Spaní venku po ATB

2398
24.3.13 08:57

Spaní venku po ATB

Holky, chtěla bych znát váš názor, a možná nejlíp i názor nějaké dětské Dr.

Já už mám děti větší, byly zvyklé spát přes den v postýlce.
Ale včera jsem potkala kamarádku s její 1,5letou holčičkou v kočárku (uspávala ji přes poledne). U nás bylo opravdu ledovo, sice jen -2,ale foukalo hrozně, takový mrazivý vlezlý vítr.

Hledím na ni, protože jsem potkala v týdnu jejího manžela a on říkal, že malá měla zápal plic a 14dnů brala ATB (potřetí od vánoc, 2× byli v nemocnici).
A sotva je dobrala, už s ní mamka šla ven.
Vím, že oni mají velký problém se spaním v postýlce, malá na to není zvyklá, jen na kočár. Ale tohle mi fakt přijde přehnané…

Vím, že mi tady asi spousta napíše, že to není moje starost. Není, však já ji ani nic neřekla, jen se chci zeptat vás, jak to děláte vy. Já bych den po ATB do takového počasí nešla sama, ne tak s malým prckem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101744
24.3.13 09:02

Já bych šla, protože po 14 dnech braní antibiotik mi to přijde v pohodě, pokud je jinak OK. Mám taky závisláka na spaní v kočárku a šla tam i když měla teplotu, nemyslím, že by ji to ublížilo, když se nehýbe a je dobře zabalená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
24.3.13 09:03

Souhlasím se zakladatelkou. Moje děti do roka taky přes den v postýlce těžko usínaly, když byly nemocné, tak holt jsem dala kočár dovnitř do předsíně, povozila v kuchyni a jak usnuly, zajela do předsíně, kde byl chladnější vzduch, v kuchyni jsem to pak vytřela, co se zašpinilo. Jít po zápalu plic a atb. na mráz je hazard, sice na dítě v kočáru tak nefouká, ale ten mrazivý vzduch dobrý není.

Příspěvek upraven 24.03.13 v 09:04

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
24.3.13 09:03

Asi takhle, než zoufalý uřvaný nevyspalý dítě doma, to si spíš dokážu představit, že jí pořádně zababuším a půjdu jí uspat ven.. Ale nevím malá (ťuk ťuk) měla jen parkrát rýmu.. Po hospitalizaci bych se na to asi taky koukala jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
24.3.13 09:06

Ona ta kamarádka říká, že jí posiluje spaním venku imunitu, ale mě moc imunní nepřijde, když do vánoc měla ATB už 3× a z toho 2× hospitalizovaná (1× zánět průdušek - silný kašel, 1× chřipka s neklesajícími teplotami a naposledy ten zápal plic).

Já jsem asi moc opatrná, ale po očkování a ATB fakt mají děcka zpřísněný režim. Ale nejsou žádné pokojové rostlinky, to ne:-). Malá byla včera s tatínekm na bruslích a dnes jeli lyžovat:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
24.3.13 09:09

Já měla první dítko taky závislé na kočárku, ale v roce (v zimě) jsem ji učila na postýlku a zadařilo se. A poučena z předchozího, druhé už jsem od malička učila na postýlku a vyplatilo se :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
24.3.13 09:29

Tak pokud dítku není zima, tak nevím, proč by spaní venku mělo vadit. V kočáru je zabalená, ani tolik studený vzduch nedýchá - má v boutě zadýcháno a vyhřáto. Se synem jsme v kočáru chodila i když už byl větší a nemocný - byl to jediný způsob, jak mu zajistít fakt klidoý režim. V kočáru seděl, koukal, nelítal, a zároveň se nevztekal.

• Citovat
  • Upravit
425
24.3.13 09:43

Myslím si, že spinkání venku není samo o sobě problém ani po ATB. Problém by podle mě byl, kdyby s ním šli třeba do supermarketu, kde je spousta virů a bacilů. Čistý čerstvý vzduch podle mě neškodí, pokud je dítě vhodně oblečené. Pokud bych věděla, že mi jinak bude vřískat a neusne, tak bych asi taky šla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
24.3.13 12:00

Moje děti spaly přes den v postýlce, holčičce je 5let, ATB měla 2× (jednou nejspíš zbytečné, Dr. na pohotovosti nepoznala 6nemoc a nasadila ATB, které jsme bohužel pak už museli dobrat).

Pokud by moje dítě mělo během 3měsíců 3ATB, z toho 2skončila v nemocnici, zamyslela bych se nad sebou, že je něco asi špatně:-( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.3.13 12:02

@danik to já bych se teda nad sebou nezamyslela, spíš bych se zamyslela nad výměnou pediatra :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
24.3.13 12:09

@gabriela82 to by musela vyměnit celou nemocnici, 2× skončili v nemocnici na pohotovosti, malá měla 4dny vysoké horečky, ale vždy „trvalo“ než do té nemocnice vůbec jeli (aspoň co jsem slyšela od naší společné známé), jen 1× dostali ATB od dětské (chodím k té samé, ATB zbytečně nedostáváme, na vyšetření např. na ORL posílá). Jenže ta kamarádka je trochu svéhlavička, stejně jako děti, nechtějí jíst léky, nenutí je :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.3.13 12:14

@danik no tak pokud nedoberou atb, tak se není čemu divit, že se jí nemoce vracejí :nevim:
To je pak snad lepší opravdu ta hospitalizace, upřímně, já si s mojí malou taky nedovedu představit, jak jí dávám léky 8o Ťuk ťuk, že je zdravá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
24.3.13 12:18

@gabriela82 oni je doberou, ale ne v danném množství (hlavně že sní aspoň něco), kapky do očí nedokapali nikdy žádné, ani nezačali, děti nechtějí.

My šli na kluka s ATB „oklikou“, samozřejmě, že původně nechtěl, vzali jsme zvířátka a dělali, že mu je spapají ony. A jak malý otvíral pusinku:-).

Občas si říkám, že se zeptám naší dětské na spaní venku po ATB (ze zvědavosti),ale zas moje děti ten problém nemají, tak co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí