Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, už skoro rok mě občas píchá v pravé části podbřišku. Bolest trvá 10-15 minut a potom uplně zmizí. Někdy mě tam píchne třeba jen jednou. Když to přijde, tak v určité poloze je bolest menší, ale musím v té poloze setrvat. Bolest je nepravidelná, většinou je to týden po menstruaci, ale i v jiné týdny, párkrát mě to i vzbudilo, ovšem během menstruace ne. Byla jsem na ultrazvuku břicha i u gynekologa, ale na nic nepřišli. Teď mě chtějí poslat na kolonoskopii, ale z té mám strach
Nemá tady prosím někdo podobný problém?
Co slepák?
Jinak často bývají bolesti při ovulaci - uvolňování vajíčka.
@Lyla123 bolévalo mě břicho pekelně snad 2 roky (levý podbřišek), nejvíc po menstruaci. Občas jsem nemohla ani chodit. Všechna vyšetření v pořádku, dokonce jsem byla i na magnetické rezonanci břicha. Pak jsem otěhotněla a břicho přestalo bolet. Při porodu CS zjistily varixy na děloze. Ty odstranili a od té doby jsem bez problémů. Na ultrazvuku nic nepoznali. Neříkám, že to máš taky, ale může to být jedna z možností. Kolonoskopie se neboj, jsou horší vyšetření.
Kolonoskopie není taková hrůza, jak si představuješ.
Z čeho máš vlastně strach?
Lékař ti dá léky na bolest, oblbnuti a nebudeš cítit „hadicku“ ve střevech.
@jejjej asi z těch 4 litrů co se má předem vypít, aby se člověk uplně vyprázdnil
asi bych měla strach, že se uplně odvodnim nebo někde sebou seknu, tu hadičku bych ještě nějak zkousla.
@Acinore na ovulaci je týden po menstruaci podle praktické doktorky brzo
ještě jsem se tady dočetla, že to někdo měl od zad, ale to mi taky doktorka vyvrátila, že by mi to střílelo do nohy a to nemám
@Lyla123 píše:
@Acinore na ovulaci je týden po menstruaci podle praktické doktorky brzoještě jsem se tady dočetla, že to někdo měl od zad, ale to mi taky doktorka vyvrátila, že by mi to střílelo do nohy a to nemám
Není to brzo
Když chceš mít jistotu, zajdi si v tu dobu na gyndu, tam to budeš mít 100%