Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, zdravím všechny maminky nespavych děti. Jak u vás probíhá v
Večerní usínání, u nás děs. Malá byla vždy nepravéc. O něco se.To zlepšilo, když přešla do velké postele. Už to i vypadalo že to bude snad i dobré, ale po pár dnes zas stejné. Po obědě usne celkem v pohodě, ale večer. Musím s ní, to mě nevadí, ale usina přes hodinu, nakonec většinou s pláčem. Převaluje se, pišti, vzteka se… V noci se budí, min 3×, na to jsme si už zvykli, ale to usínání je děs, pozdě chodí, zkoušeli sme dřív, později, nedat po obědě spát a nic.
Jak to probíhá u vás
Ahoj unás zabralo škrabkání na zádech po měsíci už chodí úplně sama spinkat vezme si mlíko a čaj dá všem pusinky a jde hají
![]()
Ahoj
U nás to byl jednu dobu taky problém, dlouho usínal semnou ve velké posteli, kňoural, převaloval se. Jednou mi už rupli nervy a nechala jsem ho vyřvat v postýlce a během 15 minut usnul, bylo to strašný ale mělo to efekt. Řval zhruba týden. Během té doby kdy řval jsem tam přišla a rázně řekla ať zavře oči a spí. A od té doby usíná sám a v pohodě. A taky se přes den sklidnil.
Ahoj
my to měli podobné. Malá vydržela dlouho, takže pro mě večer začínal až kolem desáté. Srovnalo se to samo. Kolem osmé s ní chodím pravidelně do postýlky. Řeknu jde se spinkat, dej pusu tátovi, zamává, jde sama do postýlky, pohádka, a pak chvíli převalování a spí. Takže u nás zabral ten stereotyp a pravidelnost, už ví co se od ní očekává.
U nas byl taky dost problem, ale od te doby, co jsme zavedli usinani s muzikou, tak se to o moc zlepsilo. Malemu jsme vysvetlili, ze jsou mu dva roky, tak mu pustime z CD dve pisnicky, poprejeme dobrou noc a odchazime - a maly to vzal.
U nás to samé, malé tedy 20 měsíců, od narození se snažíme o řád, ale až teď to asi nese výsledky. Malá je nespavec i dle neurologa, s tím asi nic neudělám, ale fakt už mě začíná ubíje to vstávání v noci, většinou 3 - 5× za noc. I když jsem šťastná, že to už není 11 - 23× za noc, jak to bylo do jejích 16ti měsíců…
Takže teď to začíná být lepší, po obědě už sama na mě mrká, že asi půjdeme spát a večer už tolik neprotestuje…
Naprosto tě chápu, ale neporadím, protože taky „bojujeme“…