Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chci se zeptat. Včera sem byla u doktora podle PM jsem byla 5+6 na ultrazvuku byla vidět jen prádná dutinka nic v ní. Mám přijít zase v pátek jestli už se tam neobjeví nějaký embryonální základ. Sem z toho dost vynervovaná. Měla ste to taky některá v tomto týdnu těhotenství a pak bylo vše ok? díky
Ahoj, 5+6 je docela brzy. Ovulka mohla být o pár dnů později a hned je mimi mladší než by mělo být podle PM tak se snaž být v klidu a hlavně se nestresovat to je to nejhorší!!!Vím že se to snadněji řekne než udělá ale vydrž! Držím palečky určitě to příště bude vidět:-)
Neco podobneho
. Mela jsem byt 8 tt a na UTZ videla MUDr jen dva zloutkove vacky odpovidajici 5 tt. Rekla mi , e jde o zamlkle tehu, vubec nebrala v potaz, ze se muze jednat o mladsi tehu , nekde mam i diskusi.
No ale za tyden uz tam byla dve srdicka, nakonec jedno dvojcatko prezilo a ted jsem 25+0tt. ![]()
Takze nezoufej, treba mas taky jen mladsi tehu, podle posledni MS se neda vzdy ridit.
Drzim pesti, aby tam byl za tyden uz zloutkovy vacek ![]()
Chtela jsem napsat, ze jedno z dvojcatek zamlklo, ale nakonec jedno prezilo ![]()
Buď v klidu, já to taky tak měla a na příštím uzv bylo už i srdíčko, a to jsem měla ovu kolem 14. dne cyklu. Řekl ti doktor aspoň zda velikost váčku odpovídá stáří těhotenství?
jj to jo to řikal,že velikostí odpovídá.Přijde mi to jako nekonečná doba do pátku. Nejhorší je ta bezmoc, že s tím nemůžu nic udělat. ![]()
Terrr píše:
jj to jo to řikal,že velikostí odpovídá.Přijde mi to jako nekonečná doba do pátku. Nejhorší je ta bezmoc, že s tím nemůžu nic udělat.
nulu86 píše:
vítej v klubu jsem na tom stejněakorát že mě řekl, že je dle poslední menstruace moc malý…o to větší hrůzu z toho mám…
Terrr píše:
jj to jo to řikal,že velikostí odpovídá.Přijde mi to jako nekonečná doba do pátku. Nejhorší je ta bezmoc, že s tím nemůžu nic udělat.
To, že je moc malej bych neřešila… U mě to u prvního prcka lítalo o dva týdny (taky jedna dr. na začátku kvůli krvácení strašila neprosperujícím těhu), teď ve druhým těhu je prcek mladší dokonce o cca měsíc…
takže ani v jednom případě mi termín podle MS doktorka vůbec do průkajdy nepsala, jen ten ultrazvukovej. Pokud přesně nevíš, kdy byla ovulace, určitě bych se tím nestresovala… ![]()
nulu86 píše:
vítej v klubu jsem na tom stejněakorát že mě řekl, že je dle poslední menstruace moc malý…o to větší hrůzu z toho mám…
Terrr píše:
Ja jsem o 3 tydny mladsi, vsechno dopadne dobre. Na posledni MS bych se vyprdla. Jen verit tomu drobeckovi a uzivat si tehu.
kate02 píše:nulu86 píše:To, že je moc malej bych neřešila… U mě to u prvního prcka lítalo o dva týdny (taky jedna dr. na začátku kvůli krvácení strašila neprosperujícím těhu), teď ve druhým těhu je prcek mladší dokonce o cca měsíc…
Terrr píše:
jj to jo to řikal,že velikostí odpovídá.Přijde mi to jako nekonečná doba do pátku. Nejhorší je ta bezmoc, že s tím nemůžu nic udělat.takže ani v jednom případě mi termín podle MS doktorka vůbec do průkajdy nepsala, jen ten ultrazvukovej. Pokud přesně nevíš, kdy byla ovulace, určitě bych se tím nestresovala…
Já šla taky tak brzy a plod byl mladší než podle MS.Taky jsem byla vystresovaná,ale neboj určitě to bude v pořádku
Já už bych takhle nešla brzy k doktorovi.
Terrr píše:
v tom případě je to v pořádku a vůbec bych se tím tak nestresovala ![]()
Holky děkuju,pořád si řikám nestresuj se,stejně s tim nic neuděláš.Na chvíli to pomůže,ale pak zase myšlenky hlodaj ![]()
Terr, já jsem na tom v téhle chvíli podobně. Včera jsem se u gyndr. dozvěděla, že jsem v začátku 8. týdne. Gestační váček se sice zvětšil, ale není vidět obrys embria ani srdeční činnost.
Na další kontrolu jdu v pátek a prý jestli tam neobjeví srdíčko, pošle mě ještě ten den na revizi.
Mám z toho strach jako blázen.
MS jsem měla nepravidelnou a dr. říkal, že jsem o dva týdny dle UTZ zpožděná.
Chtěla jsem se zeptat, je tedy možné, že by bylo srdíčko poprvé vidět až př. v 9. týdnu? Neměla bych raději zajít za jiným dr. na jiný UTZ?
Děkuji všem za odpověď. A Terr se omlouvám, že jsem Ti moc nepomohla ![]()
Tryskomyš píše:
Terr, já jsem na tom v téhle chvíli podobně. Včera jsem se u gyndr. dozvěděla, že jsem v začátku 8. týdne. Gestační váček se sice zvětšil, ale není vidět obrys embria ani srdeční činnost.
Na další kontrolu jdu v pátek a prý jestli tam neobjeví srdíčko, pošle mě ještě ten den na revizi.
Mám z toho strach jako blázen.
MS jsem měla nepravidelnou a dr. říkal, že jsem o dva týdny dle UTZ zpožděná.
Chtěla jsem se zeptat, je tedy možné, že by bylo srdíčko poprvé vidět až př. v 9. týdnu? Neměla bych raději zajít za jiným dr. na jiný UTZ?
Děkuji všem za odpověď. A Terr se omlouvám, že jsem Ti moc nepomohla
Pokud může být rozdíl až dva týdny, tak samozřejmě může být srdíčko vidět až v 9. týdnu. Můj Dr. mi říkal, že nejdřív může být vidět srdíčko v 6+4tt, takže pokud máš rozdíl až dva týdny, počkej si až na ten 9. týden. A ten 8. týden máš určený podle MS nebo velikosti toho váčku?