Právník odmítá sdělit dluh

3862
24.9.13 20:52

Pravnik odmita sdelit dluh

Ahoj. mam na Vas dotaz.

Pritel si v roce 2006 udelal dluh u UPC. Nyni se z vlastni iniciativy zacal o dluh zajimat a chce ho uhradit. Zasli jsme ma UPC, kde nam sdelili, ze dluh je predan pravnikovi. Toho jsme kontaktovali telefonicky a rekl nam at mu posleme email. To jsme udelali a v emailu mu napsali, ze chceme dluh uhradit at nam zasle informace k platbe. Informovali jsme ho tez o zmene adresy. Na email nam neodpovedel a tak jsme mu poslali doporucene dopisy. Na ty take nereagoval. znovu jsme mu volali a sdelil nam, ze je nyni ve sporu s UPC a ze dluh nevidi a ze mame zavolat na UPC. UPC nam zase reklo, ze tyto podklady uz nema u sebe.

Mame pravo vedet vysi dluhu?
Zitra mu znovu chceme volat a pokud nam opet nic nerekne, chceme dat plnou moc pravnikovi. Domnivame se, ze dluh by mohl byt i promlcen pokud jeste nedal navrh ke spravnimu organu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mi24
24.9.13 21:13

No tak podle mě máte, ale jen mě trošku zaraží tvá věta že se přítel z vlastní iniciativy zajímá o dluh to je sice hezké, ale že až po 7letech… :roll:

• Citovat
  • Upravit
1309
24.9.13 21:13

Upc sdelit dluh musi!!!chtej od nich odmitnuti pisemne, totez od pravnika, obrat se i na ceskou advok. komoru se stiznosti na pravnika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
24.9.13 21:22

@lilie12 ja se ho nezastavam. sama dluh nikde nemam. ale necekal na to az se mu ozvou a ozval se sam, ze dluh chce uhradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.9.13 07:16

@elinka90 rozhodně vám výši dluhu sdělit musí. Napiš ještě jeden doporuč dopis a žádej vyčíslení dluhu, jinak pošleš stížnost na advokátní komoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.14 11:37

Dobrý den, oživuji diskuzi - anonymně prosím, jedná se o dluhy.

Chtěla jsem se zeptat, jakou máte zkušenost právě s UPC??

Víte, přítel v roce 2011 měl internet, pak ho přestal platit. Nevím kdy mu skončila smlouva apod. byl to tehdy ještě mladý idiot…

Každopádně nyní jse spolu, milujeme se, chceme se vzít, čekáme dítě a on má tento vroubek z minulosti. Dluh - nejspíš bude i na exekuci.

JAK SE K NĚMU MÁM ALE DOSTAT??

MĚSÍÍÍÍC voláme na UPC, když není přítel v práci (protože já tam volat nemohu, mně tím tuplem nic nepoví, nejedná se o mně, bůhví jestli poví něco jemu…), ale furt říkají - že je to přetížené, že máme zavolat následující pracovní den.

EMAIL nemají - je tam jen nějaký formulář, který když nevyplníte, nedostanete se na stránku problému…a my nemáe čísla smluv apod, my se chceme zeptat jako bývalý zákazník :nevim: :nevim:

no a poslední - nevíme ani, kde najít pobočku, všude nalézáme jen tzv. prodejní místa - různé elektroprodejny a opravny nebo jen stoly s židlemi v obchodácích…ale žádné klientské centrum.

Hergot, štve mě to, co mám jako dělat???
8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o

Brrr, děkuji Vám za reakce.

(to, že je přítel blb víme)

• Citovat
  • Upravit
670
3.11.14 11:49

Zavolej tam jako někdo, kdo má o jejich služby zájem a chce si od nich koupit nějaký produkt, taková provolba tam jistě bude a to tě vezmou hned. Ev. na jejich poruchovou linku pro stávající zákazníky…až tam budeš, ať tě směrují dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.11.14 11:50

Hele je to s nima těžké, často trvá se dovolat - zkoušíte to i v nějaké méně exponované časy? Někdy by k zastižení určitě být měli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13428
3.11.14 11:53

Ahoj co s tim nevím, ale jedno upc je je v Praze v ul. Závišova 5 Praha 4. Je to kousek od tramvajové zastávky. A jako další kontaktní místo pro osobní návštěvu na stránkách uvádějí
U nákladového nádraží 3146/6
Strašnice
130 00 Praha 3
Zkusit to na jedné pobočce z těchto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
3.11.14 12:01

Adresa pro písemný kontakt je:

UPC Česká republika s. r.o.
P.O.Box 53, Praha 3,
PSČ 130 11

Nebo použij ten kontaktní formulář na jejich webových stránkách (V případě, že jste nenašli odpovědi na své dotazy, stiskněte tlačítko pokračovat pro vyplnění identifikačních údajů, u dotazu „jste již zákazníkem UPC“ klikni na „Ne“ a nebude to po tobě chtít číslo smlouvy).

Popř. zkus zákaznické centrum, jak píše @Pekoni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
3.11.14 12:09

Také jsem měla s UPC problém, internet zapojili okamžitě, ale zrušit smlouvu byl pomalu nadlidský výkon. A to jsem ji rušila z důvodu stěhování z pronajatého bytu a nedostupnosti UPC v novém :zed: Děs. Na těch prodejních stáncích ti vesměs nepomůžou… Chtělo by tam napsat, ale doporučeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
3.11.14 15:55
@elinka90 píše:
Ahoj. mam na Vas dotaz.

Pritel si v roce 2006 udelal dluh u UPC. Nyni se z vlastni iniciativy zacal o dluh zajimat a chce ho uhradit. Zasli jsme ma UPC, kde nam sdelili, ze dluh je predan pravnikovi. Toho jsme kontaktovali telefonicky a rekl nam at mu posleme email. To jsme udelali a v emailu mu napsali, ze chceme dluh uhradit at nam zasle informace k platbe. Informovali jsme ho tez o zmene adresy. Na email nam neodpovedel a tak jsme mu poslali doporucene dopisy. Na ty take nereagoval. znovu jsme mu volali a sdelil nam, ze je nyni ve sporu s UPC a ze dluh nevidi a ze mame zavolat na UPC. UPC nam zase reklo, ze tyto podklady uz nema u sebe.

Mame pravo vedet vysi dluhu?
Zitra mu znovu chceme volat a pokud nam opet nic nerekne, chceme dat plnou moc pravnikovi. Domnivame se, ze dluh by mohl byt i promlcen pokud jeste nedal navrh ke spravnimu organu.

No… tak pokud je dluh z roku 2006 a dosud nebyl vymáhán, tak v případě soudního vymáhání můžete úspěšně namítnou promlčení.

Pokud chcete přesto znát jeho výši (nebo vyvozovat nějaké právní důsledky z toho, že vám jej věřitel nesdělí), neobracejte se na právní a ne neposílejte e-maily, ale požádejte o sdělení výše pohledávky přímo věřitele.

Stížnost na advokátní komoru bych neposílal. Ale nesdělení výše dluhu věřitelem by bylo argumentem u soudu: Prodlení věřitele - po dobu prodlení věřitele by dlužníkovi neběžely úroky z prodlení a v případě soudního vymáhání by jim soud neměl přiznat náklady řízení.

Ať se obrátí písemně přímo na věřitele, jeho vztahy či spory s jeho právním zástupcem ho nemusejí zajímat. Buď by ti měl odpovědět on, nebo jeho právní zástupce.

Příspěvek upraven 03.11.14 v 16:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
3.11.14 16:01
@eumedon píše:
No… tak pokud je dluh z roku 2006 a dosud nebyl vymáhán, tak v případě soudního sporu můžete úspěšně namítnou promlčení.

Pokud chcete přesto znát jeho výši (nebo vyvozovat nějaké právní důsledky z toho, že vám jej věřitel nesdělí), neobracejte se na právní a ne neposílejte e-maily, ale požádejte o sdělení výše pohledávky přímo věřitele.

Stížnost na advokátní komoru bych neposílal. Ale nesdělení výše dluhu věřitelem by bylo argumentem u soudu: Prodlení věřitele - po dobu prodlení věřitele by dlužníkovi neběžely úroky z prodlení a v případě soudního vymáhání by jim soud neměl přiznat náklady řízení.

Ať se obrátí písemně přímo na věřitele, jeho vztahy či spory s jeho právním zástupcem tě nemusejí zajímat. Buď by ti měl odpovědět on, nebo jeho právní zástupce.

To reagujete na starý příspěvek z roku 2013, dnes tam je obnovená diskuze, tam to nijak blíž nespecifikuje, ze kdy je dluh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
3.11.14 16:08
@eva333 Aha.
@Anonymní píše:
Dobrý den, oživuji diskuzi - anonymně prosím, jedná se o dluhy.

Chtěla jsem se zeptat, jakou máte zkušenost právě s UPC??

Víte, přítel v roce 2011 měl internet, pak ho přestal platit. Nevím kdy mu skončila smlouva apod. byl to tehdy ještě mladý idiot…

Každopádně nyní jse spolu, milujeme se, chceme se vzít, čekáme dítě a on má tento vroubek z minulosti. Dluh - nejspíš bude i na exekuci.

JAK SE K NĚMU MÁM ALE DOSTAT??

MĚSÍÍÍÍC voláme na UPC, když není přítel v práci (protože já tam volat nemohu, mně tím tuplem nic nepoví, nejedná se o mně, bůhví jestli poví něco jemu…), ale furt říkají - že je to přetížené, že máme zavolat následující pracovní den.

EMAIL nemají - je tam jen nějaký formulář, který když nevyplníte, nedostanete se na stránku problému…a my nemáe čísla smluv apod, my se chceme zeptat jako bývalý zákazník :nevim: :nevim:

no a poslední - nevíme ani, kde najít pobočku, všude nalézáme jen tzv. prodejní místa - různé elektroprodejny a opravny nebo jen stoly s židlemi v obchodácích…ale žádné klientské centrum.

Hergot, štve mě to, co mám jako dělat???
8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o

Brrr, děkuji Vám za reakce.

(to, že je přítel blb víme)

Exekuce nebude, když nebyl soud. Vybíral aspoň poštu v místě trvalého pobytu? Aby věděl, jestli mu třeba nepřišlo něco od soudu.

Ať napíše věřiteli doporučený dopis (nejlépe s dodejkou).

@Rolin Ale ne do PO BOXU, na sídlo firmy! Dnes mohou mít takový PO BOX, zítra jiný. Firma nesídlí v PO BOXU.

Sído firmy lze najít v obchodním rejstříku: https://or.justice.cz/…rma.vysledky?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
3.11.14 18:33

@eumedon Nesídlí, ale UPC má ve VOP tuto adresu napsanou jako korespondenční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel