stejně ječí, jak kdyby mu trhali nohu.

Nicméně já jsem nikdy neměla děti mrtvolky, které jde uspané třeba ještě přebalit atd, někdo to má, moje děti se budí sebemenším šustnutím, nedejbože abych s nima manipulovala. Moc si to nedokážu představit, asi bych to spíš řešila buď spacím místem pro sebe v dětském pokoji a pokud je fakt jen obývák a ložnice, tak bych dítě asi nechala v obýváku a měla tam nějaký svůj kuďoch. A třeba se v noci, když manžel vstává plynule přemisťovala do ložnice… Nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
2.4.13 21:59

No tak uvidím jak nám bude spát. Pokud bude po mě tak mu nebude dělat problém usnout rovnou s taťkou. Při nejhorším se manžel opravdu bude muset přestěhovat do „trucovny“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.4.13 22:10

Máme to tak odjakživa, nikdy neusínala jinak a teď má 2 a půl a spí krásně 12 hodin v kuse :) takže de to:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
2.4.13 22:12

To je teda pěkná hloupost…Dcera mi vždycky usnula jen u kojení a to jsem jí kojila ve své posteli…Pak jsem ji přenesla do postýlky a ráno se probudila s úsměvem, vyspinkaná do růžova… Spíš je podle mě důležité, aby se vzbudila v dobře známém prostředí a postýlka je pro ni nejznámější… Když jsme potom spali občas u našich a měla tam jinou postýlku, budila se ráno s brekem… Takže si s tím nelam hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
2.4.13 22:22

@vejka123
pridavam se na stranu tech, co si mysli, ze to je jedno. uplne male miminko se budi s placem tak jak tak. prvnich par tydnu jeste k tomu nevidi uplne ostre, takze mozna prd vi, kde je :mrgreen: myslim, ze kdyz ho uspis treba v zavinovacce a pak ho nechas v ni spat, tak to staci - bude citit znamy pach (matracka nebo povleceni muze vonet jinak nez na co je zvykle z tveho naruci).
ale fakt pocitej s tim, ze se bude budit hodnekrat za noc a bude delat fakt kraval. manzel spal prvnich par mesicu v jine mistnosti - a o vikendu, kdyz treba prcek v noci vysiloval, tak si ho tam na par hodin vzal k sobe a spala jsem ja v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
2.4.13 22:32

U nás jsem striktně uspávala v postýlce po koupání a krmení, stále stejná hodina i stejný sled událostí a to od příchodu z porodnice. Nejdříve trochu boj, ale dnes usíná sama u kolotoče, většinou do 15 minut je tuhá.

Já osobně bych neuspávala jinde a pak přenášela. Prcek si na to „uspávání“ zvykne a je to zbytečné. Pěkně do postýlky a hotovo, žádné uspávání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí