Prázdná autosedačka - nehoda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
757
8.3.17 07:50

No to by mě ani nenapadlo, co by jim mělo být :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
8.3.17 07:59
@Majsina píše:
No to by mě ani nenapadlo, co by jim mělo být :-)

no v návodu autosedačky je uvedeno že se po nehodě již nemají používat. Ale jestli tam je něco i o tom že se nesmí používat v případě že v nich nesedělo dítě a pouze nesly svou váhu ( nějaký4 kg) tak to docela pochybuji.
Příští týden mám schůzku s obchoďákem ze cybexu, tak se ho na to zkusim zeptat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
8.3.17 08:06

@jakanas no hele, každej spravnej obchoďák řekne, že se to použít pak už nesmí…To je jeho práce. Můj selskej rozum říká, proč ne :-D. Neříkám, kdyby to byla nějaká totalka, ale tukanec v malé rychlosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
8.3.17 08:12

@Majsina tak ten obchoďák ( výrobce) to musí něčím podložit aby to uznala i pojišťovna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
8.3.17 08:16

@jakanas no na to jsem zvědavá jak to dopadne. Podloží to lejstrem, které všichni známe…Nepoužívat po nehodě :-D. Ale byla bych moc ráda, kdyby mě překvapil :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
8.3.17 08:21

@Almatka v návodu k autosedačce máte napsáno, že sedačka po nehodě ve vyšší rychlosti jak 10 km/hod se již dále nesmí používat, může být poškozená, nikde se tam nepíše zda ta sedačka musí být plná( s dítětem) nebo prázdná
ale určitě máte protokol op nehodě od policie, kde je ta rychlost přibližně uvedena, tak k tomu dodejte návod nebo vyjádření od výrobce a uplatňujte škodu, nabourala paní vás, tak to půjde z její pojistky, a vy budete mít nové sedačky, kde máte 100% jistotu že jsou v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
8.3.17 08:31
@jakanas píše:
taky jsem si říkal že paní asi nic netuší o normě ECE R129

Norma z roku 20Fakt to vyfotím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
8.3.17 08:37
@Almatka píše:
Norma z roku 20Fakt to vyfotím

nerozumím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.3.17 08:39

V kolone auto za náma dobrzdilo, to za nim už ne, takže to stojící auto nám tuklo do zadku. Nárazník, zadní dveře a blatník na vymenu. Dite v sedacce si ani nevsimlo, ze se neco deje.
Nechali jsme si zaplatit novou sedacku, nebudu riskovat, te ta stara preci jen tim minituknutim nebyla hnuta. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
8.3.17 08:49
@Svistice píše:
V kolone auto za náma dobrzdilo, to za nim už ne, takže to stojící auto nám tuklo do zadku. Nárazník, zadní dveře a blatník na vymenu. Dite v sedacce si ani nevsimlo, ze se neco deje.
Nechali jsme si zaplatit novou sedacku, nebudu riskovat, te ta stara preci jen tim minituknutim nebyla hnuta. :nevim:

takže pojišťovny to uznávají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
8.3.17 08:49
@jakanas píše:
taky jsem si říkal že paní asi nic netuší o normě ECE R129

Vzala jsem sedačku, která v testech Adac byla jedna ze tří nej v té době a která se dala připevnit k nám do auta.
A koukala jsem na ECE R129 platí pro autosedačky 0-18kg a do 105cm (tedy podle ECE R44 0+), což naše už nejsou- používáme přes sedačky pásy a kategorii máme II/III(15-36kg).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
8.3.17 08:50
@steeve píše:
@Almatka v návodu k autosedačce máte napsáno, že sedačka po nehodě ve vyšší rychlosti jak 10 km/hod se již dále nesmí používat, může být poškozená, nikde se tam nepíše zda ta sedačka musí být plná( s dítětem) nebo prázdná
ale určitě máte protokol op nehodě od policie, kde je ta rychlost přibližně uvedena, tak k tomu dodejte návod nebo vyjádření od výrobce a uplatňujte škodu, nabourala paní vás, tak to půjde z její pojistky, a vy budete mít nové sedačky, kde máte 100% jistotu že jsou v pořádku.

Děkuju:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.3.17 09:01
@jakanas píše:
takže pojišťovny to uznávají?

Jo, pislalu jsme tam ucet za puvodni sedacku a kopii toho navodu, kde je psano, ze po narazu se má vyměnit. A v protokolu o nehode byli, ze v aute bylo dite v autosedacce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
8.3.17 09:02
@Almatka píše:
Vzala jsem sedačku, která v testech Adac byla jedna ze tří nej v té době a která se dala připevnit k nám do auta.
A koukala jsem na ECE R129 platí pro autosedačky 0-18kg a do 105cm (tedy podle ECE R44 0+), což naše už nejsou- používáme přes sedačky pásy a kategorii máme II/III(15-36kg).

to je jedno, můj příspěvěk byl k tomu že „sedačku drží forovej plast“ což je blbost Normy na sedačky jsou velmi přísné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
8.3.17 09:03
@Svistice píše:
Jo, pislalu jsme tam ucet za puvodni sedacku a kopii toho navodu, kde je psano, ze po narazu se má vyměnit. A v protokolu o nehode byli, ze v aute bylo dite v autosedacce.

tak to je v pohodě, do nás všichni buší jenom když jedeme ve dvou, takže toto jsem ještě neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí