Jak jdou děti dohromady s právničinou?

4982
27.7.14 14:21

Právník a mateřská

Zdravím Vás dámy, ženy maminky a diskutující. Dcera se mě nedávno zeptala na to, kdyby chtěla být právničkou, jak s tím jdou dohromady děti. Jestli by se mohla věnovat práci i dětem současně a já jí na to nedokázala odpovědět. Nejsem právník :mrgreen: Je jí 12 let a pomalu si začíná uvědomovat, jak těžké rozhodnutí asi pro ni bude, až se bude hlásit na nějakou školu. Začíná o tom doma dost debatovat. A tak se vás, které jste vystudovaly práva ptám jak náročné je toto povolání, jaké odvětví je třeba náročnější než jiné, jak se to vše dá zvládnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
27.7.14 14:21

@Riky69 zvládnout se to dá normálně, problém v tom nevidím - mám kámošku, dělá rodinné právo. Pracuje jak chce, má 2 děti a bez problémů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
27.7.14 14:23

@martina.se Super díky, to ráda uslyší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.7.14 14:24

@Riky69 těžká je ta škola, to jako jo. Ale potom, pokud půjde do své praxe, tak si to zařídí dle svého a je za vodou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
27.7.14 14:26

@martina.se Ty já ani nevím jak dlouho bude studovat jestli se teda bude chystat na práva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
27.7.14 14:27

Příspěvek upraven 21.05.18 v 17:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.7.14 14:32
@Riky69 píše:
@martina.se Ty já ani nevím jak dlouho bude studovat jestli se teda bude chystat na práva.

standart je 5-6 let, pak musí dělat povinnou praxi. Dokupy to vyjde asi 8-9 let. Ale pak může jít do svého a bude maximálně v pohodě. Kámoška má klidně 14 dní volno, pak udělá 2-3 věci za týden a zas volno :mrgreen: Jen prostě ta škola a pak neustálé vzdělávání, to je fakt.. já na to chtěla jít taky, ale nakonec jsem nešla - nebyly prašule :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12867
27.7.14 14:32

Právnička je dost široký pojem. Ale moje kamarádky advokátky, soudkyně i státní zástupkyně deti mají. Já pracuji ve státním sektoru, takže s časem jsem z nich na tom nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.14 14:44

@Riky69

koukám, že dcera ve 12-ti letech bere vpotaz určité zaměstnání ve spojistosti s event. vlastními dětmi :think:
nicméně řeknu ti asi toto: pokud se na práva dostane, což je jedna z dost podstatných a ne úplně jistých okolností, tak pokud ustojí to, co je obsahem tohoto studia, tak pak má určitě na výběr daleko víc možností než s jiným oborem. Ale takto jaksi dopředu a neurčitě se ptát na to, jde-li toto povolání zkloubit s dětmi je otázka docela těžce zodpověditelná. Ber to tak, že se tam nemusí dostat, že nemusí dostudovat, že nebude třeba i děti mít atd atd. Řídila bych se spíš tím, jestli by ji vůbec tento obor bavil a ostatní bych nechala na věcech budoucích. Možností kam po škole je X. Pokud půjde např. do státní správy, bude mít klasickou pracovní dobu jako každej jinej, může pokračovat např. jako koncipient v advokátní kanceláři a po pár letech a dalších podmínkách si může udělat advokátní zkoušky a mít svoji vlastní AK, může jít dělat i na soud, na státní zastupitelství anebo i do soukromé firmy, těch možností je fakt všelijakých a pak se může podle situace rozhodnout co po škole dál. Nakonec ani nemusí tento obor uplatnit v praxi, třeba se vdá za nějakého prince na bílým koni a bude se věnovat něčemu úplně jinému. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
27.7.14 14:44

@mag A to máš jiný obor, nebo jinou školu? Víme, že je to dost široký pojem, tak zatím se jen rozmýšlí čím by asi mohla být. Má na to ještě dva roky, a to, e bude muset studovat celý život je jí jasné, ale tak ona je studijní typ, tak si myslím, že to ji nevadí. S tím prostě počítá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
27.7.14 14:49

@kočička Evička :lol: Ano děkuji za skvělou odpověď. Dcera sama je dost přemýšlivá a tak jsem jen ráda, že při výběru budoucího povolání chce vědět, zda se bude moct naplno i věnovat svým dětem. Myslím si, že je dobře, že se o to takhle zajímá a mě samotnou tím překvapila, ale i udělala radost. Ne každá práce se dá dělat při mateřské co si budem povídat :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.14 14:54

@Riky69

pokud jsi myslela vykonávat tento obor přímo při mateřské, tak to snad jen to, kde není zaměstnancem a to by musela být advokátkou a to mi věř, že je cesta velmi trnitá. Jde o to, v kolika letech by měla ty děti, protože po vystudování školy by musela mít štěstí na to, sehnat advok. kancelář, která ji vezme jako koncipienta na praxi (nyní je to tři roky, uvažuje se že to bude 5 let), musí absolvovat mraky povinných školení a složit advokátní zkoušky, ze kterých vyletí napoprvé 90% uchazečů. Nějaká statistika říká, že nakonec to dotáhne do konce plus mínus 10% lidí. To jí bude min. 30 let, předpokládám. Ale nejvytrvalejší „bojovníci“ to dobojují, to zase jo :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
27.7.14 15:14

@kočička Evička Tak přesně o to mi šlo dovědět se třeba tyto informace. Já jsem v tomto úplně mimo mísu, takže jí těžko můžu říct, to bude v pohodě, když nevím která bije :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12867
27.7.14 15:28

Jsem právník ve státní správě a pracovala jsem i při rodičovské.
@kočička Evička 90% fakt u zkoušek na poprvé nevyletí, alespoň v mém okolí ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
27.7.14 15:34

@mag Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová