Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den…Vím, že tu je hodně takových témat, ale já né a né najít stejnou situaci…Jsem ve 29tt a ležím týden v nemocnici z otevreným hrdlem 13mm. Nemám žádné potíže ani nic jiného jen mě bolý třísla…ve 28tt jsem šla do porodny a doktorka mi řekla, že jsem otevřená na prst…Prcek mi totiž hodně kopal do děložního hrdla…Hospitalizace a prášky by mi měli pomoct dnes jsem byla na utz a zlepšilo se to, ale pořád jsem otevřená na prst. Termín mám až v lednu chtejí si mě tu nechat přez svátky Vanoce, Sylvestr a to si nedovedu představit myslíte, že by se to do vánoc mohlo zlepšit
Chci pro prcka to nejlepšía když budu muset ležet tu budu, ale neříkaj mi nic pozitivního jsem z psychikou na dně prosím poradte mi děkuji moccc ![]()
Já bych řekla, že se to zlepšit může. Třeba pak bude stačit už jen klidový režim. Navíc na Vánoce bys už měla být 35tt, tak to už není taková hrůza. Držím pěsti ![]()
@Streetcheeks zlepšit se to může, ale určitě nepočítej s tím, že se zavřeš. Já byla od 20 tt otevřená na 2 prsty, měsíc ve špitálu, pak mi pustili domu s tím, že se sebemenší kravinou okamžitě do porodky
myslím, že ty Vánoce a Silvestr bys mohla ukecat, přecijen už budeš přes 34 tt
akorát to vyfásneš s klidovým režimem, takže jen ležet, odpočívat, nedělat nic ![]()
Děkuji…Doufám, že jo, myslím, že by to pro mě bylo horší být tu sama ve svátky byl by to asi moc velký stres a navíc pohyb bych fakt neměla ve svátky jsme vždy u maminky. ![]()
@Streetcheeks píše:
Děkuji…Doufám, že jo, myslím, že by to pro mě bylo horší být tu sama ve svátky byl by to asi moc velký stres a navíc pohyb bych fakt neměla ve svátky jsme vždy u maminky.
když to dr řekneš, tak nejspíš nebude problém a min na ty svátky Tě pustí ![]()
@martina.se píše:
když to dr řekneš, tak nejspíš nebude problém a min na ty svátky Tě pustí
Snad jo…když onse tváří jak kdybych byla jediná co to má vždycky jsem z neho vystresovana…a muzu se zeptat na kolikatej mesic jsi teda porodila???
@Streetcheeks píše:
Snad jo…když onse tváří jak kdybych byla jediná co to má vždycky jsem z neho vystresovana…a muzu se zeptat na kolikatej mesic jsi teda porodila???
porodila jsem přesně 40 tt. tedy přesně dle utz
taky se tvářili, že je to strašný a kdesi cosi, po měsíci a chlup mi pustili domů s klidovým režimem, já tehdy mladé nezkušené telátko, jsem jezdila i na kole a pod. A dítko je v pohodě. Samože Ti nebudu říkat, ať děláš takové kraviny, ale ležet doma zvládneš a když něco, tak prostě hurá do špitálu ![]()
@martina.se píše:
porodila jsem přesně 40 tt. tedy přesně dle utztaky se tvářili, že je to strašný a kdesi cosi, po měsíci a chlup mi pustili domů s klidovým režimem, já tehdy mladé nezkušené telátko, jsem jezdila i na kole a pod. A dítko je v pohodě. Samože Ti nebudu říkat, ať děláš takové kraviny, ale ležet doma zvládneš a když něco, tak prostě hurá do špitálu
Tak to je super
já se právě bojím předčasného porodu..jsem prvorodička takže se bojím už jen, když mě kope
chci, aby byl v pořádku snažila jsem se o něj skoro tři roky tak chci vydržet co nejdýl.
@Streetcheeks, kamarádka byla taky na prst někdy od 30 tt., ležela v nemocnici, pak to ukecala na domácí ležení, směla jen na WC, nikam jinam a nic jiného!!! Dodržovakla to do 36 tt strikne, do 38 tt tak zlehka, pak uz ty posledni 2 tydny naprosto neomezovala a nakonec 10 dni po terminu vyvolavany porod pro prenaseni ![]()
@Streetcheeks píše:
Tak to je superjá se právě bojím předčasného porodu..jsem prvorodička takže se bojím už jen, když mě kope
chci, aby byl v pořádku snažila jsem se o něj skoro tři roky tak chci vydržet co nejdýl.
je mi to jasné
uvidíš, jak bude při kontrolách. Pokud už se to nebude zhoršovat, tak je to v pohodě. ![]()
Tak dnes jsem měla kontrolu těch 13mm je čípek a doktoroj se to vůbec nelíbí…jeste k tomu jsem na pul prstu otevřená takže prý nemám ani myslet na to, že bych šla domu
nechápu je říkají mi každý den něco jiného jsem tu už uplne hotová. ![]()