Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky mam dotaz jsem tehu nyni 8+6tt od 4tt beru utrogestan a mam jiz skoro 4 kila nahore mate s tim nekdo taky zkusenost,jsem nafoukla,motani hlavy spavost,vse se da ale to pribirani tak rychle? je pravda ze na me hormony vzdy pusobily nemohla jsem brat ani antikoncepci,dekuji z vase nazory!
Ahojky,
já jsem brala utrogestan od 8.tt. Do té doby jsem skoro nepřibrala, ale od užívání utrogestanu mi váha leze nahoru víc a víc. Dokonce během pauzy mezi dvěma kontrolama jsem přibrala 5kg, a to jsem skoro nejedla, protože jsem zvracela a nebylo mi dobře. Ale utrogestan zabral, vše bylo a je v poho a ta kila shodím, až porodím. Jsou maminy, co přiberou 8kg a maminy,. co dají i 30kg za těhu, takže žádnej stres, kdyžtak si budeme muset víc máknout ![]()
to jsi me uklidnila jsem si rikala ze jsem asi nejaka divna kdyz tak pribiram!! ale ve 12tt ho mam prestat brat tak treba uz to tak rychle nepujde.taky si rikam ze to pak hodim,na diety jsem machr do toho ten stres kolem miminka.......no hlavne ze mimi bude v poradku jen jsem chtela vedet zda se to stalo jen me a jsem tudiz prasatko
anebo je to tim lekem ![]()
Já byla po utroši unavená,ale na váze to znát nebylo. Brala jsem ho i před těhu na srovnání cyklu a ani tenkrát to vliv na váhu nemělo ![]()
Ahojky,
já jsem ted dobrírala utrogestan (teˇjsem 12+2) a taky už mám 4kila nahoře a mám pocit,že moc nejím,tak to přisuzuju tomu utrogestanu
![]()
Ale nevím…
Už jsem ve 28.tt a vypadám jak 4-tunový vorvaň
Manžel se mi směje, máma taky a doktor mi říkal, že pokud se mu příště nezvednu z kozy, tak zastaví provoz ordinace
A kilíčka jdou stále nahoru. Já dobírala utrogestan ještě ve 14.tt a za těch 6 týdnů jsem dala nahoru 6,5kila, takže síla, a to jsem jen a jen sytila záchodovou mísu.....Takže to asi bylo tím.
Já po něm nepřibírala vůbec, ale zas jsem po něm pořád spala. Každej to má jinak.
Brala jsem ho také a celkový přírůstek 20 kg, nyní jsem těhotná po druhé bez medikamentů a váha jde nahoru úplně stejně. Nenapadlo by mě přisuzovat mu nějaké vedlejší účinky. Ale opravdu jsme každá jiná ![]()
ja si myslim ze na me je tech hormonu proste moc utrogestan je prece je progesteron,a nemohla jsem brat ani antikoncepci protoze jsempribrala treba za mesic 2-3kila po vysezeni okamzite vaha klesla.no uvidime:-))