Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@JTom píše: Více
No spoluvlastnictvi s rodinou je snad jeste horsi, nechce se ti vytahovat soud, kdyz je to tvoje rodina… Ale co mas delat, kdyz deuha strana vubec nereaguje na argumenty, napr. chce v baraku tvrdosijne zustat, ikdyz nema penize na provoz, rekonstrukci, natoz vyplaceni, a stale se jen stavi do role obeti. Spoluvlastnictvi je obecne zlo…
@Anonymní píše: Vícezakladatelko, a vy se rozchazite? Nebo to chce od tebe odkoupit a ty tam budes se synem dal bydlet? Urcite bez za pravnikem, ted bych vyresila, ze se nechas zapsat na katastr do te jeho poloviny. Ikdyby to melo byt soudne, ale to je asi fakt cesta k rozchodu.
@Anonymní píše: Více
Jdi za právníkem. Promiň, ale věřit a jen podepisovat, proboha.
Tak hlavně se uklidni.
Přítel si teda koupil půlku domu, půlku máš ty. Ty na vyplacení jeho nemáš? Jaká je hodnota domu? Za kolik přítel tu půlku koupil?
Nejsi bohužel ani první, ani poslední která chlapovi naletěla. Jen to možná bude hodně drahá lekce do života, že si takové věci musíš hlídat a nevěřit absolutně nikomu a vše si ověřit a zjistit než něco podepíšeš.
Vezmi všechny papíry co k tomu máš (kupní smlouvu, papíry od hypotéky) a zajdi se poradit za právníkem.
Bohužel z té hypotéky se sama nevyvážeš. Když na tebe tlačí s tím že tě vyplatí a tak, tak na něj na druhou strnu tlač i ty, aby tě tedy vyvázal z hypotéky a měl to celé jen na sebe.
Je to hodně nešťastná situace.
@Janee19 píše: Více
A proč by ji měl soud zapisovat do katastru? ![]()
@j.a.n.i1 tak vylozene ne zapis do katastru. Ale ze vlastni vetsi cast domu, vzhledem k tomu, ze maji hypoteku spolecnou. To az v nejzassim pripade, kdy ji bude chtit vyplonkovat z domu pryc a ohanet se, ze on si pulku zaplatil.
Nedělám si iluze o advokátech, znám některé, kteří jdou do vyloženě beznadějných kauz, ale v tomto případu? To, že je někdo spoludlužník (ručitel, poskytovatel zástavy) a nic z toho nemá, je přece běžná věc (i já jsem poskytl svou nemovitost synovi, jako zástavu k jeho hypotéce). A to že zakladatelka přítele živí. to můžeme tak kritizovat z vyššího principu mravního, ale právně s tím nic nenaděláme. Dřívější právní úprava znala trestný čin příživnictví, ale ten byl vypuštěn.
ona nevlastní větší část doma! a přesnou polovinu, naprosto stejnou jako on!
Přestaň platit ty „zas jiné věci“ a šetři si. K večeři udělej krupicovou kaši - když bude chtít maso, ať si ho koupí. Oslov právníka, odkryj situaci před sestrou, kterou jste vyplatili. Kdyby můj sourozenec byl ve stejné situaci, pomůžu. Hlavně za něj už neutrácej peníze a navyšuj si úspory. Konzultuj s právníkem ihned.
@Luboš P tak spis, ze hypoteka na 1/2 domu je na oba a pritom je napsana jen na nej. Nevim, proc to zakladatelka udelala, je to hrozna blbost, ale treba by to slo jeste soudne zvratit. Zvlast kdyz nasledne resi situaci, ze on ji chce z domu vystipat, vychcanek
@Keyllah to jo, ale prave by mela resit, ze by mela vlastnit vice jak polovinu, kdyz plati hypoteku s nim
To že jsem hloupá a naletela jsem, už bohužel vím:( nejhorší na tom, že nic nevím, protože vše řešil on a já mu měla věřit, já jen podepisovala. Takže smlouvu budu muset vzít a zajít nejspíš k právníkovi. Co vím je, že na hypotece jsme oba, platí ji on, ale já platím zas jiné věci. On plati jen tu hypotéku. Ručí se celým barákem. A na katastru je zapsány on na 1/2 a já na druhou půlku. Já ho bohužel nebudu mít asi jak vyplatit. Jen dává pořád ultimátum, že na jaře se budou dít věci, že bude vlastnit celý barák. Že mi dá 2miliony, ať si něco už hledám. Se zdravím jsem na tom úplně v háji, v noci nespím, pořád nad tím přemýšlím, nebaví mě žít..:(
cítím se zničena. Bojím se. Nechci o ten barák přijít.
mám k němu citovou vazbu. Syn, tu má vše.